Siirry sisältöön
Sudarminin ja 11-kuukautinen Putrin luona Sidoreion kylässä on juuri käynyt kotisairaanhoitaja.

Nokia

Nokia vauhdittaa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista yhteistyössä UNICEFin kanssa.

Nokia jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään Suomen UNICEFin kanssa. Juuri alkavassa hankkeessa Senegalissa koulutetaan opettajia ja tuetaan kouluja toteuttamaan digitaitojen valmennuksia yläasteikäisille oppilaille sekä parannetaan koulujen tietoliikenneyhteyksiä.

Tavoitteena on edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten tulevaisuuden taitoja digitaalista osaamista edellyttävässä maailmassa. Valituilla alueilla koulutetaan 15 kuukauden aikana yli 100 opettajaa ja 10 000 oppilasta.

Työ linkittyy Senegalin hallituksen tavoitteeseen koulujärjestelmän kehittämisestä digiteknologian avulla ja koulujen yhdistämisestä tietoliikenneverkkoihin.

Senegalissa alkavan ohjelman lisäksi Nokia tukee tällä hetkellä UNICEFin työtä Marokossa.  Marokon hankkeessa tuetaan heikoimmassa asemassa olevia nuoria Marokossa oppimaan digi- ja yrittäjyystaitoja ja lisätään heidän tietoisuuttaan ilmastonmuutoksesta.

Nokia on aiemmin tehnyt Suomen UNICEFin kanssa yhteistyötä Indonesiassa ja Keniassa. Kenian-ohjelman tavoitteenaan oli perusopetuksen laadun ja saatavuuden kehittäminen ja verkkoratkaisujen tuominen kouluihin. Indonesiassa kehitettiin lasten terveyspalveluja digitaalisten palvelujen ja reaaliaikaisen datan avulla.

Teknologiayrityksenä velvollisuutemme on auttaa kestävän kehityksen tavoitteita toteutumaan, sillä tiedämme, että teknologia voi auttaa ratkaisemaan monenlaisia ongelmia.

- Anthony D’Arcy, Nokian vastuullisuusraportoinnista vastaava johtaja ​
Senegalilaisia nuoria UNICEFin järjestämässä digityöpajassa
©UNICEF Senegal