Siirry sisältöön

Saavutettavuus

Haluamme edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta myös verkkosivujemme kautta, vaikka laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta ja EU:n saavutettavuusdirektiivi eivät velvoita meitä toteuttamaan saavutettavaa verkkosivustoa.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen on keskeinen osa tehtäväämme YK:n lastenjärjestönä, joten koemme erityisen tärkeäksi saavutettavuuden edistämisen verkkosivuillamme.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Suomen UNICEFin verkkosivustoa www.unicef.fi:tä ja siellä julkaisemiamme sisältöjä. Julkaisimme saavutettavuusselosteen 21.6.2022. Viimeisin versio unicef.fi:stä julkaistiin samana päivänä.

Verkkosivujen saavutettavuus

Tällä hetkellä verkkosivustomme täyttää WCAG 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit suurelta osin. Poikkeuksena ovat ennen verkkosivu-uudistusta 20.6.2022 julkaistut liitetiedostot, infografiikat ja videotallenteet, joissa voi esiintyä joitakin saavutettavuuspuutteita.

Pyrimme jatkossa julkaisemaan kaikki sisällöt saavutettavalla tavalla.

Saavutettavuuden arviointi

Olemme hyödyntäneet verkkosivujemme saavutettavuuden arvioinnissa vuonna 2021 tehtyä saavutettavuusanalyysia poislukien oma.unicef.fi -osoitteen alla olevat sivut. Seuraamme sivustomme saavutettavuutta säännöllisesti ja teemme tarvittavia parannuksia tarkastusten perusteella. 

Palaute ja yhteystiedot

Jos sinulla on kehitysehdotus tai huomasit saavutettavuuteen liittyvän puutteen verkkosivuillamme, kerrothan sen meille palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Pyrimme vastaamaan mahdollisimmin pian.