Siirry sisältöön

Lahjoita Ukrainan lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
 • Minimilahjoitus 2 €
 • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Ukrainalainen äiti ja lapsi katsovat huolestuneina kameraan.

Voit lahjoittaa myös:
MobilePayllä numeroon 33742.
Tekstiviestillä: Lähetä tekstiviesti UKRAINA numeroon 16110 (viestin hinta 20 euroa).
Yritykset voivat lahjoittaa myös tilisiirrolla. Yrityslahjoitukset Ukrainan lasten hyväksi
Haluatko auttaa Ukrainan lapsia vielä vähän enemmän? Kutsu ystäväsi mukaan auttamaan ja perusta omakeräys

Ukrainan lapset ovat vaarassa

UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Alueelle lähtee jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita.

Sotaa Ukrainasta paenneita ihmisiä on jo yli viisi miljoonaa, Suomen koko väestön verran. Puolet heistä on lapsia. UNICEF on lasten tukena Ukrainassa ja pakomatkan varrella. Emme jätä Ukrainan lapsia yksin kriisin keskelle.

UNICEF auttaa lapsia selviytymään sodan keskellä

Blue Dot -pisteessä perheet saavat psykososiaalista tukea, ohjeita ja tärkeitä tietoja tilanteen kehittymisestä. Lapsille ja äideille Blue Dot tarkoittaa turvallista tilaa raskaan pakomatkan keskellä. Yksinään pakenevat lapset voidaan tunnistaa ja mahdollisuuksien mukaan yhdistää perheidensä kanssa.

Lapsille ja perheille on tarjolla myös huopia, lämpimiä vaatteita, hygieniatarpeita ja vauvanruokaa sekä tarvittaessa ensiapua.

Yhden Blue Dot -pisteen kautta kulkee noin 3000 - 5000 ihmistä päivittäin, joten UNICEFin apu tavoittaa jopa yli 100 000 ihmistä joka päivä. Sinisiä tukipisteitä pystytetään mm. Moldovaan, Romaniaan ja Puolaan. Pisteet toimivat yhteistyössä keskenään, joten pakolaislasten matkaa voidaan seurata paikkakunnalta toiselle.

Mitä rahoilla saadaan aikaan?

Sodan alusta lähtien yli 3,2 miljoonaa ihmistä on saanut terveydenhoitoa UNICEFin tuella. (päivitetty 12.7.2022)

Edistämme lasten ja perheiden hyvinvointia monin tavoin:

  • 63 liikkuvaa lastensuojelutiimiämme auttavat sodasta kärsiviä perheitä 13 Ukrainan alueella kasvotusten ja verkossa. Lisäksi tukemamme lasten avustuslinja ja sosiaalityöntekijöille suunnattu palvelunumero tarjoavat maksutonta konsultaatiota. Asiantuntijamme ohjaavat perheitä eteenpäin terveys-, sosiaali- tai lakipalvelujen piiriin.
  • UNICEFin tukemalla toiminnalla on autettu 1,340 miljoonaa lasta ja huoltajaa käsittelemään sodan ja kodittomuuden aiheuttamaa kuormitusta.
  • Jaamme lapsiperheille käteisapua arjen kulujen kattamiseksi. Koko maassa käteisapua on annettu jo yli 35 tuhannelle kotitaloudelle.
  • Koulutamme avustustyöntekijöitä, sosiaalityöntekijöitä ja muita ammattilaisia ennaltaehkäisemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa sekä ymymmärtämään paremmin lastensuojelun käytäntöjä ja periaatteita.
  • Elintärkeitä synnytys-, kätilö-, leikkaus- ja ensiaputarvikkeita sekä muuta välineistöä on toimitettu kymmeniin terveyskeskuksiin, suojatiloihin ja synnytysklinikoihin. Olemme jakaneet erilaisia tuotteita, kuten hygieniatarvikkeita, lastenvaatteita ja vaippoja apua tarvitseville perheille.
  • Alueellisiin terveydenhuoltolaitoksiin ja turvakoteihin on lähetetty 30 000 patjaa.
  • Tuhansista rokotejääkapeista ja -pakastimista koostuvaa kylmäketjuvälineistöä on toimitettu 22 alueelle.
  • Työmme HIV-tartunnan kanssa elävien perheiden ja lapsien eteen on jatkunut Ukrainan terveysviranomaisen kanssa. Esimerkiksi Donetskin alueella yli 300 odottavaa HIV-positiivista äitiä on saanut erityistä terveydenhuoltoa ja yli 200 naista psykososiaalista tukea.

Kun terveydenhuoltoinfra kärsii, internet voi auttaa. Neljä terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattua online-tapahtumaa on tavoittanut 130 000 ihmistä Facebookissa. Lähetykset käsittelivät imetystä, lastentauteja ja ensiaputaitoja. Lisäksi kevätkesällä pienemmälle joukolle suunnattu johtamiskurssi toi taitoja maansisäisten pakolaisten rokottamiseen.

Ukrainassa kuormittunut terveydenhuolto ahkeroi yötä päivää ihmisten hyväksi. Me olemme mukana auttamassa – lahjoittamalla olet sinäkin.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.