Siirry sisältöön

Lahjoita Ukrainan lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Ukrainalainen lapsi pipo päässään ja UNICEF-reppu selässään.

Ukrainan lapset saavat apua UNICEFin kautta, suomalaisten lahjoittajien tuella

UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Kriisialueelle saapuu jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita.

Ukrainan sodassa on tähän mennessä menettänyt henkensä 397 lasta ja 723 on loukkaantunut ohjusiskuissa, pommituksissa ja muussa sodankäynnissä. Luvut ovat vahvistettuja tietoja, todellinen luku lienee huomattavasti suurempi.  Yli kolme miljoonaa lasta tarvitsee humanitaarista apua. 

Ukrainan 7,5 miljoonasta lapsesta lähes kaksi kolmasosaa on joutunut jättämään kotinsa. 2,8 miljoonaa elää maansisäisinä pakolaisina, osa on paossa naapurimaissa tai muissa maissa.  

Ukrainan pitkään jatkuneella tilanteella on monenlaisia seurauksia maan lapsille. Tällä hetkellä on tarve perusterveydenhuollolle, puhtaalle vedelle, psykososiaaliselle tuelle ja lasten koulunkäynnin turvaamiselle.

Tyttö puhaltaa suurta saippuakuplaa metroaseman ylätasanteella. Alhaalla asemalaiturilla on muita ihmisiä.
Viktoriia, 9 vuotta, puhaltaa saippuakuplia metroasemalla Harkovassa. Hän on perheensä kanssa suojassa taisteluilta.
© UNICEF/UN0634330/Gilbertson VII Photo

Apu menee perille

Lähes 4,9 miljoonaa ukrainalaista on saanut terveydenhuoltoa UNICEFin kumppaneidensa kanssa jakamien terveydenhuoltotarvikkeiden ansiosta.

911 terveydenhoidon yksikköä, joista osa on synnytyssairaaloita, on saanut UNICEFin tukea. 

Yli 4,2 miljoonalle ihmiselle Ukrainassa on toimitettu turvallista juomavettä.

Hygieniatarvikkeita on jaettu yli miljoonalle ukrainalaiselle.

Yli 2,5 miljoonaa lasta on saanut mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea sodan keskellä.  

UNICEFin humanitaarisen käteisavun ohjelma on tavoittanut tähän mennessä yli 620 000 ihmistä Ukrainassa ja tuhansia sotaa paenneita myös naapurimaissa.   

UNICEFin työntekijä keskustlee lapsen kanssa teltan ovensuulla.

Lämpöä ja turvaa kylmän talven keskelle

Sodankäynti on tuhonnut rakennuksia ja sähkökatkot ovat toistuvia, evakuointitiloissa ja pakomatkalla on varauduttava kylmyyteen. Monet perheet lähtivät kodeistaan vain vähillä tavaroilla, ilman lämpimiä vaatteita ja kenkiä. UNICEF jakaa Ukrainassa talvivaatteita lapsille sekä varustaa sairaaloita lämmitysjärjestelmillä ja lämpöpusseilla.

Tilaamme avustustarvikkeet aina mahdollisimman läheltä avustuskohdetta. Esimerkiksi kiovalaisessa tehtaassa valmistettuja talvivaatteita toimitetaan lapsille eri puolelle Ukrainaa. Näin ylläpidetään paikallista teollisuutta ja luodaan uskoa tulevaan.

UNICEF tekee nyt työtä, jotta lapset ja perheet pysyvät lämpiminä ankarissa olosuhteissa. Varustamme kouluja, terveysasemia ja sairaaloita lämmittimillä ja huovilla.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.