Siirry sisältöön

Lahjoita Ukrainan lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Ukrainalainen äiti ja lapsi katsovat huolestuneina kameraan.

Ukrainan lapset ovat vaarassa

UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Alueelle lähtee jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita.

Sotaa Ukrainasta paenneita ihmisiä on jo yli viisi miljoonaa, Suomen koko väestön verran. Puolet heistä on lapsia. UNICEF on lasten tukena Ukrainassa ja pakomatkan varrella. Emme jätä Ukrainan lapsia yksin kriisin keskelle.

kuvassa tyttö katsoo raunioitunutta kerrostaloa
Kiova, Ukraina
© UNICEF/UN0597997/Skyba

Apu menee perille

Sodan alusta lähtien yli 3,2 miljoonaa ihmistä on saanut terveydenhoitoa UNICEFin tuella. (päivitetty 12.7.2022

Toimitamme Ukrainaan ja lähimaihin avustustarvikkeita:

UNICEFin tukemalla toiminnalla on autettu 1,340 miljoonaa lasta ja huoltajaa käsittelemään sodan ja kodittomuuden aiheuttamaa kuormitusta.

63 liikkuvaa lastensuojelutiimiämme auttavat sodasta kärsiviä perheitä 13 Ukrainan alueella kasvotusten ja verkossa. Asiantuntijamme ohjaavat perheitä eteenpäin terveys-, sosiaali- tai lakipalvelujen piiriin.

Jaamme lapsiperheille käteisapua arjen kulujen kattamiseksi. Koko maassa käteisapua on annettu jo yli 35 tuhannelle kotitaloudelle.

Elintärkeitä synnytys-, kätilö-, leikkaus- ja ensiaputarvikkeita sekä muuta välineistöä on toimitettu kymmeniin terveyskeskuksiin, suojatiloihin ja synnytysklinikoihin. Olemme jakaneet erilaisia tuotteita, kuten hygieniatarvikkeita, lastenvaatteita ja vaippoja apua tarvitseville perheille.

Tuhansista rokotejääkapeista ja -pakastimista koostuvaa kylmäketjuvälineistöä on toimitettu 22 alueelle.

Edistämme lasten ja perheiden hyvinvointia monin tavoin:

Koulutamme avustustyöntekijöitä, sosiaalityöntekijöitä ja muita ammattilaisia ennaltaehkäisemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa sekä ymymmärtämään paremmin lastensuojelun käytäntöjä ja periaatteita.
Lisäksi tukemamme lasten avustuslinja ja sosiaalityöntekijöille suunnattu palvelunumero tarjoavat maksutonta konsultaatiota.

Työmme HIV-tartunnan kanssa elävien perheiden ja lapsien eteen on jatkunut Ukrainan terveysviranomaisen kanssa. Esimerkiksi Donetskin alueella yli 300 odottavaa HIV-positiivista äitiä on saanut erityistä terveydenhuoltoa ja yli 200 naista psykososiaalista tukea.

Kun terveydenhuoltoinfra kärsii, internet voi auttaa. Neljä terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattua online-tapahtumaa on tavoittanut 130 000 ihmistä Facebookissa. Lähetykset käsittelivät imetystä, lastentauteja ja ensiaputaitoja. Lisäksi kevätkesällä pienemmälle joukolle suunnattu johtamiskurssi toi taitoja maansisäisten pakolaisten rokottamiseen.

Ukrainassa kuormittunut terveydenhuolto ahkeroi yötä päivää ihmisten hyväksi. Me olemme mukana auttamassa – lahjoittamalla olet sinäkin.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.