Siirry sisältöön

Lahjoita Ukrainan lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Ukrainalainen äiti ja lapsi katsovat huolestuneina kameraan.

Ukrainan lapset saavat jatkuvasti apua UNICEFin kautta, suomalaisten lahjoittajien tuella

UNICEF on paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa auttamassa ja suojelemassa lapsia. Kriisialueelle saapuu jatkuvasti rekkakuormittain avustustarvikkeita.

Sota Ukrainassa on kestänyt jo yli puoli vuotta. Tähän mennessä 375 lasta on menettänyt henkensä ja 647 loukkaantunut ohjusiskuissa, pommituksissa ja muussa sodankäynnissä, vahvistettujen tietojen mukaan. Todellinen luku lienee huomattavasti suurempi.  Yli kolme miljoonaa lasta tarvitsee humanitaarista apua. UNICEF on paikalla auttamassa. 

Ukrainan 7,5 miljoonasta lapsesta lähes kaksi kolmasosaa on joutunut jättämään kotinsa. 2,8 miljoonaa elää maansisäisinä pakolaisina, osa on paossa naapurimaissa tai muissa maissa.  

Ukrainan pitkään jatkuneella tilanteella on monenlaisia seurauksia maan lapsille. Tällä hetkellä on tarve perusterveydenhuollolle, puhtaalle vedelle ja psykososiaaliselle tuelle. Lisäksi olisi tärkeää, että lasten on mahdollista jatkaa koulunkäyntiä. 

kuvassa tyttö katsoo raunioitunutta kerrostaloa
Kiova, Ukraina
© UNICEF/UN0597997/Skyba

Uusi kouluvuosi alkoi syyskuussa 

Kouluvuosi alkoi Ukrainassa vaikka tuhannet koulut ovat tuhoutuneet tai vaurioituneet. Koulut on avattu niiltä osin kuin mahdollista ja opetusta on tarjolla myös etäopetuksena. 5,7 miljoonaa kouluikäistä (3-18-vuotiasta) on kärsinyt sodasta. UNICEFin arvion mukaan 3,3 miljoonaa lasta on vailla pääsyä opetuksen piiriin tai koulutarvikkeisiin.  

Helmikuun jälkeen UNICEF on järjestänyt opetusta yli 760 000:lle lapselle ja nuorelle Ukrainan sisällä, ja naapurimaissa yli 320 000 sotaa paennutta lasta ja nuorta on voinut osallistua erilaisiin opetuksen muotoihin. Opetustarvikkeita on jaettu 290 000:lle koululaiselle.

Koulunkäynti on erittäin tärkeää lapsille ja nuorille, sillä se antaa heille toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

Apu menee perille

Lähes 4 miljoonaa ukrainalaista on saanut terveydenhuoltoa UNICEFin kumppaneidensa kanssa jakamien terveydenhuoltotarvikkeiden ansiosta.

911 terveydenhoidon yksikköä, joista osa on synnytyssairaaloita, on saanut UNICEFin tukea. 

Yli 3 miljoonalle ihmiselle Ukrainassa on toimitettu turvallista juomavettä.

Hygieniatarvikkeita on jaettu yli 740 000:lle ukrainalaiselle.

Yli 1,8 miljoonaa ihmistä on saanut mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea sodan keskellä.  

UNICEFin humanitaarisen käteisavun ohjelma on tavoittanut tähän mennessä yli 620 000 ihmistä Ukrainassa ja tuhansia sotaa paenneita myös naapurimaissa.   

Edistämme lasten ja perheiden hyvinvointia monin tavoin

Koulutamme avustustyöntekijöitä, sosiaalityöntekijöitä ja muita ammattilaisia ennaltaehkäisemään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä ja väkivaltaa sekä ymmärtämään paremmin lastensuojelun käytäntöjä ja periaatteita.

UNICEFin tukema lasten avustuslinja ja sosiaalityöntekijöille suunnattu palvelunumero tarjoavat maksutonta apua ja neuvontaa.

Kun terveydenhuollon rakenteet kärsivät, internet auttaa. Terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattut neljä online-tapahtumaa tavoittivat tavoittanut 130 000 ihmistä Facebookissa. Lähetykset käsittelivät imetystä, lastentauteja ja ensiaputaitoja. Pienemmälle joukolle suunnattu johtamiskurssi jakoi taitoja maansisäisten pakolaisten rokottamiseen.

Ukrainan kuormittunut terveydenhuolto ahkeroi yötä päivää ihmisten hyväksi. UNICEF on mukana auttamassa – lahjoittamalla olet sinäkin.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.