Siirry sisältöön

Kuukausilahjoitus, joka tekee hyvää ja ilahduttaa perheen pienimpiä

Nuuskamuikkunen mietteliäänä.Muumien seikkailuposti on aivan uudenlainen tapa auttaa maailman lapsia ja samalla koko perheen yhteinen matka muumien riemukkaassa seurassa. Posti tuo kotiin vuoden ajan joka kuukausi hauskaa puuhaa ja ajatuksia herättävää lukemista.

Kuukausilahjoituksesi avulla UNICEF varmistaa lasten henkiinjäämisen, turvallisen kasvun ja koulunkäynnin kaikkialla, missä apua eniten tarvitaan.

 

liity mukaan

Seikkailupostin sisältö

Muumien seikkailuposti pöydällä: kartta, tarroja ja tehtäviä.

Muumien jatkokertomus

Kirjekuori, josta pilkistää jännittäviä Muumi-asioita.

Puuhaa ja tehtäviä

Tehtäväsivu, jossa Pikku Myyn kuva.

Tietoa lapsen oikeuksista

Tietoa sisältävä sivu, jossa Nuuskamuikkusen kuva.

Oma kartta seikkailijalle

Kartta.

Upeita tarroja

Muumitarroja

Näin Muumien seikkailuposti toimii

1. Liity nyt

Liity mukaan tällä verkkosivulla. Jos asut eri taloudessa lapsen kanssa, varmista, että sinulla on tiedossa osoite, jonne toivot postin päätyvän ja lapsen vanhempien suullinen lupa postin lähettämiselle, sillä Muumien seikkailuposti on lapsen ja aikuisen yhteinen matka. Valitse sinulle sopiva kuukausittainen tukisumma (alkaen 17€/kk).

2. Ensimmäinen seikkailupostilähetys

Pikku Myy.Ensimmäinen seikkailuposti sisältää lapsen oman seikkailupäiväkirjan ja Muumilaakson kartan, jotka on hyvä säilyttää huolellisesti. Niiden avulla seurataan matkan etenemistä.

Kaikki paketit lähetetään Suomen UNICEFilta kerran kuukaudessa, aina kuukauden toisella viikolla. Paketti tulee lapsen nimellä antamaasi osoitteeseen.

3. Iloa läpi vuoden

Uusi seikkailuposti saapuu joka kuukausi. Paketti sisältää seuraavan osan muumien seikkailua, ajatuksia herättävää sisältöä lapsen oikeuksista, tarroja sekä hauskoja tehtäviä, joita lapsi voi tehdä itsenäisesti tai vanhemman tuella. Matkaa seurataan seikkailupäiväkirjan ja kartan avulla.

Lahjoittajana saat kuukausittain sähköpostiisi tietoa UNICEFin työstä lasten hyväksi.

4. Lahjoituksesi tekee hyvää 

Mukaan liittymällä, ryhdyt UNICEFin säännölliseksi tukijaksi valitsemallasi summalla (alkaen 17€/kk). Seikkailuposti saapuu lapselle 12 kuukauden ajan. Sen jälkeen säännöllinen lahjoituksesi jatkuu toistaiseksi eli niin kauan kuin itse haluat.

Lapsi pesee käsiään alkeellisen hanan alla, jossa lukee UNICEF.

Kestävää vaikutusta säännöllisellä lahjoittamisella

UNICEFin kuukausilahjoittajana olet mukana elintärkeässä työssä auttamassa maailman lapsia ja rakentamassa parempaa tulevaisuutta ihan kaikille. Lahjoituksilla turvataan lasten perustarpeet, kuten puhdas vesi, ravinto, rokotukset ja koulunkäynti.

Kuukausilahjoittaminen on kaikkein tehokkain tapa auttaa maailman lapsia. Lahjoitusten avulla UNICEF pystyy aloittamaan hätäaputyön välittömästi kriisin sattuessa ja tekemään pitkäjänteistä työtä, joka mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan. 

 

Muumien seikkailuposti: liity kuukausilahjoittajaksi

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
 • ikoni: rokotepullo
  Esimerkiksi 2 viikon parantava kuuri korkeaenergistä maapähkinätahnaa vakavasti aliravitulle lapselle.
 • ikoni:koulureppu
  Esimerkiksi 8 lasta saa koulureput. Koulutus on lapselle avain parempaan elämään.
 • ikoni: rokotepullo
  Esimerkiksi 28 vauvalle antibioottilääke. Huolenpito turvaa lapselle paremman tulevaisuuden.
 • Minimilahjoitus 17 €
Äiti katselee vieressä, kun lapsi piirtelee vihkoon.

Kysymyksiä ja vastauksia

Minkä ikäiselle lapselle seikkailuposti sopii?

Seikkailuposti sopii parhaiten 5–10-vuotiaille lapsille.

Milloin seikkailupostini saapuu?

Lähetämme seikkailupostia kerran kuukaudessa, kuukauden toisella viikolla. Postin kulku perille voi viedä useita arkipäiviä. Saat lähetyksen arviolta kuukauden kolmannella viikolla. Jos postisi ei ole silloinkaan saapunut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Huom! Jos valitset kuukausilahjoituksen maksutavaksi suoramaksun pankkitililtä, lähetämme sinulle ensin postitse kotiin toimeksiantolomakkeen allekirjoitettavaksi. Lomake tulee palauttaa allekirjoitettuna takaisin Suomen UNICEFille, josta toimitamme tiedot edelleen pankkiisi lahjoituksen käynnistämistä varten. Prosessi voi viedä muutamia viikkoja.

Ensimmäinen seikkailuposti lähtee matkaan, kun lahjoituksesi on käynnistynyt. Varaudu siis odottamaan ensimmäistä postia jonkin aikaa. MobilePaylla tai maksukortilla liittyessäsi kuukausilahjoitus käynnistyy heti, ja ensimmäinen seikkaluposti lähtee matkaan kuukauden toisella viikolla.

Miten kuukausittainen lahjoitukseni auttaa?

Lahjoituksilla on valtava vaikutus maailman lasten elämään. UNICEF käyttää lahjoitukset lasten auttamiseen yli 150 maassa.

Liittymällä UNICEFin kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

17 eurolla kuukaudessa voidaan tarjota esimerkiksi:

 • 36 lapselle rokote suojaamaan tuhkarokolta
 • 2 viikon parantava kuuri korkeaenergistä maapähkinätahnaa vakavasti aliravitulle lapselle
 • 7 koululaiselle reppu
Miten annan seikkailupostin lahjaksi esim. lapsenlapselle tai kummilapselle?

Muumien seikkailuposti sopii hyvin lahjaksi lähipiirin lapselle. Liittymisen yhteydessä kysymme, lähetämmekö postin lapselle omaan talouteen vai lahjaksi toiseen talouteen. Valitse vain haluamasi vaihtoehto.

En ole saanut seikkailupostilähetystä, miten toimin?

Seikkailupostit postitetaan kerran kuukaudessa, kuukauden toisella viikolla. Postin kulku perille voi viedä useita arkipäiviä. Saat tyypillisesti postin kuukauden kolmannella viikolla. Jos postisi ei ole silloin saapunut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Jos olet liittynyt mukaan juuri edellisen postituksen lähdettyä matkaan, voit joutua odottamaan omaa pakettiasi muutamia viikkoja. Malta kuitenkin, odotus on vaivan arvoista! 

Saako seikkailupostin ruotsinkielisenä?

Tällä hetkellä Muumien seikkailuposti on saatavilla vain suomenkielisenä.

 

Olen jo kuukausilahjoittaja, miten toimin?

Hienoa, että olet jo mukana tukemassa lapsia. Halutessasi voit lisäksi antaa Muumien seikkailupostin läheiselle lapselle ja ilahduttaa häntä hauskalla postilla vuoden ajan. Samalla tuet maailman lapsia entistä enemmän.

Liity mukaa tällä verkkosivulla. Jos sinulla on muuta kysyttävää tuestasi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: [email protected] tai puhelimitse ma–to klo 9–18 ja pe 9–16 numerossa 09 584 501.

 

Miten voin muokata tai muuttaa käynnissä olevaa lahjoitustani?

Voit tehdä muutoksia olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittamalla ma-to klo 9-18 ja pe 9-16 numeroon (09) 584 501. 
 
Huomaa, että seikkailupostin osoitteenmuutosta varten sinun tulee olla seikkailupostin alkuperäinen tilaaja. Muissa tapauksissa tarvitset osoitteenmuutoksen tekemiseen seikkailupostin lähetyskuoren osoitetarrasta löytyvän tunnistekoodin.

Miksi UNICEF tekee yhteistyötä Moomin Charactersin kanssa?

Lasten hyvinvointi kaikkialla, erilaisuuden kunnioittaminen ja yhdenvertaiset mahdollisuudet elää ja kasvaa täyteen potentiaaliin edustavat niin Muumien kuin UNICEFinkin arvopohjaa.

Muumien seikkailuposti on yksi tapa rakentaa parempaa maailmaa ja saada tuloksia aikaan yhdessä.

Osana yhteistyötä Moomin Characters on lahjoittanut Tove Janssonin alkuperäistekstejä ja muumikuvituksen UNICEFin käyttöön Muumien seikkailupostissa.

En löytänyt vastausta kysymykseeni, mitä teen?

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse ma-to klo 9-18 ja pe 9-16 numerossa 09 584 501.