Siirry sisältöön

Autetaan yhdessä maailman lapsia

Alla olevalla lomakkeella voit tehdä lahjoituksen yleiseen lastenrahastoon maailman lasten tukemiseksi. Kuukausilahjoitus on helpoin ja tehokkain tapa tukea UNICEFin pitkäjänteistä työtä. Jos haluat kohdentaa lahjoituksesi esimerkiksi Ukrainan lapsille, klikkaa alla olevaa linkkiä.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai tee kertalahjoitus

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
 • Minimilahjoitus 10 €
 • Minimilahjoitus 2 €
 • Minimilahjoitus 2 €
 • Minimilahjoitus 10 €

Tehokkain tapa auttaa lapsia on säännöllinen kuukausilahjoitus.

Neljä lasta seisoo vierekkäin ja nauraa riemuisasti kameralle. Kuva Mogolian tasangoilta.

Lahjoituksesi on äärimmäisen tärkeää apua tarvitseville lapsille ympäri maailman

Mitä turvallisemman lapsuuden osaamme taata, sitä paremman maailman voimme saada. UNICEFin tehtävä on varmistaa jokaisen lapsen oikeus terveyteen, koulutukseen ja hyvään elämään.

Yhdessä sinun ja muiden lahjoittajien kanssa UNICEF huolehtii, että jokainen lapsi saa taustasta tai asuinpaikasta riippumatta kasvaa ja kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Vaikka maailmassa lapsen oikeudet toteutuvat päivä päivältä paremmin, silti:

 • Nälästä kärsivien lasten ja perheiden määrä kasvoi dramaattisesti koronapandemian aikana​.
 • Maailmassa on yhä noin 160 miljoonaa lapsityöläistä​.
 • Noin miljardi lasta - lähes puolet maailman lapsista - asuu valtioissa, jotka luokitellaan ilmastonmuutoksen kannalta äärimmäisen riskin maiksi lapsille
 • Lähes joka kolmas Suomessa asuva nuori kokee, ettei hyvästä tulevaisuudesta ole helppo unelmoida.
Seitsemän tyttö lasta seisoo käsikädessä, kyykistyneen UNICEFin työstekijän edessä.
Lastensuojelun työntekijä vie välttämättömiä sosiaalipalveluita sekä psykososiaalista tukea lapsille, jotka ovat maansisäisiä pakolaisia. Pohjois-Afganistan.
ⓒ UNICEF/Fazel/UNI367305

Miksi lahjoittaa juuri UNICEFin kautta?

 1. VAIKUTTAVUUS - UNICEF on tutkitusti vaikuttavin toimija. Tuemme valtioita hätää ja eriarvoisuutta aiheuttavien rakenteellisten syiden poistamisessa ja pysyvässä muutoksessa.​ UNICEF toimittaa perusterveydenhuollon rokotteet lähes puolelle maailman lapsista.
 2. LUOTETTAVUUS - Sinun lahjoituksesi menee luotettavasti ja tehokkaasti perille maailman lapsille. Tämän takaavat tarkka ja moderni taloushallinto sekä tehokkaat toimintamallit, joita kehitetään koko ajan.
 3. OSAAMINEN JA KOKEMUS - 75 vuoden toiminta YK-järjestönä kaikkialla maapallolla on opettanut UNICEFille, miten sinun apusi toimitetaan perille kaikkien vaikeimmissa oloushteissa eläville lapsille. Vaikutamme myös Suomessa. Puolet lapsista Suomessa asuu kunnassa, joka on mukana UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallissa. Kunta-yhteistyössä tunnistetaan kunnan suurimmat lapsen oikeuksiin liittyvät ongelmat ja ratkotaan niitä käytännön toimenpiteillä.
 4. LAPSEN OIKEUDET - Maailman laajimmin hyväksytty ihmisoikeussopimus on UNICEFin työn kivijalka. Kun lahjoitat lapsille maailmalla, tuet samalla merkittävällä tavalla ihmisoikeuksia.
Kolme lasta hymyilee leveästi kameralle, talvisella kadulla, kaksi kävelee yksi on pyörätuolissa.

Miten lahjoitukseni käytetään?

Graaffinen ympyrä jossa esitetään keräystulojen jakautuminen. 88% kuluista menee lasten tueksi. 85% maailmalle, 3% suomeen. 12% keräys- ja hallinto kuluihin.