Nokian Keniassa tukeman ohjelman tavoitteet ylittyivät moninkertaisesti, sillä hankkeesta hyötyi peräti 160 000 ihmistä. Tämä onnistui panostamalla opettajien kouluttamiseen ja kehittämällä räätälöityjä opetus- ja oppimismateriaaleja. 500 opettajaa koulutettiin inklusiiviseen ja digitaaliseen oppimiseen. Hankkeessa valmistui saavutettava lukukirja ja toinen kirja on työn alla. Koulujen käyttöön kehitettiin myös digitaalisten oppimateriaalien avoin resurssipankki.
Hankkeesta hyötyneistä 90 000 oli lapsia, joista puolet tyttöjä. 450 kehitysvammaista lasta sai suoran tuen oppimiseensa.
Vuoden 2020 aikana kymmenen koulua yhdistettiin Internetiin, mikä avaa koulujen 1300 oppilaalle uusia oppimisen mahdollisuuksia. Hanke on luonut pohjaa koko Kenian koulujen yhdistämiselle Internetiin.Työssä oli mukana myös Nokian omaa henkilöstöä.
Nokialle pilotti oli mahdollisuus testata uutta, oppimista tukevaa teknologiaa haastavissa olosuhteissa. Joachim Wuilmet, Nokian Lähi-idän ja Afrikan markkinointijohtaja, pitää tärkeänä sitä, että kehitysyhteistyöhankkeisiin osallistuvat yritykset ja järjestöt tekevät kaikkia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä.
– On paljon kestävämpää, jos yhteistyön tavoitteet tukevat jokaisen osapuolen arvoja ja tavoitteita. Silloin yhteishankkeesta on enemmän hyötyä myös yhteisöille ja tässä tapauksessa lapsille, Wuilmet sanoo.
Alla olevalla videolla UNICEFin Kenian koulutusohjelmista vastaava Florian Rabenstein kertoo shared value -yhteistyöstä Nokian kanssa.