Siirry sisältöön
Senegalilaistyttö koululuokassa

Digitaitoja opettajille ja oppilaille Senegalissa

Nokia on tukenut vuoden 2023 alusta UNICEFin hanketta Senegalissa opettajien ja yläkouluikäisten lasten digitaitojen vahvistamiseksi. Tavoitteena on edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten tulevaisuuden taitoja digitaalista osaamista edellyttävässä maailmassa.

Hankkeessa parannetaan koulujen tietoliikenneyhteyksiä, koulutetaan opettajia ja tuetaan kouluja toteuttamaan digitaitojen valmennuksia yläasteikäisille oppilaille, jotta näillä olisi paremmat valmiudet tulevaisuuden työelämään. Valituilla alueilla koulutetaan 15 kuukauden aikana 100 opettajaa.

Työ linkittyy Senegalin hallituksen tavoitteeseen koulujärjestelmän kehittämisestä digiteknologian avulla ja koulujen yhdistämisestä tietoliikenneverkkoihin.

Pitkä yhteistyömme Suomen UNICEFin kanssa tukee ESG-tavoitteitamme digitaalisten taitojen edistämisessä. Yhteistyö UNICEFin kanssa on loistava esimerkki siitä, miten yhdessä kumppaneidemme kanssa voimme edistää kestävää kehitystä ja kaventaa digitaalista kuilua

- Nicole Robertson, Vice President, ESG, Nokia

Kuva: "Haluaisin tulla tietokoneinsinööriksi ja ymmärtää tekoälyä paremmin", sanoo neljännellä luokalla oleva Khadija, joka käy Ndiarka Diagnen koulua Guediawayessä Dakarin alueella. Hänen koulussaan on alkanut Nokian tukemana ohjelma, jossa nuorille  opetetaan teknologian käyttöä ja kerrotaan sen mahdollisuuksia. "Toivoisin, että jokaisella lapsella olisi tämä mahdollisuus", Khadija sanoo.