Siirry sisältöön
Muumi-kirjojen hahmot ABC-kirjainten kanssa.

Moomin Characters

Parempaa tulevaisuutta maailman lapsille. Iloa ja oppia suomalaislapsille.

UNICEFin ja Moomin Charactersin pitkään jatkunut yhteistyö sai jatkoa keväällä 2024 Muumien seikkailupostin myötä, joka  on uudenlainen kuukausilahjoitustuote. Muumien seikkailuposti -kuukausilahjoituksella autetaan maailman lapsia ja samalla perheen pienimmille kolahtaa postissa joka kuukausi puuhaa, tehtäviä ja tietoa lapsen oikeuksista. 

Oppimateriaaleja koululaisten tueksi

Huhtikuussa 2023 toteutimme yhdessä koululaisten lukuintoa ja lukutaidon merkitystä käsittelevän oppimateriaalikokonaisuuden. Lumoava lukutaito – mukana Muumit -oppimateriaali on tarkoitettu 1. – 4- luokkalaisille ja käsittelee lukutaidon merkitystä lapsen oikeuksien näkökulmasta. Koululaiset pääsevät pohtimaan, mitä kaikkea lukutaito tarkoittaa ja miten se vaikuttaa heidän omaan elämäänsä. Lisäksi kokonaisuudessa tutkitaan lukutaidon merkitystä lapsille eri puolilla maailmaa.   

Muumi-teemalla lukuvuoden 2021 - 2022 UNICEF-kävelyssä

Muumit marssivat UNICEF-kävelyssä yhdessä Suomen koululaisten kanssa luku- ja kirjoitustaidon puolesta. Moomin Characters lahjoitti lukuvuonna 2021-2022 Suomen UNICEFille 0,50 euroa jokaista UNICEF-kävelyyn osallistuvaa lasta kohden. UNICEF-kävely on Suomen UNICEFin järjestämä perinteikäs koulujen liikunta- ja varainhankintatempaus.

A:sta Ö:hön Muumien matkassa vuonna 2021

UNICEF ja Moomin Characters ovat tehneet yhteistyötä lasten luku- ja kirjoitustaidon puolesta vuodesta 2021. Yhteistyön myötä UNICEF pääsee tuomaan esiin työtään erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutuksen eteen. Vuonna 2021 Moomin Charactersin ”A:sta Ö:hön Muumien matkassa” -niminen hanke kokosi yhteen niin järjestöjä kuin yrityksiä ympäri maailman nostamaan lukemisen ja kirjoittamisen merkitystä ja iloa yhä vankemmin osaksi sekä lasten, nuorten että aikuisten elämää.

Tove Jansson teki UNICEFille kaksi kuvitustyötä

UNICEF ja Muumit ovat tehneet yhteistyötä jo aiempina vuosikymmeninä joulukorttikampanjoin ja muulla varainkeruulla. Tove Jansson on tehnyt UNICEFille kaksi kuvitusta: vuonna 1971 jouluaiheisen "Joulun ihme" ja vuonna 1981 "Rauhanmarssi" -teoksen.

Yhteistyö antaa UNICEFille myös mahdollisuuden tehdä sopimuksia Moomin Charactersin lisenssinhaltijoiden kanssa.