Puhtaus punaisena lankana

Intiassa tehtävä työ puhtaan veden, sanitaation ja hygienian parantamiseksi edistää lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita.

Tekstiilipalveluyritys Lindström ja Suomen UNICEF ovat tehneet puhtaaseen veteen liittyvää yhteistyötä Intiassa jo 15 vuoden ajan. Vuonna 2021 solmittiin uusi, kolmevuotinen yhteistyösopimus. Lindströmin ja UNICEFin yhteistyön ensimmäiset hankkeet tehtiin Biharin, Madhya Pradeshin ja Rajasthanin alueiden koulujen vesi- ja sanitaatiopalveluiden parantamiseksi vuosina 2007–2017.  Viimeiset kolme vuotta Lindström on tukenut UNICEFin koko Intian laajuista vesi- ja sanitaatiotyötä.

Vastuullisena ja ihmisistä välittävänä yrityksenä meille on tärkeää edistää lapsen oikeuksia. Vuosien saatossa olemme saaneet aikaan uskomattomia tuloksia yhdessä UNICEFin kanssa. Meille on suuri kunnia jatkaa tätä tärkeää yhteistyötä ja odotamme innolla, mitä voimme saavuttaa yhdessä.

– Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio
Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola ja Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio iloisissa tunnelmissa. © Lindström/Saarinen
Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola ja Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio iloisissa tunnelmissa. © Lindström/Saarinen

Intian kunnianhimoiset tavoitteet

Lähes puolet Intialaisista, yli 500 miljoonaa ihmistä, elää ilman vessaa ja käy tarpeillaan ulkona. Se on yksi suurimmista syistä siihen, että pienten lasten ripulikuolleisuus on Intiassa maailman korkein. Ripulista johtuviin syihin kuolee maassa joka päivä 320 alle viisivuotiasta lasta.

UNICEF tukee Intian hallitusta sen ”Puhdas Intia”-tavoitteessa. Kunnianhimoisena tähtäimenä on saada vuoteen 2022 mennessä 450 miljoonaa uuttaa vessan käyttäjää, noin 100 miljoonalle ihmiselle puhdas vesi, 66 prosenttia maaseudun ihmisistä omaksumaan käsienpesu, sekä lisätä merkittävästi puhtaan veden saatavuutta ja vessojen määrää kouluissa ja esikouluissa.

”Intia on lähellä sydäntämme, koska se on yksi toimintamaistamme. Haluamme vaikuttaa maan elinolosuhteiden parantamiseen taaten tuleville sukupolville yhä paremman elinympäristön. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joiden tavoitteena on muun muassa varmistaa veden saanti ja kestävä käyttö sekä sanitaatio kaikille. UNICEFin työ edistää juuri näitä meille tärkeitä tavoitteita Intiassa,” iloitsee Laurio.