Itla ja UNICEF yhteistyöhön Lapsiystävällinen kunta -mallin digitalisoimiseksi

Laita hyvä jakoon Whatsapp
24.10.2019

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla rahoittaa UNICEFin lapsiystävällinen kunta -mallia yhteensä 100 000 eurolla 2019 - 2020.

© UNICEF/2017/Hanna-Kaisa Hämäläinen
© UNICEF/2017/Hanna-Kaisa Hämäläinen

Itla ja UNICEF aloittavat yhteistyön UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin digitalisoimiseksi. Digitalisaatiolla tehostetaan mallin hyödyntämistä kunnissa ja lisätään esimerkiksi lasten ja nuorten osallistumismahdollisuuksia sekä vahvistetaan lapsivaikutusten arviointia.

Itla tukee Lapsiystävällinen kunta -mallin digitalisointia, koska malli on tutkitusti todettu toimivaksi lapsen oikeuksien ja lapsivaikutusten arvioinnin edistämisessä (esimerkiksi Owal Groupin vaikuttavuusselvitys 2017). Itla rahoittaa lapsiystävällinen kunta -mallia yhteensä 100 000 eurolla vuosina 2019 - 2020.

UNICEFilla ja Itlalla on samat strategiset tavoitteet.

- Lapsen oikeuksien tulee toteutua jokaisen lapsen arjessa, joka päivä, painottaa UNICEFin erityisasiantuntija Sanna Koskinen.

- Itlalle tämä on konkreettinen askel lapsivaikutusten arvioinnin edistämiseksi. Samalla parannetaan lasten osallisuutta ja ihmisoikeuksia sekä innovatiivisten työskentelytapojen ja johtamisen käytäntöjä, jotka myös ovat Itlan toiminnan ytimessä, iloitsee kehitysjohtaja Tiina Ristikari Itlasta.

Lapsiystävällinen kunta -mallia toteuttaa Suomessa 19 kuntaa, ja malli tavoittaa lähes neljänneksen suomalaisista lapsista. Mallissa mukana olevat kunnat sitoutuvat edistämään lapsen oikeuksia kunnan päätöksenteossa, hallinnossa ja palveluissa. 

Lisätietoja

Kehitysjohtaja Tiina Ristikari, Itla, tiina.ristikari@itla.fi
Erityisasiantuntija Sanna Koskinen, UNICEF, sanna.koskinen@unicef.fi

Tutustu myös Itlan kansainväliseen selvitykseen lapsistrategioista ja lapsivaikutusten arvioinnista kolmessa eri maassa. 

 

 

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.