Siirry sisältöön
Symbolikuva lapsista halausnukkejen kanssa. Lapset eivät ole tunnistettavissa.

Rettig Group

Rettig Group tukee UNICEFin mielenterveystyötä Nepalissa.

Rettig tukee UNICEFin mielenterveystyötä kolmivuotisessa ohjelmassa Nepalin syrjäisessä Karnalin provinssissa. 

Rettigin tuella kehitetään olemassa olevaa telelääketieteen alustaa niin, että se sisältää myös mielenterveyden ongelmien hoitamisen. Palvelun avulla myös syrjäisillä alueilla olevat lapset ja nuoret pääsevät avun piiriin. Arviolta jopa 125 000 ihmistä saa suoraa tukea kehitetyn alustan ansiosta, ja ainakin 5000 lasta ja nuorta saa erityisasiantuntijan palveluita vaikeampiin mielenterveysongelmiinsa.

Lisäksi vähintään 600 000 lasta, nuorta ja huoltajaa saa UNICEFin kouluttamilta asiantuntijoilta tietoa mielenterveydestä kampanjoiden, sosiaalisen median palvelujen ja radio-ohjelmien kautta.

– Koronaviruspandemia on vaikuttanut hyvin haitallisesti kaikkiin ikäryhmiin kaikkialla maailmassa. Vaikka lapsille pandemiasta on tullut vähemmän fyysisiä oireita, sen mielenterveydelliset vaikutukset on todettu kautta maailman. Vasta nyt alamme huomata, mitkä ovat pandemian vaikutukset lapsiin ja nuoriin. Koska lasten terveydellä on suuri vaikutus koko yhteiskunnan tulevaisuuteen, halusimme keskittää tukemme UNICEFille, jolla on runsaasti kokemusta lasten ja nuorten tukemisesta maailmanlaajuisesti. UNICEFin työ on tehnyt meihin vaikutuksen, ja meistä on hienoa päästä mukaan tukemaan heidän ohjelmaansa Nepalissa. Toivottavasti tästä ohjelmasta saadaan mallia myös muiden maiden lasten ja nuorten auttamiseen UNICEFin toiminta-alueella”, sanoo Tomas von Rettig, Rettig Groupin hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää lehdistötiedotteestamme.

Kuva: Keski-Nepalin tulvien ja maanvyörymien traumatisoimat lapset saavat mielenterveystukea psykologeilta UNICEFin johtamassa työssä. ©UNICEF/Shaky/Nepal2021