Siirry sisältöön

Metso Outotec tukee UNICEFin työtä Beirutissa

Kivenmurskauslaitteemme voivat konkreettisella tavalla auttaa tuhoutunutta aluetta ja sen ihmisiä.

- Eeva Sipilä, Metso Outotecin talous- ja rahoitusjohtaja

Metso Outotec tukee UNICEFin työtä Beirutin lasten hyväksi. Yhtiö lahjoittaa UNICEFille laitteita, joiden avulla räjähdyksen tuhoamien rakennusten ja teiden betonia ja asfalttia saadaan tehokkaasti käsiteltyä ja kierrätettyä. Työ auttaa katastrofialueen jälleenrakentamisessa ja puhtaan veden, sanitaation sekä hygieniapalvelujen tuottamisessa tuhansille lapsille. Lahjoituksen arvo on noin 900 000 euroa. 

Metso Outotec lahjoittaa UNICEFille kolme uutta liikuteltavaa Lokotrack® -laitetta. Laitteiden lisäksi Metso Outotec tarjoaa koulutusta ja teknistä tukea niiden käyttöön. Laitteita käytetään alueen raivauksessa räjähdysjätteistä, kuten betonin ja asfaltin murskaamisessa ja seulonnassa. Niitä voidaan käyttää myös kierrätettävän ja uuden kiviaineksen tuotantoon jälleenrakennusta varten. 

Rakennusten ja infrastruktuurin tuhoutumisella on ollut vakavia vaikutuksia tuhansien lasten elämään Beirutissa. 100 000 lapsen koti tuhoutui joko kokonaan tai osittain elokuun räjähdyksissä.

Samalla tuhoutui sairaaloita, kouluja, ja satojen rakennusten puhtaan veden saanti katkesi. Tämä tapahtui tilanteessa, jossa Libanonin talous ja ruokahuolto olivat jo valmiiksi huonossa kunnossa ja koronapandemia rasittanut terveydenhuollon äärimmilleen.

Video: Metso Outotecin lahjoittamat laitteet Beirutin jälleenrakennusalueella

Metso Outotecin ja UNICEFin Libanonin työntekijät ovat paikan päällä käymässä läpi laitteiden käyttöä urakoitsijoiden kanssa. Kivimursketta hyödynnetään uusien jalkakäytävien rakentamiseen ja puistojen kunnostamiseen. Katso video klikkaamalla kuvaa.