Koulun liikunta- ja teemapäivä

Yhdessä liikkumalla autatte lapsia pääsemään kouluun 13 Afrikan maassa. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana päivänä ja se on helppo toteuttaa.

Näin UNICEF-kävely toimii

 1. Ennen tapahtumapäivää
  Oppilaat hankkivat sponsoreita

  Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemää kilometriä kohden. Sponsorina voi toimia kuka vain vanhemmista isovanhempiin ja naapureista paikallisyrittäjiin. Koulussa tutustutaan UNICEFin työhön ja lasten elämään Afrikan maissa tapahtumapaketin sisältöjen avulla.

 2. Tapahtumapäivänä
  Oppilaat saavat tarran kävelypassiin jokaisesta kilometristä, jonka kävelevät

  Tapahtumapaketissa on kaikki tarvittava kävelypäivän toteuttamiseen. Tarrojen, kävelypassien ja sponsorikuorten lisäksi koulut saavat aamunavauksen ja dokumenttielokuvan UNICEFin työstä, joilla koko koulu voi virittäytyä kävelyurakkaan. Lisäksi jokainen koulu saa räätälöidyt sähköiset materiaalit heti ilmoittautumisen yhteydessä.

 3. Tapahtuman jälkeen
  Sponsorit lahjoittavat tarroja vastaavan summan

  Oppilaat näyttävät sponsoreille kävelypassiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen tuloksen mukaan. Lukuvuonna 2017-2018 UNICEF-kävelyillä tuetaan koulunkäyntiä 13 Afrikan maassa.

Osallistu kävelyyn

Opettaja, ilmoittaudu mukaan!

Valitse tapahtumapäivä:

Kiitos ilmoittautumisesta!

Näytä sähköiset tapahtumamateriaalit

Kouluni ei ollut listalla

Voit tehdä ilmoittautumisen soittamalla asiakaspalveluumme 09-5845 0290 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen information@unicef.fi
Alakoulun oppilaita
Yläkoulun / keskiasteen oppilaita
Päivätyökeräykseen osallistuvia

Keräyskohde

Vuosina 2017–2018

Koulutus: Schools for Africa

61 miljoonaa lasta maailmassa ei käy koulua. Heistä joka toinen asuu Afrikassa. UNICEF rakentaa lapsiystävällisiä kouluja, hankkii tarvittavia välineitä ja kouluttaa opettajia 13 Afrikan maassa. UNICEF auttaa maita saamaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämään vaikuttamalla lisäksi koulutusrakenteisiin ja hallintoon.

Lue lisää keräyskohteesta

Kävelyn tuotoilla tehdään paljon hyvää

Yli 15 vuoden ajan suomalaiset lapset ja nuoret ovat auttaneet satoja tuhansia ikätovereitaan kouluun Afrikan ja Aasian maissa. Schools for Africa -hankkeessa UNICEF on auttanut yli 30 miljoonaa lasta saamaan parempaa koulutusta vuodesta 2005 alkaen.

Etiopia
Puhdasta vettä koulupäiviin

Monissa Afrikan maissa on alueita, joilla vedensaanti on epävarmaa ja puhtaasta vedestä on puutetta. Etiopiassa rakennettiin UNICEFin tuella vesipisteet 211 kouluun vuonna 2015, mistä hyötyi 112 000 koululaista. Puhdas juomavesi ja käsienpesu pitävät oppilaat terveinä ja koulussa.

Malawi
Loppu lapsiavioliitoille

Vuonna 2017 Malawi nosti avioliittoon vaadittavan iän kahdeksaantoista. Ennen lakimuutosta lähes 47 % malawilaisnaisista meni naimisiin ennen kuin täytti 18. UNICEF työskentelee yhdessä yhteisöjen ja hallitusten kanssa, että lapsiavioliittojen kaltaisista haitallisista käytännöistä luovuttaisiin. Aikaiset avioliitot ovat yksi yleisimmistä syistä, joiden vuoksi tytöt jättävät koulut kesken.

Guinea-Bissau
Koulukirjat pikkuoppilaille

Koulun aloitus ilman oppikirjoja on vaikeaa. Guinea Bissaussa yli 300 000 alaluokkien oppilasta sai lukuvuonna 2014-2015 koulukirjat UNICEFin tuella. Nyt jokainen heistä voi lukea läksyt omaan tahtiin ja koulutehtävien teko onnistuu myös kotona.

Mosambik
Koulutettu opettaja jokaiseen luokkahuoneeseen

UNICEF auttaa Mosambikin hallitusta kouluttamaan vuosittain jokaisen 1-5-luokkien opettajan. Koulutetut opettajat tarkoittavat parempia oppimistuloksia ja kouluja, joissa lasten tarpeet otetaan entistä paremmin huomioon.

Suomi
Näin hankit sponsoreita

Iina, Jaska ja Micke etsivät sponsoreita UNICEF-kävelylleen.

Suomi
Kiitos kävelijöille 2017-2018

UNICEFin hyvän tahdon lähettiläät kiittävät UNICEF-kävelyyn osallistuneita tuesta lasten koulunkäynnille 13 Afrikan maassa.

Sierra Leone
Kun UNICEF pelasti Ishmael Beah'n

13-vuotiaana Ishmael Beah joutui lapsisotilaaksi Sierra Leonen sisällissodassa. Kaikki muuttui, kun UNICEF löysi hänet.

Madagaskar
Mitä koulu merkitsee

Madagaskarilainen Tiavina ja muut lapset ympäri maailman kertovat, mitä koulu heille merkitsee.

Kävelymestarikisa

Eniten UNICEF-kävelyssä liikkunut koulu voittaa Timo Parvelan tarinakonsertin!

Ilmoittautuminen

Lukuvuonna 2017-2018 kävelymestarikisa järjestetään sekä syys- että kevätlukukaudella. Syksyn ilmoittautumiset jätetään 11.12. mennessä, kevään viimeistään 4.6. Kisalomakkeessa tulee ilmoittaa koko koulun oppilaiden suoritukset yhteensä. Ne on helppo kerätä esimerkiksi kävelypaikalta poistuessa tai jälkikäteen luokittain.

Palkinnot

Pääpalkintona on Timo Parvelan Maukka ja Väykkä -tarinakonsertti!


"Jokainen askeleesi kääntää uuden sivun! Hyvä lukutaito on tärkein asia, jonka koulussa opimme. Sen avulla voi avata paitsi kirjan, myös oven tietoon ja valoisampaan tulevaisuuteen. Kepeitä askelia sinulle!"
- Timo Parvela

Voittajat

 • 2017 Lagmans skola, Pietarsaari (syksy)
 • 2017 Rauman freinetkoulu, Rauma
 • 2016 Karvetin koulu, Naantali
 • 2015 Nyhkälän koulu, Karkkila
 • 2014 Kirkonmäen koulu, Somero
 • 2013 Karvetin koulu, Naantali
 • 2012 Selänpään koulu, Kouvola

Tilaa uutiskirje

Haluatko lukea lisää UNICEFin työstä? Tilaa uutiskirje!

Uutiskirje tilattu!