UNICEF-kävely – liikuntatempaus lapsen oikeuksien puolesta

UNICEF-kävely on koulujen oma liikuntatempaus. Osallistumalla edistätte lasten koulunkäyntiä Myanmarissa. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana ajankohtana.

Ilmoittaudu kävelyynSponsorille

Näin UNICEF-kävely toimii

 1. Ennen tapahtumapäivää

  Oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kierroksesta. Sponsorina voi toimia esim. vanhempi, naapuri tai paikallisyrittäjä.

  Koulu saa käyttöönsä räätälöidyt opetusmateriaalit. Niissä tutustutaan lasten elämään ja kouluarkeen Myanmarissa, harjoitellaan tunnetaitoja sekä pohditaan luku- ja kirjoitustaidon merkitystä.

 2. Tapahtumapäivänä

  Oppilaat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta kävelemästään kierroksesta.

  Koulujen tapahtumapaketista löytyy kaikki tarvittava kävelytapahtuman toteuttamiseen. Tarrojen, passien ja sponsorikuorten lisäksi koulut saavat käyttöönsä aamunavauksen ja lyhytdokumenttielokuvan UNICEFin työstä.

 3. Tapahtuman jälkeen

  Oppilaat näyttävät sponsoreille passiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen.

  Lukuvuonna 2021–2022 UNICEF-kävelyillä tuetaan lasten koulunkäyntiä Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. Tapahtuman rahallinen tukeminen on vapaaehtoista.

Keräyskohde

Kävelytapahtumien tuotot ohjataan UNICEFin koulutustyöhön Myanmarissa. Monilla lapsilla Myanmarissa ei ole mahdollisuutta käydä koulua. Korona-pandemian ja poliittisten levottomuuksien takia tilanne on huonontunut entisestään.

Lue lisää UNICEFin työstä Myanmarissa

Oppiminen on jokaisen lapsen oikeus.

UNICEF-kävelyn tuotoilla tehdään paljon hyvää

UNICEF-kävelyn historian aikana oppilaat, opettajat ja sponsorit ovat keränneet lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 17 miljoonaa euroa. Kiitos!

Jotta jokainen lapsi saisi käydä koulua, jossa on hyvä olla ja oppia, tarvitaan pitkäjänteistä työtä. 

Lue esimerkkejä työstä, jota UNICEF tekee kerättävien varojen avulla Myanmarissa.

Oppitunteja omalla kielellä

Myanmarissa monen lapsen oppimista vaikeuttaa se, että oppitunnit pidetään burman kielellä. UNICEF tuottaa paikallisten kielten ja kulttuurien oppituntisisältöjä.

Opettajille uutta ammattitaitoa

UNICEFin tuella opettajat saavat täydennyskoulutusta lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä, joihin kuuluu esimerkiksi ryhmätyöskentely oppitunneilla.

Vaikuttamistyötä ja lakimuutoksia

UNICEF tekee asiantuntijana Myanmarissa vaikuttamistyötä, jotta päättäjät nostavat koulutuskysymykset tärkeään asemaan ja jotta lapsen oikeudet toteutuisivat.

Peruskoulu loppuun iltakoulussa

Myanmarissa moni lapsi joutuu jättämään koulun kesken ja menemään töihin. UNICEFin tuella on perustettu iltakouluja, joissa nuoret voivat käydä peruskoulun loppuun.

Katso UNICEF-kävelyn videot

Videoilla UNICEFin kouluvierailijat tsemppaavat oppilaita Suomessa. Myanmarissa kuvatuissa lyhytdokumenteissa oppilaat kertovat omasta arjestaan ja koulunkäynnistään.

Katso videot yhdessä oppilaidesi kanssa!

Näin hankit sponsoreita

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kannustavat oppilaat hankkimaan sponsoreita UNICEF-kävelyynsä.

Kiitos osallistujille 2021-2022

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kiittävät UNICEF-kävelyyn osallistuneita tuesta Myanmarin lasten koulunkäynnille.

Minun koulupäiväni

Myanmarilainen Nann San Ohn kertoo koulupäivästään. Hänen koululleen on hankittu UNICEFin tuella mm. lastenkirjoja. Videon kohderyhmä: alakoulut ja esiopetus.

Illaksi kouluun

Myanmarilainen Mae Yael joutui jättämään koulun kesken 14-vuotiaana. Nyt hän on päässyt jatkamaan koulunkäyntiä. Videon kohderyhmä: yläkoulut ja keskiaste.

UNICEF-kävelyn Kävelymestarikisa

Palkitsemme Kävelymestarikisassa eniten tarroja oppilasta kohden keränneen koulun.

Ilmoittautuminen

llmoita koulusi lukuvuoden 2021-2022 Kävelymestarikisaan viimeistään 5.6.2022.

Kävelymestarikisaan osallistuttaessa kisalomakkeessa tulee ilmoittaa koko koulun oppilaiden suoritukset yhteensä.

Palkinnot

Palkintona on Muumi-tuotepaketti kävelykisan voittajakoulun jokaiselle luokalle!

Osallistu Kävelymestarikisaan

Kiitos tuestasi!

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.