Koulun liikunta- ja teemapäivä

Yhdessä liikkumalla autatte lapsia pääsemään kouluun 13 Afrikan maassa. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana päivänä ja se on helppo toteuttaa.

Näin Unicef-kävely toimii

 1. Ennen tapahtumapäivää
  Oppilaat hankkivat sponsoreita

  Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemää kilometriä kohden. Sponsorina voi toimia kuka vain vanhemmista isovanhempiin ja naapureista paikallisyrittäjiin. Koulussa tutustutaan UNICEFin työhön ja lasten elämään Afrikassa tapahtumapaketin sisältöjen avulla.

 2. Tapahtumapäivänä
  Oppilaat saavat tarran kävelypassiin jokaisesta kilometristä, jonka kävelevät

  Tapahtumapaketissa on kaikki tarvittava kävelypäivän toteuttamiseen. Tarrojen, kävelypassien ja sponsorikuorten lisäksi koulut saavat aamunavauksen ja dokumenttielokuvan UNICEFin työstä, joilla koko koulu voi virittäytyä kävelyurakkaan. Lisäksi jokainen koulu saa räätälöidyt sähköiset materiaalit heti ilmoittautumisen yhteydessä.

 3. Tapahtuman jälkeen
  Sponsorit lahjoittavat tarroja vastaavan summan

  Oppilaat näyttävät sponsoreille kävelypassiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen tuloksen mukaan. Lukuvuonna 2016-2017 UNICEF-kävelyillä tuetaan koulunkäyntiä 13 Afrikan maassa.

Osallistu kävelyyn

Opettaja, ilmoittaudu mukaan!

Valitse tapahtumapäivä:

Kouluni ei ollut listalla

Voit tehdä ilmoittautumisen soittamalla asiakaspalveluumme 09-5845 0290 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen information@unicef.fi
Alakoulun oppilaita
Yläkoulun / keskiasteen oppilaita
Päivätyökeräykseen osallistuvia

Keräyskohde

Vuosina 2016–2017

Koulutus: Schools for Africa

59 miljoonaa lasta maailmassa ei käy koulua. Heistä joka toinen asuu Afrikassa. UNICEF rakentaa lapsiystävällisiä kouluja, hankkii tarvittavia välineitä ja kouluttaa opettajia 13 Afrikan maassa. UNICEF auttaa maita saamaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämään vaikuttamalla lisäksi koulutusrakenteisiin ja hallintoon.

Lue lisää keräyskohteesta

Kävelyn tuotoilla tehdään paljon hyvää

15 vuoden aikana suomalaiset lapset ja nuoret ovat auttaneet satoja tuhansia ikätovereitaan kouluun Afrikan ja Aasian maissa. Schools for Africa -hankkeessa UNICEF on auttanut 30 miljoonaa lasta saamaan parempaa koulutusta vuodesta 2005 alkaen.

Mosambik
Koulutetut opettajat avainasemassa

Vuosina 2009-2014 Mosambikissa on pystytty nostamaan koulutettujen opettajien osuus 71:stä 90 prosenttiin. UNICEF on kouluttanut yli 6000 opettajaa käyttämään lapsiystävällisiä opetusmenetelmiä. Samaan aikaan yli 9000 vanhempainyhdistysten jäsentä sai tukea koulujen laadunarviointiin ja kehittämiseen. Näin lapsiystävällisessä koulutuksessa on mukana koko yhteisö.

Sierra Leone
Opetusta vaikeuksista huolimatta

Ebola-epidemia pakotti Sierra Leonen sulkemaan koulut vuonna 2014. UNICEFin ja sen kumppaneiden tuella opetusta pystyttiin kuitenkin jatkamaan - radion välityksellä! Vaikka radion kuuntelu ei korvaa kavereita ja vuorovaikutusta, pystyivät sadat tuhannet oppilaat seuraamaan opetusohjelmia koulujen ollessa kiinni. Näin he olivat valmiimpia palaamaan kouluun niiden auetessa huhtikuussa 2015.

Angola
Yhä useampi lapsi käy koulua

Angolassa koulua käyvien lasten määrä kasvoi vuosina 2001-2014 2,2 miljoonasta 9,5 miljoonaan. Upean kasvun taustalla on onnistunut yhteistyö maan hallituksen kanssa. Yhä useammat opettajat saavat kunnon koulutuksen, kaukaisimpienkin alueiden koulut kunnostetaan ja maan viranomaiset panostavat koulutukseen enemmän kuin koskaan. Schools for Africa -hankkeen työ on avainasemassa, kun Angolan kouluista tehdään lapsiystävällisiä.

Burkina Faso
Nopeaa kehitystä kohti parempaa

Burkina Faso liittyi Schools for Africa -hankkeeseen vuonna 2010. Sen jälkeen yli 180 000 lasta yli 400 koulussa on saatu laadukkaan opetuksen piiriin. 100 kouluun on rakennettu uusia luokkahuoneita ja 25 vesipisteet. Lisäksi 136 koulun oppilaat kasvattavat vihanneksia uusissa puutarhoissa ja 50 koulua on avannut omat kirjastot.

Suomi
Näin hankit sponsoreita

UNICEFin hyvän tahdon lähettiläät ja feissarit näyttävät miten sponsorien hankkiminen onnistuu.

Suomi
Kiitos kävelijöille 2016-2017

UNICEFin hyvän tahdon lähettiläät kiittävät UNICEF-kävelyyn osallistuneita tuesta Afrikan lasten koulunkäynnille.

Sierra Leone
Abu haluaa presidentiksi

12-vuotias Abu Bangura käy UNICEFin tukemaa lapsiystävällistä koulua Sierra Leonessa. Tänään hän pyrkii presidentiksi.

Burkina Faso
Burkina Fason Safiatou

Safiatou käy UNICEFin lapsiystävällistä koulua Burkina Fasossa.

Niger
Hamamatou ei mene naimisiin

15-vuotias Hamamatou käy koulua UNICEFin stipendin turvin Nigerissä. Merkittävin syy tyttöjen koulunkäynnin keskeytymiselle maassa ovat lapsiavioliitot.

Kävelymestarikisa

Eniten UNICEF-kävelyssä liikkunut koulu voittaa hyvän tahdon lähettilään vierailun!

Ilmoittautuminen

Kaikki kisalomakkeen 3.6.2017 mennessä täyttäneet koulut ovat mukana Kävelymestarikisassa. Lomakkeessa tulee ilmoittaa koko koulun oppilaiden suoritukset yhteensä. Ne on helppo kerätä esimerkiksi kävelypaikalta poistuessa tai jälkikäteen luokittain.

Palkinnot

Pääpalkintona ovat UNICEFin hyvän tahdon lähettilään vierailut. Kolme eniten liikkunutta koulua palkitaan!

Aiempien vuosien voittajat

 • 2016 Karvetin koulu, Naantali
 • 2015 Nyhkälän koulu, Karkkila
 • 2014 Kirkonmäen koulu, Somero
 • 2013 Karvetin koulu, Naantali
 • 2012 Selänpään koulu, Kouvola

Tilaa uutiskirje

Haluatko lukea lisää UNICEFin työstä? Tilaa uutiskirje!

Uutiskirje tilattu!