Siirry sisältöön
Koululaiset hyppäävät graffitiseinän edessä.

UNICEF-kävely

UNICEF-kävely on koulujen oma liikuntatempaus lapsen oikeuksien puolesta. Osallistumalla tuette lasten koulunkäyntiä Keniassa. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana päivänä.

Lapsi esittelee UNICEF-kävelyn passia.

Näin UNICEF-kävely toimii

1) Ennen tapahtumapäivää

Oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kierroksesta. Sponsorina voi toimia esim. vanhempi, naapuri tai paikallisyrittäjä.

Koulu saa käyttöönsä globaalikasvatuksen opetusmateriaalit.

2) Tapahtumapäivänä

Oppilaat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta kävelemästään kierroksesta.

Koulujen tapahtumapaketista löytyy kaikki tarvittava kävelytapahtuman toteuttamiseen: passit, tarrat, aamunavaus jne. 

3) Tapahtuman jälkeen

Oppilaat näyttävät sponsoreille passiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen.

Lukuvuonna 2022–2023 UNICEF-kävelyillä tuetaan lasten koulunkäyntiä Keniassa. Tapahtuman rahallinen tukeminen on vapaaehtoista.

Keräyskohde

Kävelytapahtumien tuotot ohjataan UNICEFin koulutustyöhön Keniassa. Monilla lapsilla Keniassa ei ole mahdollisuutta käydä koulua. Afrikansarven nälkäkriisin takia tilanne on huonontunut entisestään.

UNICEF työskentelee Keniassa sen puolesta, että jokainen lapsi sukupuolesta, perheensä varallisuudesta ja tuen tarpeesta riippumatta pääsisi kouluun.

Koululainen kulkee hymyillen toisten oppilaiden muodostaman kunniakujan läpi.
Koululaiset leikkivät hyppynarulla.

UNICEF-kävelyn tuotoilla tehdään paljon hyvää

UNICEF-kävelyn historian aikana oppilaat, opettajat ja sponsorit ovat keränneet lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 17 miljoonaa euroa. Kiitos!

UNICEF tekee pitkäjänteistä työtä sen eteen, että lapset erilaisissa tilanteissa saavat mahdollisuuden käydä koulua ja oppia.

Katso UNICEF-kävelyn videot

Videoilla helsinkiläiset lapset kertovat, mistä UNICEF-kävelyssä on kyse ja miksi osallistuminen on tärkeää. Lyhytdokumenteissa kenialaiset oppilaat käyvät dialogia Suomen UNICEF-kävelijöiden kanssa.

Kiitos osallistujille 2022–2023

Helsinkiläiset nuoret kiittävät kaikkia UNICEF-kävelyyn ja UNICEFin Päivätyökeräykseen lukuvuonna 2022–2023 osallistuneita ja kertovat, millaisia asioita kerätyillä varoilla saadaan aikaan

Kysymyksiä Keniaan

Kenialaiset sisarukset Amin ja Abdinasir Ali vastaavat UNICEF-kävelijöiden esittämiin kysymyksiin.

Yhdessä

Ystävykset Hanisa Warsame ja Najma Hassan kertovat elämästään, tasa-arvosta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista Keniassa.

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.