Yhdessä liikkumalla edistätte hyvää koulunkäyntiä lapsille Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana ajankohtana ja se on helppo toteuttaa turvallisesti opetusryhmittäin.
Ilmoittaudu kävelyynSponsorilleOppilaat hankkivat sponsoreita
Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kierroksesta. Sponsorina voi toimia kuka vain vanhemmista isovanhempiin ja naapureista paikallisyrittäjiin. Koulussa tutustutaan tapahtumapaketin sisältöjen avulla UNICEFin työhön ja lasten elämään ja kouluarkeen Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa. Jokainen koulu saa räätälöidyt sähköiset materiaalit heti ilmoittautumisen yhteydessä.
Oppilaat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta suorituksesta
Tapahtumapaketissa on kaikki tarvittava kävelypäivän toteuttamiseen. Tarrojen, passien ja sponsorikuorten lisäksi koulut saavat aamunavauksen ja lyhytdokumenttielokuvan UNICEFin työstä. Materiaalien parissa koko koulu voi virittäytyä tapahtumaan.
Sponsorit lahjoittavat tarroja vastaavan summan
Oppilaat näyttävät sponsoreille passiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen tuloksen mukaan. Lukuvuonna 2020–2021 UNICEF-kävelyillä tuetaan laadukasta koulunkäyntiä Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. Tapahtuman rahallinen tukeminen on vapaaehtoista.
Hyvä koulunkäynti ja oppiminen on jokaisen lapsen oikeus
Kävelytapahtumien tuotot ohjataan tänä lukuvuonna UNICEFin koulutustyöhön Myanmarissa. UNICEF on kanssanne lasten puolella.Kerätyillä varoilla UNICEF tekee töitä, jotta Myanmarin kouluissa on hyvä olla ja oppia
UNICEF-kävelyn 20-vuotisen historian aikana oppilaat ovat yhdessä opettajien ja sponsoreiden kanssa keränneet lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 17 miljoonaa euroa - lämmin kiitos!
UNICEF edistää lasten hyvää koulunkäyntiä ja oppimista Myanmarissa monin tavoin. Lapsiystävällisessä koulussa on riittävästi koulutarvikkeita ja luokkatiloja. Ammattitaitoiset opettajat hyödyntävät osallistavia opetusmenetelmiä.
Jotta jokainen lapsi sukupuolesta tai perhetaustasta riippumatta saisi käydä koulua, jossa on hyvä olla ja oppia, tarvitaan pitkäjänteistä vaikuttamistyötä. Myös heikoimmassa asemassa olevien lasten on päästävä käymään peruskoulu loppuun.
Lue esimerkkejä työstä, jota UNICEF tekee kerättävien varojen avulla Myanmarissa.
Videoilla UNICEFin kouluvierailijat tsemppaavat oppilaat Suomessa kävelytapahtumaan. Myanmarissa kuvatuissa lyhytdokumenteissa oppilaat kertovat omasta arjestaan ja koulunkäynnistä.
Katso videot yhdessä oppilaidesi kanssa!
UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kannustavat oppilaat hankkimaan sponsoreita UNICEF-kävelyynsä.
UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kiittävät UNICEF-kävelyyn osallistuneita tuesta Myanmarin lasten koulunkäynnille.
Myanmarilainen Nann San Ohn kertoo koulupäivästään. Hänen koululleen on hankittu UNICEFin tuella lastenkirjoja ja koulun opettajat ovat käyneet koulutuksen lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä. Videon kohderyhmä: alakoulut ja esiopetus.
Myanmarilainen Mae Yael joutui jättämään koulun kesken 14-vuotiaana ja menemään töihin. Nyt hän on päässyt jatkamaan koulunkäyntiä UNICEFin tukemassa iltakoulussa. Videon kohderyhmä: yläkoulut ja keskiaste.
Lukuvuonna 2020-2021 palkitsemme perinteisessä Kävelymestarikisassa eniten tarroja oppilasta kohden keränneen koulun.
llmoita koulusi lukuvuoden 2020-2021 Kävelymestarikisaan viimeistään 5.6.2021.
Kävelymestarikisaan osallistuttaessa kisalomakkeessa tulee ilmoittaa koko koulun oppilaiden suoritukset yhteensä. Ne on helppo kerätä esimerkiksi kävelypaikalta poistuttaessa tai jälkikäteen luokittain.
Kilpailun voittajakoululle on tällä kertaa luvassa ylltyspalkinto!