UNICEF-kävely – koulun liikunta- ja teematempaus

Yhdessä liikkumalla edistätte hyvää koulunkäyntiä lapsille Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. UNICEF-kävelyn voi järjestää koulun vapaasti valitsemana ajankohtana ja se on helppo toteuttaa turvallisesti opetusryhmittäin.

Ilmoittaudu kävelyynSponsorille

Näin UNICEF-kävely toimii

 1. Ennen tapahtumapäivää

  Oppilaat hankkivat sponsoreita

  Ennen tapahtumaa oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaisesta oppilaan kävelemästä kierroksesta. Sponsorina voi toimia kuka vain vanhemmista isovanhempiin ja naapureista paikallisyrittäjiin. Koulussa tutustutaan tapahtumapaketin sisältöjen avulla UNICEFin työhön ja lasten elämään ja kouluarkeen Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa. Jokainen koulu saa räätälöidyt sähköiset materiaalit heti ilmoittautumisen yhteydessä.

 2. Tapahtumapäivänä

  Oppilaat saavat tarran UNICEF-kävelypassiin jokaisesta suorituksesta

  Tapahtumapaketissa on kaikki tarvittava kävelypäivän toteuttamiseen. Tarrojen, passien ja sponsorikuorten lisäksi koulut saavat aamunavauksen ja lyhytdokumenttielokuvan UNICEFin työstä. Materiaalien parissa koko koulu voi virittäytyä tapahtumaan.

 3. Tapahtuman jälkeen

  Sponsorit lahjoittavat tarroja vastaavan summan

  Oppilaat näyttävät sponsoreille passiin keräämänsä tarrat. Sponsori kertoo lupaamansa lahjoitussumman tarrojen määrällä ja tekee lahjoituksen tuloksen mukaan. Lukuvuonna 2020–2021 UNICEF-kävelyillä tuetaan laadukasta koulunkäyntiä Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Myanmarissa, yhdessä Aasian köyhimmistä maista. Tapahtuman rahallinen tukeminen on vapaaehtoista.

Keräyskohde

Hyvä koulunkäynti ja oppiminen on jokaisen lapsen oikeus

Kävelytapahtumien tuotot ohjataan tänä lukuvuonna UNICEFin koulutustyöhön Myanmarissa. UNICEF on kanssanne lasten puolella.

Lue lisää UNICEFin työstä Myanmarissa

Kerätyillä varoilla UNICEF tekee töitä, jotta Myanmarin kouluissa on hyvä olla ja oppia

UNICEF-kävelyn tuotoilla tehdään paljon hyvää

UNICEF-kävelyn 20-vuotisen historian aikana oppilaat ovat yhdessä opettajien ja sponsoreiden kanssa keränneet lapsen oikeuksien edistämiseksi yli 17 miljoonaa euroa - lämmin kiitos!

UNICEF edistää lasten hyvää koulunkäyntiä ja oppimista Myanmarissa monin tavoin. Lapsiystävällisessä koulussa on riittävästi koulutarvikkeita ja luokkatiloja. Ammattitaitoiset opettajat hyödyntävät osallistavia opetusmenetelmiä.

Jotta jokainen lapsi sukupuolesta tai perhetaustasta riippumatta saisi käydä koulua, jossa on hyvä olla ja oppia, tarvitaan pitkäjänteistä vaikuttamistyötä. Myös heikoimmassa asemassa olevien lasten on päästävä käymään peruskoulu loppuun.

Lue esimerkkejä työstä, jota UNICEF tekee kerättävien varojen avulla Myanmarissa.

Oppitunteja omalla kielellä

Myanmarissa monen lapsen oppimista vaikeuttaa se, että oppitunnit pidetään burman kielellä. UNICEFin tuella on valmisteltu paikallisten kielten ja kulttuurien oppituntisisältöjä tukemaan lasten koulunkäyntiä.

Opettajille uutta ammattitaitoa

UNICEFin tuella opettajat saavat täydennyskoulutusta lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä, joihin kuuluu esimerkiksi ryhmätyöskentely oppitunneilla.

Vaikuttamistyötä ja lakimuutoksia

UNICEF tekee asiantuntijana Myanmarissa vaikuttamistyötä, jotta päättäjät nostavat koulutuskysymykset tärkeään asemaan. UNICEF työskentelee myös sen eteen, että lapsen oikeuksia edistävät lakimuutokset ja uudistukset tulevat täytäntöön ihmisten arjessa.

Peruskoulu loppuun iltakoulussa

Myanmarissa moni lapsi joutuu jättämään koulun kesken ja menemään töihin. UNICEFin tuella osaksi koulutusjärjestelmää on perustettu iltakouluja, joissa nuoret voivat käydä peruskoulun loppuun, vaikka he joutuvat työskentelemään päivisin.

Katso UNICEF-kävelyn videot

Videoilla UNICEFin kouluvierailijat tsemppaavat oppilaat Suomessa kävelytapahtumaan. Myanmarissa kuvatuissa lyhytdokumenteissa oppilaat kertovat omasta arjestaan ja koulunkäynnistä.

Katso videot yhdessä oppilaidesi kanssa!

Näin hankit sponsoreita 2020-2021

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kannustavat oppilaat hankkimaan sponsoreita UNICEF-kävelyynsä.

Kiitos osallistujille 2020-2021

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kiittävät UNICEF-kävelyyn osallistuneita tuesta Myanmarin lasten koulunkäynnille.

Minun koulupäiväni

Myanmarilainen Nann San Ohn kertoo koulupäivästään. Hänen koululleen on hankittu UNICEFin tuella lastenkirjoja ja koulun opettajat ovat käyneet koulutuksen lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä. Videon kohderyhmä: alakoulut ja esiopetus.

Illaksi kouluun

Myanmarilainen Mae Yael joutui jättämään koulun kesken 14-vuotiaana ja menemään töihin. Nyt hän on päässyt jatkamaan koulunkäyntiä UNICEFin tukemassa iltakoulussa. Videon kohderyhmä: yläkoulut ja keskiaste.

UNICEF-kävelyn Kävelymestarikisa

Lukuvuonna 2020-2021 palkitsemme perinteisessä Kävelymestarikisassa eniten tarroja oppilasta kohden keränneen koulun.

Ilmoittautuminen

llmoita koulusi lukuvuoden 2020-2021 Kävelymestarikisaan viimeistään 5.6.2021.

Kävelymestarikisaan osallistuttaessa kisalomakkeessa tulee ilmoittaa koko koulun oppilaiden suoritukset yhteensä. Ne on helppo kerätä esimerkiksi kävelypaikalta poistuttaessa tai jälkikäteen luokittain.

Palkinnot

Kilpailun voittajakoululle on tällä kertaa luvassa ylltyspalkinto!

Osallistu Kävelymestarikisaan

Voittajat

 • 2020 Villähteen koulu, Villähde - kekseliäin tapahtumatoteutus
 • 2020 Kirkonkylän koulu, Lapinjärvi (kevät)
 • 2019 Hakolan koulu, Ylihärmä (syksy)
 • 2019 Kangaslammin koulu, Kangaslampi
 • 2018 Ikosen koulu, Pyhäsalmi (kevät)
 • 2017 Lagmans skola, Pietarsaari (syksy)
 • 2017 Rauman freinetkoulu, Rauma
 • 2016 Karvetin koulu, Naantali
 • 2015 Nyhkälän koulu, Karkkila
 • 2014 Kirkonmäen koulu, Somero
 • 2013 Karvetin koulu, Naantali
 • 2012 Selänpään koulu, Kouvola

Kiitos tuestasi!

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.