Siirry sisältöön

Medialle

Nuori nainen valokuvaa videokameralla rannalla.

UNICEFin asiantuntijat Suomessa ja ympäri maailmaa antavat mielellään haastatteluja lasten hyvinvoinnin, tasa-arvon ja muiden oikeuksien tilanteesta maailmalla ja Suomessa. Saat käyttöösi myös laajan kuva- ja videopankkimme.

Poika kantaa sylissään tyttöä samalla kun ylittää tulvaa.

Tilaa kuva- ja videomateriaalia

Meillä on laaja ja laadukas kansainvälinen valokuva- ja videoarkisto, jota on kerätty vuosikymmenten ajan. Aineisto on median käytettävissä tietyin rajoituksin.

Kuvia ja videoita voit tiedustella Noora Pohjanheimolta tai Suomen UNICEFin puhelinvaihteen kautta: 09 584 501.

Ilmoittaudu myös medialistallemme, niin saat kaikki lehdistötiedotteemme sähköpostiisi. Lähetä yhteystietosi osoitteeseen: [email protected].

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löydän uusinta tietoa lapsen oikeuksien kehityksestä?
  • Tuoreimmat vertailukelpoiset tilastotiedot maailman lapsista löytyvät jatkuvasti päivittyvältä UNICEF Data -tilastosivustolta
  • UNICEFin yli 250 kotitaloudessa ja 100 maassa toteutetut lasten ja naisten oikeuksien tutkimukset eli Multiple Indicator Cluster Surveyt (MICS).
  • UNICEFin The State of the World's Children on maailman kattavimpia ja arvostetuimpia lasten hyvinvointiin liittyvä julkaisuja. Raportti keskittyy joka vuosi tiettyyn teemaan. Teemaosan lisäksi raportti sisältää kattavan tilastopaketin maailman lasten tilasta. State of the World's Children -raportteja on julkaistu vuodesta 1980.
  • UNICEF Innocentin Report Card vertailee lasten hyvinvointia OECD-maissa. Raportti keskittyy joka vuosi tiettyyn teemaan. 
Miten lapsen oikeudet ovat kehittyneet maassa X?

Perustiedot jokaisen maan lapsista löytyvät kansainvälisen UNICEFin maasivuilta

Maassa X on kriisi. Miten se vaikuttaa lapsiin?

Humanitarian Action for Children -sivusto sisältää tuoreimmat viralliset tiedot lasten tilanteesta niissä humanitaarisissa kriiseissä, joissa UNICEF työskentelee. Löydät samoilta sivuilta myös tidon siitä, kuinka paljon varoja UNICEF tarvitsee hätäapuun maassa X. Usein tilanteesta julkaistaan uutisia myös UNICEFin maasivulla.

Kuinka suuri osa UNICEFin hätäavun rahoitustarpeesta maassa x on täytetty juuri tällä hetkellä?

Tieto löytyy joko Humanitarian Action for Children -sivustolta kunkin maan tai alueen alta kohdasta situation report tai erillisen Financial Tracking Service -palvelun custom search -toiminnolla. Valitse Recipient Organisations -kohdasta United Nations Children's Fund ja määrittele maa ja vuosi, joista haluat tietoa.

Kuinka paljon ja minne UNICEF toimittaa avustustarvikkeita?

UNICEFin toimituskeskuksen vuosiraportti kertoo mitä, kuinka paljon ja minne UNICEF on toimittanut rokotteita, koulutarvikkeita ja muita lasten ja naisten tarvitsemia tuotteita. 

Mitä Suomen UNICEF ja kansainvälinen UNICEF ovat saaneet aikaan viime vuonna?

Suomen UNICEF ry:n vuosikertomus ilmestyy joka vuoden puolivälissä. Se sisältää kattavat tiedot edellisen vuoden toiminnasta ja taloudesta.

Samaten uoden puolivälissä ilmestyvä kansainvälisen UNICEFin vuosikertomus kokoaa yhteen edellisen vuoden saavutukset ja tiedot järjestön taloudesta. 

Miten UNICEF käyttää varoja?

Tietoa taloudesta -sivuiltamme yhteenvedon meiltä usein kysyttyihin talouttamme koskeviin kysymyksiin. Aiheina ovat muun muassa varojen käyttö ja keräyskulut.

Kannattaa vilkaista myös kansainvälisen UNICEFin avoimuusportaalia, jonne on koottu tietoa varojen käytöstä eri kohteisiin.