Siirry sisältöön

Lasten terveys

Vauva katsoo kameraan, kun hänen käsivarttaan mitataan.

Jokaisella lapsella on oikeus elää terveenä ja kehittyä. Kuitenkin yhä miljoonia lapsia kuolee vuosittain tauteihin, jotka voitaisiin ehkäistä ja hoitaa helposti.

Lasten terveys edelleen uhattuna

Pientä vauvaa tutkitaan stetoskoopilla.

Mistä tilanne johtuu?

Lasta rokotetaan käsivarteen.

Miten UNICEF auttaa?

1. Rakennamme parempia terveydenhuoltojärjestelmiä

Tuemme kumppanimaiden terveysviranomaisia kehittämään terveyspalveluita, jotka tavoittavat heikoimmassa asemassa olevat lapset ja äidit sekä pystyvät pitämään heidän terveydestään huolta.

2. Vaikutamme asenteisiin ja toimintatapoihin

Vaikutamme päättäjiin ja tuemme laajoja asennemuutoskampanjoita paikallisten yhteisöjen kanssa. Koulutamme ja neuvomme myös äitejä, jotta he tietävät, mitä lapsi tarvitsee pysyäkseen terveenä.

3. Toimitamme lasten ja äitien tarvitsemia tarvikkeita

Toimitamme elintärkeät rokotteet, ravintolisät ja puhdasta vettä heikoimmassa asemassa oleville lapsille, myös sotien ja luonnonkatastrofien keskelle. Mitä köyhemmästä tai epävakaammasta maasta on kyse, sitä suurempi merkitys UNICEFilla on.

4. Kehitämme lasten terveyttä parantavia innovaatioita

Etsimme jatkuvasti uusia, parempia keinoja lasten ongelmien ratkaisemiseen. Kehitämme erityisesti mobiiliteknologiaan perustuvia innovaatioita, kuten suolasokeriseos-pusseja lapsille nestehukan hoitoon ja yksinkertaisia vesipumppuja.

779 000 000

Vuonna 2022 UNICEF rokotti kumppaneiden kanssa 77,9 miljoonaa lasta tuhkarokkoa vastaan