Siirry sisältöön

Lasten terveys

Vauvalle annetaan ravintoa.

Terveys on jokaisen lapsen oikeus. Teemme töitä paikallisten terveysviranomaisten ja yhteisöjen kanssa, jotta lasten terveys ja hyvinvointi paranee.

Lasten terveys on edelleen uhattuna

Lasten terveys on parantunut merkittävästi viimeisten vuosikymmenten aikana. Se ei ole kuitenkaan parantuneet samaa vauhtia kaikissa maissa. Esimerkiksi sodat ja katastrofit sekä köyhyys vaikeuttavat terveydenhuoltoon pääsyä.

Vielä tänäkin päivänä:

Miten UNICEF auttaa?

1. Rakennamme parempia terveydenhuoltojärjestelmiä

Tuemme kumppanimaiden terveysviranomaisia kehittämään terveyspalveluita, jotka tavoittavat heikoimmassa asemassa olevat lapset ja äidit sekä pystyvät pitämään heidän terveydestään huolta.

2. Vaikutamme asenteisiin ja toimintatapoihin

Vaikutamme päättäjiin ja tuemme laajoja asennemuutoskampanjoita paikallisten yhteisöjen kanssa. Koulutamme ja neuvomme myös äitejä, jotta he tietävät, mitä lapsi tarvitsee pysyäkseen terveenä.

3. Toimitamme lasten ja äitien tarvitsemia tarvikkeita

Toimitamme elintärkeät rokotteet, ravintolisät ja puhdasta vettä heikoimmassa asemassa oleville lapsille, myös sotien ja luonnonkatastrofien keskelle. Mitä köyhemmästä tai epävakaammasta maasta on kyse, sitä suurempi merkitys UNICEFilla on.

4. Kehitämme lasten terveyttä parantavia innovaatioita

Etsimme jatkuvasti uusia, parempia keinoja lasten ongelmien ratkaisemiseen. Kehitämme erityisesti mobiiliteknologiaan perustuvia innovaatioita, kuten suolasokeriseos-pusseja lapsille nestehukan hoitoon ja yksinkertaisia vesipumppuja.