Suomalaiset lahjoittaneet jo yli 250 000 euroa Afganistanin lapsille – UNICEF on paikan päällä auttamassa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
20.8.2021

Suomen UNICEF käynnisti tällä viikolla hätäapukeräyksen Afganistanin lasten hyväksi. Lasten tilanne kriisin keskellä on huolestuttava.

Kuva: © UNICEF/UN0498787/UNICEF Afghanistan
Kuva: © UNICEF/UN0498787/UNICEF Afghanistan

Afganistanin kriisillä on dramaattisia seurauksia maan lapsille. Tällä hetkellä yli 18 miljoonaa afgaania – joista 10 miljoonaa on lapsia– on humanitaarisen avun tarpeessa. Suomalaiset ovat lahjoittaneet muutamassa päivässä neljännesmiljoonan Afganistanin lasten ja perheiden tukemiseksi UNICEFin kautta.

– Afganistanin lasten avuntarve on valtava. Olemme äärettömän kiitollisia siitä, miten suurella sydämellä suomalaiset ovat lähteneet auttamaan. Me emme jätä Afganistanin lapsia hätään, vaan pysymme maassa, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Vaarana, että joka toinen
lapsi on aliravittu tänä vuonna

Vuoden alusta lähtien yli 550 lasta on saanut surmansa ja 1400 loukkaantunut Afganistanissa. UNICEF on yhä huolestuneempi erityisesti lasten värväämisestä aseellisten ryhmien palvelukseen sekä aliravitsemuksesta. UNICEFin ennuste vuodelle 2021 on, että joka toinen alle 5-vuotias lapsi on vakavasti aliravittu, mikäli välittömiin toimiin ei ryhdytä.

UNICEFin työ Afganistanissa keskittyy nyt hätäavun tarjoamiseen. Järjestö toimittaa mm. puhdasta vettä, ravintoa ja terveyspalveluita maan sisäisten pakolaisten leireille. Leireille on myös perustettu lapsiystävällisiä tiloja ja rokotuspaikkoja. Veden saantia turvataan kuivuudesta kärsivillä alueilla. Arvioiden mukaan noin puoli miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa kriisin vuoksi.

UNICEF oli valmistautunut tilanteeseen hyvissä ajoin ja varastoinut avustustarvikkeita eri puolille maata.

UNICEF luottavainen työn
jatkumisen edellytyksistä

UNICEFin työntekijöiden turvallisuuden vuoksi osa toiminnoista on jouduttu hetkellisesti keskeyttämään joissakin maakunnissa.

– Suhtaudumme kuitenkin toistaiseksi luottavaisesti siihen, että saamme jatkaa ja laajentaa toimintaamme lasten ja naisten auttamiseksi maassa, sanoo Suomen UNICEFin humanitaarisen avun asiantuntija Tarmo Heikkilä.

UNICEF jatkaa myös pitkäjänteistä työtä esimerkiksi tyttöjen koulunkäynnin ja polion hävittämisen puolesta.

UNICEF on työskennellyt Afganistanissa lasten ja perheiden hyväksi jo vuodesta 1949 luoden verkostoja ja luottamusta eri toimijoiden kanssa turvatakseen toimintansa.


UNICEFin hätäapukeräys Afganistanin lasten hyväksi:

 

Osallistu ja lahjoita

 

Päivitys:

Keräystulos 3.9.2021: 432 000 euroa
Keräystulos 26.8.2021: 337 000 euroa

 

Tuoreimmat

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.