UNICEF on valmiina auttamaan tsunamin uhreja Indonesiassa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
28.9.2018

Maanjäristyksen aiheuttama hyökyaalto iskeytyi perjantaina Sulawesin saaren rannikolle Indonesiassa. Kuolleita on jo yli 800.

Indonesiaa ravisteli perjantaina voimakkaat maanjäristykset. Iltapäivällä suomen aikaa tapahtuneen 7,5 magnitudin järistyksen keskus oli lähellä Palun kaupunkia Sulawesin saarella.

Indonesian maanjäristys ja tsunami: kartta

Järistys sai aikaan rajun hyökyaallon, joka uutistoimisto AP:n mukaan iskeytynyt ainakin Palun ja Dongglan kaupunkien rannoille. Alueella asuu noin 600 000 ihmistä. 

Tsunamissa on kuollut yli 800 hmistä, kertoo Helsingin Sanomat.

UNICEF on valmiina auttamaan

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa kaikista tsunamin aiheuttamista tuhoista. Katkenneet tieto- ja tieliikenneyhteydet haittaavat tietojen saantia alueelta.

Indonesian kansallisen katastrofikeskuksen tiedottajan Sutopo Purwo Nugrohon mukaan hyökyaalto on tuhonnut tuhansia taloja, sairaaloita, kauppakeskuksia ja hotelleja sekä vienyt mukanaan ainakin yhden sillan (Reuters). 

UNICEF seuraa tilannetta tiiviisti ja on valmiina auttamaan.

UNICEFilla on Indonesiassa maatoimisto, jonka tehtävänä on varautua katastrofeihin.

Varastoissamme on valmiina tarvikkeita, joita tarvitaan kriisitilanteissa, kuten lääkkeitä, telttoja ja hygieniatarvikkeita.

Auta lapsia Indonesiassa ja muiden kriisien keskellä

Lahjoita verkossa UNICEFin hätäapurahastooon »

Tai lähetä tekstiviesti INDONESIA numeroon 16110.
Viestillä lahjoitat 10 euroa lasten hätäapurahastoon.

Edit: uutisen tietoja on päivitetty 29.10. klo 11.21. 

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.