Puhdasta vettä ja informaatiota - UNICEF ehkäisee ebolan leviämistä Kongossa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
25.5.2018

Erityisesti kouluja suojellaan ebolalta Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Terveystyöntekijät valmistautuvat hoitamaan ebolapotilaita Bikoron sairaalassa Luoteis-Kongossa. © UNICEF/UN0209048/Naftalin
Terveystyöntekijät valmistautuvat hoitamaan ebolapotilaita Bikoron sairaalassa Luoteis-Kongossa. © UNICEF/UN0209048/Naftalin

UNICEF lisää avustustyötään Kongon demokraattisessa tasavallassa ebolan leviämisen seurauksena. Satoja riskialueilla asuvia ihmisiä koulutetaan ebolan vastaiseen työhön. He jakavat yhteisöissään elintärkeää tietoa taudista ja siltä suojatumisesta. Ebola on levinnyt Kongon luoteisosissa.

- On ensiarvoisen tärkeää, että yhteisöt ymmärtävät, miten taudilta suojaudutaan niin kotona kuin julkisissa paikoissa, erityisesti kouluissa ja terveysasemilla, sanoo UNICEFin Kongon demokraattisen tasavallan toimiston johtaja Gianfranco Rotigliano.

UNICEF toimittaa alueelle muun muassa puhdasta vettä, saippuaa, vedenpuhdistustabletteja ja klooria sekä asentaa kouluihin vesipisteitä. Yhteensä 277 kouluun asennettavista vesipisteistä hyötyy 13 000 lasta. Hyvä hygienia on avainasemassa ebolan pysäyttämisessä. Ebola on verenvuotokuume, joka johtaa usein kuolemaan.

- Teemme kaikkemme, jotta koulut ovat taudilta suojassa ja lasten koulunkäynti jatkuu normaalisti, Rotigliano sanoo.

Kongossa on todettu kymmeniä ebolatapauksia huhtikuusta lähtien. UNICEF on toimittanut alueelle yli 4 500 kiloa avustustarvikkeita ja 80 tonnia lisää on matkalla.

Tämä on yhdeksäs kerta, kun ebola leviää Kongon demokraattisessa tasavallassa viimeisen neljän vuosikymmenen aikana. Viimeksi tauti levisi maassa viime keväänä.

Auta lapsia hädässä

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.