Yhä useammat rohingya-lapset vaarassa kuolla nälkään

Laita hyvä jakoon Whatsapp
3.11.2017

Lähes joka kymmenes Bangladeshiin paennut rohingya-lapsi on vaarassa kuolla aliravitsemuksen seurauksena, kertovat alustavat tiedot alueelta.

Perheet elävät vaikeissa oloissa Kutupalongin leirillä Bangladeshissä. © UNICEF/UN0142609/LeMoyne
Perheet elävät vaikeissa oloissa Kutupalongin leirillä Bangladeshissä. © UNICEF/UN0142609/LeMoyne

Hengenvaarallinen aliravitsemus on tuplaantunut rohingya-lasten keskuudessa viime keväästä, arvioi UNICEF. Lokakuun lopulla tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että 7,5 prosenttia yhdellä pakolaisleirillä asuvista rohingya-lapsista on vakavasti aliravittuja. Toukokuussa rohingya-lapsista 3,6 prosenttia oli vakavasti aliravittuja. Tuolloin rohingyoja oli paennut Myanmarista Bangladeshiin nykyistä huomattavasti vähemmän.

- Vakavasti aliravitut lapset ovat nyt vaarassa kuolla ennaltaehkäistävissä ja hoidettavissa olevien syiden takia, sanoo UNICEFin Bangladeshin-toimiston johtaja Edouard Beigbeder.

Vakavasti aliravituilla lapsilla on yhdeksänkertainen ennenaikaisen kuoleman riski verrattuna terveisiin lapsiin.

UNICEF tutki lasten ravitsemustilannetta Kutupalongin pakolaisleirillä 22.–28. lokakuuta. Tutkimukseen kerättiin tietoa 405 perheeltä, joista osa oli paennut Bangladeshiin ennen elokuussa kiihtyneitä väkivaltaisuuksia ja osa niiden jälkeen. Tutkimuksia laajennetaan koskemaan useampia leirejä marraskuun aikana.

UNICEF yhteistyökumppaneineen hoitaa tällä hetkellä yli 2000 vakavasti aliravittua lasta 15 klinikalla. Kuusi uutta klinikkaa on paraikaa rakenteilla. Lisäksi UNICEF toteuttaa laajan rokotuskampanjan tämän kuun aikana.

Yli 600 000 rohingya-vähemmistöön kuuluvaa ihmistä on paennut Myanmarista Bangladeshiin elokuun lopulta lähtien, jolloin väkivaltaisuudet Myanmarin puolella kiihtyivät.

Auta lapsia kriisialueilla - lahjoita hätäapuun

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.