Luovaa digiosaamista Suomen UNICEFin hallitukseen

Laita hyvä jakoon Whatsapp
19.5.2017

Suomen UNICEF ry:n vuosikokous nimitti 17.5.2017 uusiksi hallituksen jäseniksi toimitusjohtaja Lauri Järvilehdon, toimitusjohtaja Risto Kuulasmaan, yksikönpäällikkö Nina Nordströmin sekä tuoteryhmäpäällikkö Maarit Lamminmäen. Hallituksessa jatkavat asianajaja Hanna-Mari Manninen, partner Riitta Pollari, sosiaalineuvos Seppo Sauro sekä KTM Kirsi Sormunen.

Monitaitaja Lauri Järvilehto on toiminut tutkijana, kirjailijana, yrittäjänä ja muusikkona. Hän on myös Filosofian Akatemian perustaja. Nykyään Järvilehto työskentelee toimitusjohtajana oppimispelejä kehittävässä Lightneer-pelistudiossa. Hän on työskennellyt myös Rovion kanssa.

Risto Kuulasmaa on media-alan yrittäjä. Hän on tuottanut useita palkittuja tv-formaatteja kuten Duudsonit Tuli Taloon ja Docventures. Kuulasmaa on osaperustanut YouTube-tähtien fanitapahtuma Tubeconin. Hän työskenteli myös vuoden Yleisradiossa TV:n ja Areenan julkaisupäällikkönä.

Nina Nordström on tehnyt pitkän uran Ulkoasiainministeriössä. Hän on lisäksi toiminut UNICEFin johtokunnan varapuheenjohtajana sekä sen sihteeristön johtajana New Yorkissa. Tällä hetkellä Nordström toimii Ulkoasiainministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä.

Vapaaehtoisryhmien edustajaksi hallitukseen nimitettiin Maarit Lamminmäki Helsingin ryhmästä. Hänellä on monipuolinen kokemus erilaisista tehtävistä Sanoma-konsernissa, pääosin Helsingin Sanomissa ja useiden vuosien kokemus UNICEFin vapaaehtoistyöstä.

Pitkäaikaisen hallituksen puheenjohtajan, laamanni Antti Heikinheimon väistyessä uudeksi puheenjohtajaksi nimitettiin toimitusjohtaja Teija Andersen.

- Olen nyt kolmen vuoden ajan saanut olla mukana Suomen UNICEF ry:n hallituksessa ja seurata UNICEFin maailmanlaajuista työtä lapsen oikeuksien puolesta. Tänä aikana ymmärrykseni työsaran valtavuudesta sekä työn moninaisista haasteista on lisääntynyt ja samalla arvostukseni UNICEFin työtä kohtaan on vastaavasti vain entisestään kasvanut, Andersen sanoo.

- Otan hallituksen puheenjohtajuuden vastaan iloisin ja nöyrin mielin.  Pyrin tässä roolissani tekemään parhaani yhdessä hallituksen ja johtoryhmän kanssa, jotta huominen olisi hiukan parempi maailman lapsille.

 

Lisätietoja

Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola, marja-riitta.ketola@unicef.fi, puh. 050 3434251.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.