Iso avustuslasti rohingya-lapsille saapui Bangladeshiin

Laita hyvä jakoon Whatsapp
25.9.2017

Arviolta 250 000 lasta hyötyy avustustarvikkeista.

Nainen ja lapsi rohingya-vähemmistöön kuuluvien leirillä Cox's Bazarin kaupungissa Bangladeshissa. © UNICEF/UN0120425/Brown
Nainen ja lapsi rohingya-vähemmistöön kuuluvien leirillä Cox's Bazarin kaupungissa Bangladeshissa. © UNICEF/UN0120425/Brown

UNICEF lennätti 100 tonnia avustustarvikkeita päävarastoltaan Kööpenhaminasta Bangladeshiin viime viikon lopulla. Hätäaputarviketoimituksesta hyötyy noin 250 000 rohingya-vähemmistöön kuuluvaa lasta, jotka ovat paenneet Myanmarista Bangladeshiin viime viikkojen aikana.

Toimitus sisältää muun muassa vedenpuhdistustabletteja, hygieniatarvikkeita sekä leluja ja liikuntavälineitä.

- Puhtaan veden varmistaminen lapsille ja perheille on elintärkeää, jotta he saavat suojan likaisen veden mukana leviäviltä taudeilta, kuten ripulilta. Riski on tällä hetkellä suuri, sillä rohingyat asuvat väliaikaisilla leireillä ja alueella on rankkasateita, sanoo UNICEFin Bangladeshin-toimiston johtaja Edouard Beigbeder.

Lisää apua, kuten ruokaa ja koulutarvikkeita, on matkalla Bangladeshiin. Tarvikkeet kuljetetaan rekalla pääkaupungista Dhakasta Etelä-Bangladeshissa sijaitsevaan Cox’s Bazarin kaupunkiin, jonka alueelle alati kasvava määrä rohingyoja on paennut.

Yhteensä Myanmarista Bangladeshiin on nyt paennut 429 000 ihmistä reilun kuukauden aikana.

UNICEF tarvitsee paenneiden lasten ja perheiden auttamiseen 7,3 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 6,1 miljoonaa euroa seuraavan kolmen kuukauden ajalle. Summa tulee todennäköisesti kasvamaan, kun yhä useammat pakenevat rajan yli.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.