UNICEFin avustuslasti saapui perille Koillis-Syyriaan: ”Merkittävä läpimurto”

Laita hyvä jakoon Whatsapp
14.4.2015

Yhteensä 43 rekan avustussaattue toi hätäaputarvikkeita yli kahdelle miljoonalle ihmiselle.

Yhteensä 43 rekan avustussaattue on päässyt perille Qamishlin alueelle Koillis-Syyriaan, tiedotti UNICEF tiistaina.

- Apu tulee todella tarpeeseen. Humanitaarisen avun toimittamisesta Syyriaan on tullut hyvin haastavaa, sanoi UNICEFin Syyrian maatoimiston johtaja Hanaa Singer.

Avustuslasti sisältää muun muassa vedenpuhdistustabletteja, vesi- ja hygieniapakkauksia, saippuaa ja terveystarvikkeita yli kahdelle miljoonalle ihmiselle.

UNICEF arvioi noin miljoonan lapsen olevan avun tarpeessa Syyrian pohjois- ja itäosissa. Yhteensä sodasta kärsii 5,6 miljoonaa lasta Syyrian sisällä.

- Avustussaattueen perillepääsy on merkittävä läpimurto, mutta se ei vielä riitä. Tarvitsemme paljon enemmän, jotta tavoitamme kaikki sodasta kärsivät lapset, erityisesti kaikkein vaikeapääsyisimmillä alueilla, Singer sanoi.

Syyrian sisäiset taistelut ovat hiljattain ajaneet ihmisiä kodeistaan Koillis-Syyrian kaupungeista Al-Hassakehista, Tal Abyadista ja Deir Az-Zourin ympäristöstä sekä Damaskoksen ja Homsin läheltä.

LAHJOITA SYYRIAN LASTEN HÄTÄAPUUN

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.