UNICEF toimittanut apua tuhansille Pam-myrskyn uhreille

Laita hyvä jakoon Whatsapp
19.3.2015

Tuoreiden tietojen mukaan yli 80 000 lasta tarvitsee apua.

Hirmumyrsky Pam aiheutti suurta tuhoa erityisesti Vanuatussa. © UNICEF/NYHQ2015-0435/UNICEF Pacific
Hirmumyrsky Pam aiheutti suurta tuhoa erityisesti Vanuatussa. © UNICEF/NYHQ2015-0435/UNICEF Pacific

UNICEF on toimittanut avustustarvikkeita tuhansille ihmisille, jotka kärsivät viime viikon lopulla iskeneen Pam-myrskyn jäljiltä. Hirmumyrsky koetteli pahiten Tyynenmeren saarivaltioiden Vanuatun ja Tuvalun asukkaita. Tuhojen arviointi on vielä osittain kesken.

UNICEFin avusta hyötyy esimerkiksi Vanuatun Tannan saarella 2 000 perhettä, joille on toimitettu vesi- ja sanitaatiotarvikkeita. Pääkaupungissa Port Vilassa ja Efatessa lasten rokottaminen tuhkarokkoa vastaan jatkuu.

Tuhkarokon leviäminen on vakava uhka, sillä maassa on ennestään heikko rokotuskattavuus tautia vastaan ja Vanuatulla havaittiin tuhkarokkoa muutama viikko ennen myrskyä.

Alueelle on lennätetty tarvikkeiden lisäksi lääkintähenkilökuntaa.

Yli 80 000 lasta avun tarpeessa

Yksin Vanuatussa myrsky jätti avun tarpeeseen arviolta 171 000 ihmistä, joista noin 82 000 on lapsia.

Noin 11 000 asukkaan Tuvalussa tulvavedet ovat tehneet pahaa jälkeä.

- Arvioiden mukaan 42 prosenttia Tuvalun pohjoissaarien kotitalouksista kärsi vakavasti tulvimisesta, sanoo UNICEFin Tyynenmeren toimiston johtaja Karen Allen.

Käytännössä tulvavedet pilasivat siis ihmisten kodit ja sadon eli mahdollisuuden elinkeinon harjoittamiseen.

Apua koko alueelle

UNICEFin hätäaputarvikkeita on määrä saapua tänään torstaina Tuvaluun. Maahan lennätetään terveyspakkauksia, vedenpuhdistustabletteja ja a-vitamiinikapseleita.

Terveyspakkaukset sisältävät lääkkeitä ja lääkintätarvikkeita noin 10 000 ihmisen tarpeisiin.

UNICEF keskittää Pam-myrskyn avustustyönsä pahiten kärsineeseen Vanuatuun, mutta auttaa ihmisiä koko myrskyalueella. Tällä hetkellä UNICEFilla on yhteensä 89 työntekijää Fidzissä, Kiribatissa, Salomonsaarilla, Tuvalussa ja Vanuatussa. Lisää henkilökuntaa on lähetetty paikalle.

Auta katastrofien keskellä eläviä lapsia eri puolilla maailmaa.

Lahjoita hätäapuun

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.