UNICEF pyytää hätäapuun ennätyssummaa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
29.1.2015

Suurin osuus vetoomuksesta kohdistuu Syyrian pakolaisten auttamiseen.

UNICEFin työntekijä tarkistaa nukkuvan lapsen kunnon pakolaiskeskukseksi muuttuneessa koulussa Suruçin alueella Turkissa, lähellä Syyrian rajaa.
UNICEFin työntekijä tarkistaa nukkuvan lapsen kunnon pakolaiskeskukseksi muuttuneessa koulussa Suruçin alueella Turkissa, lähellä Syyrian rajaa.

UNICEF tarvitsee 3,1 miljardia dollaria (2,76 miljardia euroa) kriiseistä kärsivien lasten auttamiseen eri puolilla maailmaa. Kyseessä on UNICEFin kaikkien aikojen suurin hätäapuvetoomus.

Hätäavun tarve on noussut miljardilla dollarilla vuoden 2014 hätäapuvetoomuksesta, joka oli edellinen ennätyspyyntö.

Rahaa tarvitaan, koska hätäaputilanteiden lista kasvaa jatkuvasti, ja aseellisista konflikteista kärsii jo useampi kuin yksi kymmenestä maailman lapsesta.

Vetoomussummalla autetaan 62 miljoonaa lasta 71 maassa ympäri maailman.

UNICEFin tavoitteena on vuonna 2015 muun muassa hoitaa 2,7 miljoonaa vakavasta akuutista aliravitsemuksesta kärsivää lasta, rokottaa 13,6 miljoonaa lasta tuhkarokkoa vastaan, varmistaa 34,3 miljoonalle ihmiselle pääsy puhtaaseen veteen ja auttaa viittä miljoonaa lasta jatkamaan koulunkäyntiä.

Suurin osuus vetoomuksesta, 903 miljoonaa dollaria (803 miljoonaa euroa) kohdistuu Syyriaan ja sen lähialueille. Toiseksi suurin vetoomuskohde on ebolakriisin torjunta, johon UNICEF pyytää 500 miljoonaa dollaria (445 miljoonaa euroa).

Lisäksi UNICEF auttaa muun muassa Etelä-Sudanissa, Irakissa, Keski-Afrikan tasavallassa ja Ukrainassa. Hätäapu ei tarkoita vain välitöntä kriittistä apua, vaan sillä autetaan myös yhteisöjä varautumaan tuleviin katastrofeihin.

- Lähes kolme miljardia euroa kuulostaa suurelta summalta, mutta sen kerääminen on täysin mahdollista. Suomalaiset käyttävät alkoholiin lähes saman määrän puolessa vuodessa, sanoo Suomen UNICEFin varainhankintajohtaja Liisa Susiluoto.

Lisätietoja

UNICEFin humanitaarisen avun sivusto

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.