UNICEF: Jemenin lapsia suojeltava väkivallalta

Laita hyvä jakoon Whatsapp
1.4.2015

Jo 62 lasta on kuollut Jemenissä. UNICEF jatkaa työtään maassa.

Ainakin 62 lasta on kuollut ja 30 loukkaantunut taisteluissa Jemenissä viikon aikana. Taistelut ovat myös vaurioittaneet pahasti maan terveydenhuoltojärjestelmää ja kouluja.

- Lapset tarvitsevat kipeästi suojelua. Konfliktin osapuolten tulisi tehdä kaikkensa pitääkseen lapset turvassa, sanoo UNICEFin Jemenin toimiston johtaja Julien Harneis.

Väkivaltaisuuksien lisääntyminen pahentaa Jemenin lasten jo ennestään heikkoja oloja. Lapsia uhkaa ruuan loppuminen, vakava aliravitsemus ja värvääminen asevoimiin.

UNICEF jatkaa Jemenin lasten auttamista kumppaneidensa kanssa.

UNICEF toimittaa maahan elintärkeitä veteen, sanitaatioon ja terveyteen liittyviä tarvikkeita sekä tukee liikkuvia terveysklinikoita. UNICEF myös järjestää pakolaislapsille koulutusta ja psykososiaalista tukea sekä kouluttaa lapsia miinojen uhasta.

 

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.