Malawissa tulvii - 120 000 joutunut jättämään kotinsa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
23.1.2015

UNICEF lennätti paikalle avustustarvikkeita.

Tulvien saartamiksi joutuneita ihmisiä juoksemassa Malawin puolustusvoimien pelastusveneeseen. © UNICEF Malawi/2015/van der Merwe
Tulvien saartamiksi joutuneita ihmisiä juoksemassa Malawin puolustusvoimien pelastusveneeseen. © UNICEF Malawi/2015/van der Merwe

Eteläafrikkalaisessa Malawissa tulvii tuhoisin seurauksin. Lähes 200 ihmistä on kuollut ja 120 000 joutunut jättämään kotinsa maan eteläosissa. Osa tulvien uhreista odottaa yhä, että heidät pelastetaan veden saartamilta alueilta.

- Tutkimme tilannetta ilmasta käsin ja näimme, että tulvien mittakaava on valtava. Sateet jatkuvat edelleen, joten on epätodennäköistä, että vedet laskisivat pian, sanoo UNICEFin Malawin toimiston johtaja Mahimbo Mdoe.

UNICEF lennätti paikalle 100 tonnia avustustarvikkeita päävarastoltaan Kööpenhaminasta. Tarvikkeet saapuivat Malawin pääkaupunkiin Lilongween keskiviikkona.

- UNICEF keskittyy alkuvaiheessa tarjoamaan selvinneille elintärkeää apua, kuten terveydenhoitoa ja puhdasta vettä, Mdoe kertoo.

Suurin osa kotinsa jättämään joutuneista ihmisistä asuu kouluissa ja väliaikaisilla leireillä. Pulaa on erityisesti puhtaasta vedestä.

- Pitkään seisonut vesi ja huonot hygieniaolot voivat olla tappavia lapsille. Kilpailemme aikaa vastaan toimittaessamme heille puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita ja lääkkeitä.

Sateiden odotetaan jatkuvan maaliskuuhun asti.

UNICEF ilmoitti perjantaina, että se tarvitsee tulvien uhrien auttamiseksi 9,3 miljoonaa dollaria eli noin 8 miljoonaa euroa.

Lahjoita hätäapuun

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.