Lisää leikkiä kehitysmaihin - UNICEF ja LEGO ryhtyvät yhteistyöhön

Laita hyvä jakoon Whatsapp
18.3.2015

LEGO Foundation tukee UNICEFin varhaislapsuustyötä lähes kahdeksalla miljoonalla eurolla.

UNICEF ja LEGO ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Kuvan UNICEF-auto vuodelta 1985 on kaikkien aikojen harvinaisimpia LEGO-tuotteita. Tänään se on harvinaisuus, josta pyydetään satoja euroja huutokaupoissa.
UNICEF ja LEGO ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Kuvan UNICEF-auto vuodelta 1985 on kaikkien aikojen harvinaisimpia LEGO-tuotteita. Tänään se on harvinaisuus, josta pyydetään satoja euroja huutokaupoissa.

Palikkajätti LEGO ja UNICEF solmivat kolmivuotisen kumppanuuden, jonka tavoitteena on edistää lapsen oikeuksia leikin voimalla.

Yhteistyö rakentuu kahdesta osasta:

  1. LEGO Group sitoutuu edistämään lapsen oikeuksia liiketoiminnassaan ja jakamaan tällä saralla kasvattamaansa tietotaitoaan yritysmaailmalle.
  2. LEGO Foundation tukee UNICEFin varhaislapsuustyötä 7,8 miljoonalla eurolla seuraavan 3,5 vuoden aikana.

- Olemme ylpeitä ollessamme ensimmäinen alan yritys, joka solmii globaalin kumppanuuden UNICEFin kanssa, sanoi Jørgen Vig Knudstorp, LEGO Groupin presidentti ja toimitusjohtaja.  

Knudstorp näkee UNICEFin avainkumppanina lapsen oikeuksien edistämiselle kaikkialla maailmassa. 

- Meille on aina ollut tärkeää sekä tuottaa korkeatasoisia tuotteita että toimia vastuullisena yrityksenä juuri lasten hyväksi.

Leikki olennaista lapsen kehittymiselle

LEGOn ja UNICEFin yhteisenä tavoitteena on lisätä tietämystä leikin tärkeydestä lapsen kehitykselle.

- Lapsilla ei ole vain oikeus leikkiä, heillä on tarve leikkiä. Sen avulla lapsi oppii ja kehittyy. Leikki kirjaimellisesti muovaa lapsen aivoja, sanoo UNICEFin pääjohtaja Anthony Lake.

Silti leikki puuttuu miljoonien lasten elämästä lähes kokonaan. UNICEFin tutkimuksen mukaan lähes kolmanneksella köyhien ja keskituloisten maiden alle viisivuotiaista lapsista ei ole juuri mahdollisuuksia oppia leikin kautta.

Lisää huomiota pienille lapsille

LEGO Foundationin lähes kahdeksan miljoonan euron tuella toteutetaan muun muassa maailmanlaajuinen selvitys siitä, miten varhaislapsuustyötä tehdään.

Lisäksi Etelä-Afrikan valtion kanssa on sovittu yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää maan omia ohjelmia niin, että ne tukevat paremmin heikoimmassa asemassa olevien lasten kehitystä. Yhteistyö hyödyttää arviolta 4,5 miljoonaa alle yhdeksänvuotiasta lasta.

Käytännössä UNICEFin tuella lasten huoltajat ja opettajat tulevat saamaan tietoa ja koulutusta siitä, miten lapsen osaamista ja oppimista voi tukea leikin avulla.

Lisätietoja:

» Lue lisää lapsen oikeuksien huomioimisesta liiketoiminnassa
» UNICEFin blogissa: Varhaislapsuudella luultua suurempi merkitys
» UNICEFin varhaislapsuustyön sivusto (englanniksi)

Yhteystiedot:

Nina Vähäpassi, Suomen UNICEF, yritysyhteistyön päällikkö, 050 505 6467, nina.vahapassi@unicef.fi

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.