Joka kymmenes Makedoniaan saapuva pakolaisnainen on raskaana

Laita hyvä jakoon Whatsapp
1.9.2015

Makedonian läpi kulkevien pakolaisten määrä on kolminkertaistunut kolmen kuukauden aikana. UNICEF on paikalla auttamassa lapsia ja äitejä.

UNICEF toimittaa apua Kreikan ja Makedonian rajalle. (Ruutukaappaus uutisvideosta.)
UNICEF toimittaa apua Kreikan ja Makedonian rajalle. (Ruutukaappaus uutisvideosta.)

Kriisialueilta Eurooppaan pyrkivien pakolaisten määrä on kolminkertaistunut. Yhä useammat pyrkivät Eurooppaan Makedonian kautta, minne saapuu päivittäin lähes 3000 pakolaista. Suurin osa pakolaisista tulee Syyriasta.

Kolmannes tulijoista on naisia ja lapsia. Tästä joukosta joka kymmenes nainen on raskaana.

UNICEF on huolissaan raskaana olevien naisten ja lasten terveydentilasta. Makedoniaan saapuessaan monet kärsivät nestehukasta ja ripulista. Kuukausia kestäneen pakomatkan jälkeen pakolaiset tarvitsevat ruokaa, vettä, vaatteita ja lääkkeitä.

UNICEF on toimittanut Makedoniaan 30 000 litraa vettä, telttoja sekä avannut lapsiystävällisen tilan lapsille.

Makedonian hallituksen ja järjestöjen ponnisteluista huolimatta apua tarvitaan yhä. Esimerkiksi puhtaasta juomavedestä ja saniteettitiloista on jatkuva pula. 

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.