Järjestöt: Paperittomien hoito käsiteltävä ylimääräisessä täysistunnossa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
12.3.2015

Nykytilanne loukkaa ihmisoikeuksia.

Kymmenen järjestöä vetosi torstaina suoraan eduskunnan puhemiesneuvostoon ja vaati, että eduskunta käsittelee esityksen paperittomien terveydenhoidosta tällä hallituskaudella.

Oikeus terveyspalveluihin on ihmisoikeus, järjestöt painottavat. Suomi on sitoutunut turvaamaan tämän oikeuden kaikille maassa oleskeleville ihmisille muun muassa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa ja Suomen perustuslaissa.

Tällä hetkellä paperittomilla ihmisillä ei ole oikeuksiensa mukaista pääsyä terveydenhoitoon.

Tilanne loukkaa ihmisoikeuksia. Ihmiset eivät voi jäädä odottamaan, toteutuvatko heille kuuluvat perusoikeudet mahdollisesti seuraavalla hallituskaudella.

- Erityisesti lasten näkökulmasta on järkyttävää, että eduskunnassa toimitaan näin, toteaa Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.

Vetoomuksen osallistuivat seuraavat järjestöt:

Ensi- ja turvakotien liitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Lääkärin sosiaalinen vastuu ry
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Pakolaisneuvonta
Pelastakaa Lapset ry
Suomen Pakolaisapu
Suomen Punainen Risti
Suomen UNICEF ry
Väestöliitto

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.