Päivätyökeräys
Tekemällä yhden päivän ajan työtä, tuette nuorten koulunkäyntiä Keniassa.

Päivätyökeräyksen ohjeet
1) Ennen tapahtumapäivää
Koulu saa Päivätyökeräyksen materiaalit kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta.
Keräyspäivä on koulun vapaasti päätettävissä ja osallistuminen on maksutonta. Muistakaa hyödyntää Päivätyökeräyksen oppimateriaalit opetuksessa.
UNICEFin päivätyökeräykseen osallistuvat oppilaat ovat vakuutettuja vakuutusyhtiö LähiTapiolan kautta. Työnantajan ei tarvitse suorittaa ennakonpidätystä eikä sosiaaliturvamaksuja päivätyön palkasta.
2) Päivätyökeräyspäivänä
Oppilas tekee päivän työn ja työnantaja maksaa lupaamansa palkan.
Oppilas antaa esitäytetyn työlomakkeen työnantajalle, joka allekirjoittaa lomakkeen työpäivän lopuksi.
Työnantaja maksaa palkan joko käteisenä tai verkkomaksuna (suositeltu päiväpalkka 20€).
3) Päivätyökeräyspäivän jälkeen
Katsokaa UNICEFin kiitosvideo koulunne materiaalipankista.
Lähetämme koulunne keräystuloksen sähköpostitse noin kahden kuukauden kuluttua päivätyökeräyksestä.
Keräyskohde
Päivätyökeräyksen tuotot ohjataan UNICEFin koulutustyöhön Keniassa. Keniassa koulut eivät ole aina turvallisia ja koulupudokkaita on paljon. Afrikansarven nälkäkriisin takia tilanne on huonontunut entisestään.
UNICEF työskentelee Keniassa sen puolesta, että lapset kuivuudesta kärsivillä alueilla pääsisivät kouluun. Lisäksi UNICEF tukee opettajien koulutusta ja vaikuttaa asiantuntijana päättäjiin, lapsen oikeuksien puolesta.


Päivätyökeräyksen tuotoilla tehdään paljon hyvää
UNICEF tekee pitkäjänteistä työtä sen eteen, että lapset erilaisissa tilanteissa saavat mahdollisuuden käydä koulua ja oppia.
Katso Päivätyökeräyksen videot
Päivätyökeräyksen tsemppivideo ohjeistaa yläkoululaiset taksvärkkityön hakuun. Lyhytdokumenteissa kenialaiset oppilaat käyvät dialogia Suomen koululaisten kanssa ja kertovat UNICEFin työstä Keniassa.
UNICEF Keniassa
UNICEF edistää lasten ja nuorten oikeuksia Keniassa yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidensa kanssa. Carol on yksi nuorista, joka osallistui UNICEFin ja ACAKOROn projektiin, jossa vähävaraisille lapsille ja nuorille tarjottiin mm. mahdollisuus käydä koulua ja harrastaa jalkapalloa.
Yhdessä
Ystävykset Hanisa Warsame ja Najma Hassan kertovat elämästään, tasa-arvosta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista Keniassa.