Päivätyökeräys – päivän hyvä työ

Tekemällä yhden päivän ajan töitä, tuette nuorten koulunkäyntiä Myanmarissa.

Ilmoittaudu PäivätyökeräykseenTyönantajalle

Päivätyökeräyksen ohjeet

 1. Viimeistään kuukausi ennen keräyspäivää

  Ilmoittautukaa mukaan nettilomakkeella tai p. 09 584 501. Saatte Päivätyökeräyksen materiaalit postitse ja sähköisesti kahden viikon sisällä ilmoittautumisesta. 

  Keräyspäivä on koulun vapaasti päätettävissä ja osallistuminen on maksutonta. Muistakaa hyödyntää Päivätyökeräyksen oppimateriaalit opetuksessa. 

  UNICEFin päivätyökeräykseen osallistuvat oppilaat ovat vakuutettuja vakuutusyhtiö Ifin kautta. Työnantajan ei tarvitse suorittaa ennakonpidätystä eikä sosiaaliturvamaksuja päivätyön palkasta. 

   

 2. Päivätyökeräyspäivänä

  Oppilas tekee päivän työn ja työnantaja maksaa lupaamansa palkan.

  Oppilas antaa esitäytetyn työlomakkeen työnantajalle, joka allekirjoittaa tai leimaa lomakkeen alaosan työpäivän lopuksi. 

  Työnantaja maksaa palkan joko käteisenä tai verkkomaksuna UNICEFin tilille (suositeltu päiväpalkka 20€). Palkanmaksu onnistuu kätevästi tämän sivun yläreunan valikosta kohdasta ”Työnantajalle”. Lomakkeen yläosa jää työnantajalle kuitiksi maksusta. 

   

 3. Päivätyökeräyspäivän jälkeen

  Opettajat ja oppilaat saavat ansaitsemansa kiitoksen. Katsokaa UNICEFin kiitosvideo koulunne materiaalipankista. 

  Käteisen tilitysohjeet löytyvät materiaalipankin tilisiirtolomakkeesta.  

  Lähetämme koulunne keräystuloksen sähköpostitse noin kahden kuukauden kuluttua päivätyökeräyksestä. Lukukauden lopuksi saatte julisteet, joissa kerrotaan tarkemmin, mitä lahjoituksilla on saatu aikaan. 

Keräyskohde

Päivätyökeräyksen tuotot ohjataan tänä lukuvuonna UNICEFin koulutustyöhön Myanmarissa. Myös heikoimmassa asemassa olevien lasten on päästävä käymään peruskoulu loppuun. Oppiminen on jokaisen lapsen oikeus.

Lue lisää UNICEFin työstä Myanmarissa

Kerättyjen varojen avulla UNICEF puolustaa lapsen oikeuksia Myanmarissa.

Päivätyökeräyksen tuotoilla tehdään paljon hyvää

UNICEF edistää lasten ja nuorten laadukasta koulunkäyntiä Myanmarissa monin tavoin. Lapsiystävällisessä koulussa on riittävästi koulutarvikkeita ja luokkatiloja. Ammattitaitoiset opettajia hyödyntävät oppilaita osallistavia opetusmenetelmiä.

Lue esimerkkejä työstä, jota UNICEF tekee kerättävien varojen avulla Myanmarissa.

 

Oppitunteja lasten omalla kielellä

Myanmarissa monen lapsen oppimista vaikeuttaa se, että oppitunnit pidetään burman kielellä. UNICEFin tuottaa paikallisten kielten ja kulttuurien oppituntisisältöjä.

Opettajille uutta ammattitaitoa

UNICEFin tuella opettajat saavat täydennyskoulutusta lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä, joihin kuuluu esimerkiksi ryhmätyöskentely oppitunneilla.

Vaikuttamistyötä ja lakimuutoksia

UNICEF tekee Myanmarissa vaikuttamistyötä, jotta päättäjät nostaisivat koulutuskysymykset tärkeään asemaan ja jotta lapsen oikeudet toteutuisivat.

Peruskoulu loppuun iltakoulussa

Myanmarissa moni lapsi joutuu jättämään koulun kesken ja menemään töihin. UNICEFin tuella on perustettu iltakouluja, joissa nuoret voivat käydä peruskoulun loppuun.

Katso UNICEFin päivätyökeräyksen videot!

Videoilla UNICEFin kouluvierailijat tsemppaavat Päivätyökeräykseen osallistuvia oppilaita. Myamarissa kuvatussa lyhytdokumentissa Mae Yael kertoo omasta arjestaan ja koulunkäynnistään.

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani tsemppaavat oppilaat taksvärkkityön hakuun!

UNICEFin kouluvierailijat Emma ja Jani kiittävät Päivätyökeräykseen osallistuneita.

Illaksi kouluun on dokumentti Mae Yaelista, joka joutui jättämään koulun kesken 14-vuotiaana.

 

 

 

Kiitos tuestasi!

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.