Minun koulupäiväni
Myanmarilainen Nann San Ohn kertoo koulupäivästään. Hänen koululleen on hankittu UNICEFin tuella lastenkirjoja ja koulun opettajat ovat käyneet koulutuksen lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä.
Videoilla saat vaihtelua ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen teemojen opettamiseen. UNICEFin tuottamat, lapsille ja nuorille suunnatut videot käsittelevät lapsen oikeuksien ohella muun muassa kestävän kehityksen tavoitteita ja pakolaisuutta.
Myanmarilainen Nann San Ohn kertoo koulupäivästään. Hänen koululleen on hankittu UNICEFin tuella lastenkirjoja ja koulun opettajat ovat käyneet koulutuksen lapsiystävällisistä opetusmenetelmistä.
Myanmarilainen Mae Yael joutui jättämään koulun kesken 14-vuotiaana ja menemään töihin. Nyt hän on päässyt jatkamaan koulunkäyntiä UNICEFin tukemassa iltakoulussa.
Mitä oikeuksia ihan jokaisella lapsella on? Mitä aikuisten kuuluu tehdä, jotta ne toteutuvat? Hauska varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen animaatiovideo vastaa moniin tärkeisiin kysymyksiin.
Animaatiovideossa kerrotaan hauskalla ja helposti ymmärrettävällä tavalla YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta.
Videolla kerrotaan kiinnostavalla ja havainnollistavalla tavalla lapsen oikeuksien sopimuksesta.
Malawilainen Halima joutui jättämään koulun kesken mutta pääsi jatkamaan koulunkäyntiä UNICEFin tukeman iltapäiväkoulun ansiosta.
Malawilainen Hawa kehittää kouluaan oppilasneuvoston jäsenenä. Oppilasneuvostotoiminta on osa UNICEFin Safe Schools -projektia, jossa kouluista tehdään hyviä ja turvallisia jokaiselle lapselle.
Kolmeosaisessa Maailman suurin oppitunti -videosarjassa mietitään, miten voimme yhdessä saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä. Ensimmäisessä osassa pakistanilainen aktivisti ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Malala Yousafzai johdattelee miettimään, miten voimme taistella globaalia epätasa-arvoa vastaan sekä pitää huolta maapallosta.
Maailman suurin oppitunti -videosarjassa mietitään, miten voimme yhdessä saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä. Videolla näyttelijä Emma Watson kehottaa miettimään, miten kuka tahansa nuori voi käyttää omaa luovuuttaan ja vaikutusvaltaansa tavoitteiden saavuttamiseksi.
Maailman suurin oppitunti -videosarjassa pohditaan, miten voimme yhdessä saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2030 mennessä. Videon kolmannessa osassa listataan oivaltavia ja hauskoja keinoja, joiden avulla kuka tahansa voi omalla toiminnallaan edistää tavoitteiden toteutumista.
UNICEF-esittelijä Zachris Jäntti vierailee Malawissa ja tutustuu UNICEFin tukemaan iltapäiväkerhoon.
Maailmassa on arviolta 150 miljoonaa lapsityöläistä. Meena-videossa monitahoista ja haastavaa ilmiötä lähestytään ikäryhmälle soveltuvalla tavalla. Video on jaettu kahteen osaan.
Maailmassa on arviolta 150 miljoonaa lapsityöläistä. Meena-videossa monitahoista ja haastavaa ilmiötä lähestytään ikäryhmälle soveltuvalla tavalla. Video on jaettu kahteen osaan.
Miltä lapsesta tuntuu, kun hän joutuu pakenemaan kotoaan? Rakkaiden ihmisten ja tärkeimpien lelujen taakse jättäminen on lapselle traumaattista. Tämä on Syyriasta paenneen Mustafan tarina.
Mustafa oli 13-vuotias, kun hän selviytyi äitinsä kanssa vaarallisesta matkasta yli Välimeren. Vuosi tämän jälkeen Mustafa asuu Hofissa, Saksassa, jossa hän totuttelee täysin uuteen elämään kaukana isästään ja siskostaan. Siellä hän käy pakolaislapsille tarkoitettua luokkaa ja oppii nopeasti saksan kieltä.
Rauha Anttila oli 10-vuotias, kun hän sairastui vakavaan keuhkotautiin 1940-luvun Suomessa. Kaikeksi onneksi UNICEF ryhtyi samoihin aikoihin auttamaan suomalaislapsia ja myös Rauha sai UNICEFilta elintärkeän lahjan.
Suomi soti toisessa maailmansodassa 1939–1945. Noin joka kymmenes suomalainen joutui pakenemaan sotaa ja jättämään kotinsa. Irja oli 6-vuotias, kun hän pakeni kotoaan Itä-Suomesta.
Ishmael Beah on vuonna 1980 syntynyt sierraleonelainen kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti. Toivuttuaan lapsuuden kokemuksestaan sotilaana hän eli Yhdysvalloissa kasvattiäitinsä kanssa, opiskeli ja suoritti valtiotieteiden tutkinnon. Vuonna 2007 hänet nimitettiin UNICEFin ensimmäiseksi sodan vaikutuksista kärsineiden lasten lähettilääksi (Advocate for Children Affected by War).
Madagaskarlainen Tiavina ja lapset ympäri maailman kertovat, mitä koulu heille merkitsee.
Meidän tulevaisuus -sarjan ensimmäisessä osassa nuoret käsittelevät YK:n kestävän kehityksen ilmastotekoja-tavoitetta huumorin keinoin.
Meidän tulevaisuus -sarjan toisessa osassa nuoret käsittelevät kahta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta: puhdas vesi ja sanitaatio sekä terveyttä ja hyvinvointia.
Meidän tulevaisuus -sarjan kolmannessa osassa nuoret käsittelevät sukupuolten välistä tasa-arvoa maailmalla ja Suomessa.
Lights, camera, action! UNICEFin videotyöpajassa nuoret miettivät, miten YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät nuorten elämään. Tubettajaveljekset Roni ja Miklu sparrasivat nuoria esiintymisessä ja tekivät myös oman videonsa. Neliosaisen sarjan ensimmäisessä osassa veljekset pohtivat kestävän kehityksen tavoitetta numero 8: Työ ja talouskasvu.
UNICEFin videotyöpajassa nuoret miettivät, miten YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät nuorten elämään. Neliosaisen sarjan toisessa osassa nuoret pohtivat kestävän kehityksen tavoitetta numero 13: Ilmastotekoja.
UNICEFin videotyöpajassa nuoret miettivät, miten YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät nuorten elämään. Neliosaisen sarjan kolmannessa osassa nuoret pohtivat niitä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, jotka liittyvät koulutukseen, tasa-arvoon ja eriarvoisuuden vähentämiseen.
UNICEFin videotyöpajassa nuoret miettivät, miten YK:n kestävän kehityksen tavoitteet liittyvät nuorten elämään. Neliosaisen sarjan viimeisessä osassa kurkistetaan kulissien taakse.
12-vuotias Abu Bangura käy UNICEFin lapsiystävällistä koulua Sierra Leonessa. Tänään hän pyrkii presidentiksi.
Safiatou käy UNICEFin lapsiystävällistä koulua Burkina Fasossa. Burkina Fasossa yhä useampi lapsi ja tyttö pääsee kouluun.
Loy on 11-vuotias ja asuu Laosissa Kaakkois-Aasiassa. Laosissa monet lapset eivät saa lainkaan kouluopetusta ja moni lopettaa koulunkäynnin jo alaluokilla. UNICEFin tuella Loyn kotikylään rakennettiin uusi koulu.
Lapset puhuvat suvaitsevaisuudesta. Lapsen oikeuksien juhlapäivän (20.11.) kunniaksi Suomen UNICEFin 2010 tuottama video.
Videolla nähdään kooste vanhoista 40 ja 50-luvun filmipätkistä, joissa käydään läpi UNICEFin avustustoimintaa Suomessa.
Lapsikauppaa tapahtuu sekä maan rajojen sisällä että maiden välillä. Ihmiskaupan uhreja arvioidaan olevan noin 20 miljoonaa, joista lähes kolmannes eli 6 miljoonaa on lapsia. Videolla tutustutaan lapsikaupan olemassaolon syihin ja ratkaisuihin Beninissä sekä tavataan nuoria, jotka ovat joutuneet kaupan kohteiksi.