
Affisch om barnets rättigheter
Affischen illustrerar barnets rättigheter och påminner om att barnets rättigheter gäller för varje barn.
UNICEFin tuottamat oppaat ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, joiden teemoja voit hyödyntää laajasti eri oppiaineiden opetuksessa. Valikoimassa on myös useita julisteita lapsen oikeuksista niin sähköisessä kuin postitse tilattavassa muodossa.
Affischen illustrerar barnets rättigheter och påminner om att barnets rättigheter gäller för varje barn.
Affischen tillåter barn att lära sig om sina rättigheter och överväga sätt att främja sina egna och andras rättigheter.
A2-kokoinen opetusjuliste havainnollistaa lapsen oikeuksia ja muistuttaa, että lapsen oikeudet koskevat jokaista lasta.
Suosittu A2-kokoisista julisteista koostettu 12 kpl:n sarja esittelee lapsen oikeuksia.
Julisteen avulla lapset voivat tutustua lapsen oikeuksiin ja pohtia keinoja edistää omia ja muiden oikeuksia.
A2-kokoinen opetusjuliste havainnollistaa Lapsen oikeuksien sopimuksen eri artikloja.
Guiden syftar till att främja elevernas barnrättighetskunnande, i synnerhet att stärka färdigheterna och viljan att agera till förmån för såväl egna som andras mänskliga rättigheter.
Lapsen oikeus! – materiaali alakoulujen ihmisoikeuskasvatukseen tukee uuden perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaista ihmisoikeuskasvatusta ja laaja-alaista osaamista. Ensimmäinen osa Lapsen oikeudet yleisesti johdattaa toiminnallisten harjoitusten ja keskustelutehtävien avulla ihmisoikeusajattelun periaatteisiin ja lapsen oikeuksien sopimuksen sisältöön. Se on suositeltavaa käsitellä ensin.
Lapsen oikeus! – materiaalin toiseen osaan Oikeus osallistua ja vaikuttaa on koottu harjoituksia, joiden avulla oppilaat harjoittelevat mielipiteen ilmaisemista, perustelemista ja toisten näkemysten kuuntelemista ja kunnioittamista. Lisäksi osassa on toimintatapaehdotuksia, joiden avulla oppilaat voivat harjoitella yhteiskunnallista vaikuttamista tai osallistua koulussa toteutettavan, lapsen oikeuksiin liittyvän, monialaisen oppimiskokonaisuuden suunnitteluun.
Lapsen oikeus! – materiaalin kolmanteen osaan Moninaisuus, yhdenvertaisuus ja oikeus syrjimättömyyteen on koottu harjoituksia, joiden avulla kehitetään itsetuntemusta ja toisten kunnioittamista, ja ymmärretään jokaisen oikeus syrjimättömyyteen ja yhdenvertaisuuteen. Harjoituksissa tuodaan esiin vaatimus globaalista yhdenvertaisuudesta ja pohditaan sekä valtion vastuuta että jokaisen ihmisen mahdollisuuksia yhdenvertaisuuden edistämisessä.
Lapsen oikeus! – materiaalin neljäs osa Oikeus elämään ja kokonaisvaltaiseen kehitykseen sisältää monipuolisia ja toiminnallisia harjoituksia eri lapsen oikeuksista, jotka kaikki ovat Oikeus elämään ja kehitykseen -yleisperiaatteen toteutumisen ehtoja. Harjoituksissa pohditaan, miksi oikeus on tärkeä, miten se toteutuu omassa elämässä tai maailmassa ja miten oikeutta voisi edistää.
Opas sisältää työpajarunkoja, joiden kautta voi käsitellä lapsen oikeuksia oppilaiden arjesta tuttujen teemojen kautta. Oppaan menetelmät mahdollistavat lasten osallisuuden ihmisoikeuksien opetuksessa. Opas sopii hyvin myös Compasito -oppaan käyttöönottoa täydentäväksi materiaaliksi.
Käsikirjassa on käytännön harjoituksia arvojen, moninaisuuden ja ihmisoikeuksien käsittelemiseen. Materiaali on koottu eri puolilta maailmaa ja osallistava ote tukee ihmisoikeuskasvatuksen tavoitteita.
The manual provides practical tools to discuss values, diversity and human rights with children. The material is compiled with various partners around the globe and is based on the core principles of human rights education.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus lisäpöytäkirjoineen.
Väkivaltauutiset leviävät nykyään nopeasti, eivätkä lapsetkaan välty kuulemasta niistä. Uutiset saattavat pelottaa ja koulu- tai päiväkotikaverilta saadut tiedot tapahtumasta vääristyä. Tämän ohjeistuksen tuella voit keskustella lapsen kanssa uutisista ja sen aiheuttamista peloista ja tuntemuksista lapsen ikä ja kehitystaso huomioiden.
Uutiset erilaisista katastrofeista leviävät nykyään nopeasti, eivätkä lapsetkaan välty kuulemasta niistä. Uutiset saattavat pelottaa ja koulu- tai päiväkotikaverilta saadut tiedot tapahtumasta vääristyä. Tämän ohjeistuksen tuella voit puhua lapsen kanssa katastrofista ja sen aiheuttamista peloista ja tuntemuksista.