Siirry sisältöön

Kympin todistuksen esittely

Luokka-asteet: 1.-3., 4.-6., 7.-9.
Oppiaineet: historia, katsomusaineet, terveystieto, yhteiskuntaoppi, äidinkieli ja kirjallisuus
Tuotetyyppi: Tehtävät

Kympin todistuksen lyhyt esittely 1.-3.-lk

Kympin todistus on muistutus siitä, että jokainen lapsi on arvokas ja tärkeä.  

Tavallinen koulutodistus kertoo siitä, kuinka hyvin oppilas on oppinut ne asiat, joita kouluvuoden aikana on harjoiteltu. Kympin todistus on erilainen todistus. Se pohjautuu lapsen oikeuksien sopimukseen, eli lasten omaan ihmisoikeussopimukseen, jonka avulla huolehditaan lasten turvallisuudesta, hyvinvoinnista ja ihmisarvosta. Lapsen oikeuksia ovat esimerkiksi oikeus koulunkäyntiin, leikkiin ja lepoon, ruokaan ja juomaan ja omiin mielipiteisiin. 

Kympin todistukseen on koottu sellaisia asioita, joista jokainen oppilas ansaitsee kympin, riippumatta koulutodistuksen arvosanoista. 

 

Kympin todistuksen lyhyt esittely 4.-6.-lk

Kympin todistus on muistutus siitä, että jokainen lapsi ja nuori on arvokas ja tärkeä omana itsenään. 

Tavallinen koulutodistus kertoo siitä, kuinka hyvin oppilas on oppinut ne asiat, joita kouluvuoden aikana on harjoiteltu. Kympin todistus on erilainen todistus. Se pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, eli ihmisoikeussopimukseen, jonka avulla huolehditaan lasten turvallisuudesta, hyvinvoinnista ja ihmisarvosta. Lapsen oikeuksia ovat esimerkiksi oikeus koulunkäyntiin, oikeus terveydenhuoltoon ja oikeus ilmaista mielipiteensä. 

Kympin todistukseen on koottu sellaisia asioita, joista jokainen oppilas ansaitsee kympin, riippumatta koulutodistuksen arvosanoista. Olipa se oma matematiikan numero sitten vaikkapa kuusi tai yhdeksän, niin ihmisarvoltaan ja -oikeuksiltaan jokainen oppilas on täyden kympin arvoinen. 

 

Kympin todistuksen lyhyt esittely 7.-9.-lk

Kympin todistus on muistutus siitä, että jokainen nuori on arvokas ja tärkeä omana itsenään. 

Tavallinen koulutodistus kertoo siitä, kuinka hyvin oppilas on sisäistänyt ne asiat, joita kouluvuoden aikana on opiskeltu ja harjoiteltu. Kouluarviointi ei kohdistu oppilaiden persoonaan tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin.   

Kympin todistus sen sijaan on hieman erilainen todistus. Se pohjautuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen, eli ihmisoikeussopimukseen, jonka avulla huolehditaan lasten ja nuorten turvallisuudesta, hyvinvoinnista ja ihmisarvosta. Lapsen oikeuksia ovat esimerkiksi oikeus ilmaista mielipiteensä, oikeus lepoon ja vapaa-aikaan ja oikeus saada tietoa. 

Kympin todistukseen on koottu sellaisia asioita, joista jokainen nuori ansaitsee kympin, riippumatta koulutodistuksen arvosanoista. Olipa se oma matematiikan numero sitten vaikkapa kuusi tai yhdeksän, niin ihmisarvoltaan ja -oikeuksiltaan jokainen oppilas on aina täyden kympin arvoinen.  

Ideoita opetukseen ja aiheita aamunavauksiin. Tilaa opettajien uutiskirje.

Opettajille suunnattu ihmisoikeus- ja globaalikasvatuksen uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.