Siirry sisältöön

Testamenttilahjoitus: jätä perinnöksi parempi maailma lapsille

Isoäiti pitää lasta sylissä ja katselee häntä ihaillen

Läheistesi ohella voit testamentissasi muistaa myös maailman lapsia. Saat lisätietoa testamentin laatimisesta ja UNICEFin työstä testamenttioppaastamme.

Tilaa maksuton opas ja tutustu siihen rauhassa kotonasi. Oppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään

Täytä lomake ja tilaa testamenttiopas

Haluan oppaan

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tarkista tiedot

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tarkista tiedot

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

5 vinkkiä testamentin laatimiseen 

Testamentti ilmaisee testamentin laatijan viimeisen tahdon siitä, miten hänen omaisuutensa jaetaan. Nämä viisi vinkkiä auttavat alkuun testamentin laatimisessa. 

  1. Mieti tarkasti testamentinsaajat. Pohdi ketä tai mitä tahoja haluat testamentissasi muistaa mahdollisten rintaperillisten lisäksi. Jos sinulla on rintaperillisiä, kuuluu heille aina lakiosa eli puolet testamentattavasta omaisuudestasi.
  2. Laadi testamentti asiantuntijan avustuksella. Testamentti kannattaa aina laatia asianajajan kanssa, jotta tarvittavat muotoseikat varmasti toteutuvat. Asianajaja auttaa varmistamaan, että tahtosi aikanaan toteutuu sellaisena kuin sinä olet sen tarkoittanut.
  3. Säilytä testamentti turvallisessa paikassa. Suosittelemme säilyttämään testamentin turvallisessa paikassa, jotta se aikanaan varmasti löytyy. Jos olet päättänyt muistaa UNICEFia testamentissasi, voit toimittaa meille asiasta tiedon. 
  4. Kerro testamentistasi. Mieti, kenen olisi tärkeää tietää testamentistasi jo etukäteen, jotta se aikanaan löytyy ja toteutuu tahtosi mukaisesti. Jos päätät muistaa testamentissasi UNICEFia ja ilmoitat siitä meille, pystymme kiittämään ja pitämään sinut ajan tasalla toiminnastamme sekä testamenttilahjoittamisesta.
  5. Muista, että voit aina muuttaa mieltäsi. Voit laatia uuden testamentin, jos tahtosi on muuttunut. Tässä tapauksessa kannattaa vanha testamentti tuhota, jotta epäselvyyksiltä vältytään. 

Miksi kannattaa lahjoittaa juuri UNICEFin kautta?

Miksi, miten ja millä oikeudella? Vastuullisen varainhankinnan eettiset periaatteet kattavat myös UNICEFin testamenttilahjoitukset. Kysymyksiä ja vastauksia monia askarruttaviin asioihin.

Jos olet ammattilainen, kokosimme käytännön vinkit juristille, kun asiakkaasi haluaa muistaa testamentissaan UNICEFia.

UNICEF saa aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä. Tutustu tuoreisiin saavutuksiin vuoden 2021 toimintakatsauksessa.

UNICEF on tehokas. Tutustu tarkemmin järjestön talouteen.