Siirry sisältöön

Jätä jälkeesi valoisampi tulevaisuus

Tilaa ilmainen testamenttiopas

Testamenttilahjoitus: sinä voit muuttaa lapsen elämän

Läheistesi ohella voit testamentissasi muistaa myös maailman lapsia. Saat lisätietoa testamentin laatimisesta ja UNICEFin työstä testamenttioppaastamme.

Tilaa ilmainen opas ja tutustu siihen oman kodin rauhassa. Oppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään.

Täytä lomake ja tilaa ilmainen testamenttiopas

Haluan oppaan

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tarkista tiedot

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tarkista tiedot

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Tämä kenttä ei voi olla tyhjä.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.

Näin sinun testamenttilahjoituksesi vaikuttaa lasten elämään

Mitä lahjoituksella saadaan aikaan? Esimerkkejä ei teemoista. Koulutus, rokotteet, suuret saavutukset.

UNICEFilla on maailman tärkein työ: rakentaa parempi tulevaisuus maailman 2,2 miljardille lapselle. Se on tehtävä, jossa meistä jokaisella on mahdollisuus auttaa. 

Toteutamme pitkäaikaisia kehitysohjelmia, jotka tukevat matalan ja keskitulotason maiden omia rakenteita. Tavoitteena on aina, että maa pärjää lopulta omillaan, kuten Suomi.

Suuret kehitysaskeleet vaativat laajaa yhteistyötä. UNICEFilla on ainutlaatuinen kyky saattaa eri toimijat yhteen lasten parhaaksi. Vaikutamme hallitusten ja kansalaisjärjestöjen tekemään työhön, mutta toimimme myös ruohonjuuritasolla perheiden ja lasten parissa.

UNICEF on myös yksi suurimmista hätäaputoimijoista. Huolehdimme lasten ravitsemuksesta, terveydestä, koulutuksesta sekä suojelusta kriisi- ja katastrofitilanteissa, kuten esimerkiksi Ukrainassa. 

Työmme perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja tapahtuu kokonaan lahjoitusvaroin. Testamenttilahjoitusten avulla pitkäjänteinen työmme lasten hyväksi voi jatkua tulevaisuudessakin.

Tilaa testamenttiopas

5 vinkkiä testamentin laatimiseen 

Testamentti ilmaisee testamentin laatijan viimeisen tahdon siitä, miten hänen omaisuutensa jaetaan. Nämä viisi vinkkiä auttavat alkuun testamentin laatimisessa. 

1) Mieti tarkasti testamentinsaajat. Pohdi ketä tai mitä tahoja haluat testamentissasi muistaa mahdollisten rintaperillisten lisäksi. Jos sinulla on rintaperillisiä, kuuluu heille aina lakiosa eli puolet testamentattavasta omaisuudestasi.

2) Laadi testamentti asiantuntijan avustuksella. Testamentti kannattaa aina laatia asianajajan kanssa, jotta tarvittavat muotoseikat varmasti toteutuvat. Asianajaja auttaa varmistamaan, että tahtosi aikanaan toteutuu sellaisena kuin sinä olet sen tarkoittanut.

3) Säilytä testamentti turvallisessa paikassa. Suosittelemme säilyttämään testamentin turvallisessa paikassa, jotta se aikanaan varmasti löytyy. Jos olet päättänyt muistaa UNICEFia testamentissasi, voit toimittaa meille asiasta tiedon. 

4) Kerro testamentistasi. Mieti, kenen olisi tärkeää tietää testamentistasi jo etukäteen, jotta se aikanaan löytyy ja toteutuu tahtosi mukaisesti. Jos päätät muistaa testamentissasi UNICEFia ja ilmoitat siitä meille, pystymme kiittämään ja pitämään sinut ajan tasalla toiminnastamme sekä testamenttilahjoittamisesta.

5) Muista, että voit aina muuttaa mieltäsi. Voit laatia uuden testamentin, jos tahtosi on muuttunut. Tässä tapauksessa kannattaa vanha testamentti tuhota, jotta epäselvyyksiltä vältytään. 

Tilaa testamenttiopas

Lasten tulevaisuus riippuu teoista, joita teemme nyt 

Eija Ahvon voimapaikka on metsä.

10 hyvää syytä, miksi sinunkin kannattaa tehdä testamentti

Äiti nostaa vauvaa, molemmat ovat iloisia.

Miksi, miten ja millä oikeudella? Vastuullisen varainhankinnan eettiset periaatteet kattavat myös UNICEFin testamenttilahjoitukset. Kysymyksiä ja vastauksia monia askarruttaviin asioihin.

Jos olet ammattilainen, kokosimme käytännön vinkit juristille, kun asiakkaasi haluaa muistaa testamentissaan UNICEFia.

UNICEF saa aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä. Tutustu saavutuksiin vuoden 2021 toimintakatsauksessa.

UNICEF on tehokas. Tutustu tarkemmin järjestön talouteen.

 

Tilaa testamenttiopas

Tulevaisuus ei tapahdu. Se rakennetaan.