Siirry sisältöön

Kestävän kehityksen tavoitteet ja yritykset

malilaisia päiväkotilapsia opettajansa kanssa legojen äärellä

Yritysten resursseilla ja asiantuntemuksella on ratkaiseva rooli YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Lasten tulevaisuuden kannalta jokaisella seitsemällätoista kestävän kehityksen tavoitteella on merkitystä.

1 maapallo, 2 miljardia lasta, 17 kestävän kehityksen tavoitetta

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. UNICEF työskentelee sen hyväksi, että tavoitteet toteutuvat jokaisen lapsen elämässä – erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten kohdalla.

Maailmassa on yli 2 miljardia lasta ja yritysten toiminnalla on suoria tai epäsuoria vaikutuksia heistä jokaiseen.  Yhdistämällä UNICEFin tavoitteet ja yritysten tavoitteet vastuullisemman ja kestävämmän maailman hyväksi voidaan luoda arvoa kaikille osapuolille – ihmisille, yrityksille ja koko maapallolle.

Aika toimia on kestävämmän tulevaisuuden eteen on nyt, sillä YK:n arvion mukaan jopa kaksi kolmasosaa lapsia koskevista tavoitteista on pahasti jäljessä aikataulusta. 

Kun toivo muuttuu yhteistyöksi

Chadilaisella pakolaisleirillä nuori tyttö istuu koulutarvikkeiden keskellä ja hymyilee kameraan.

Aika toimia kestävämmän tulevaisuuden eteen on nyt

Haemme uusia kumppaneita rakentamaan tulevaisuutta lapsille yhteistyössä kanssamme. Katso oheiselta videolta, miten yrityksenne voi saada aikaan merkittäviä tuloksia ja vaikutuksia lasten elämään ja kestävämpään tulevaisuuteen.