UNICEF-rundan

UNICEF-rundan är skolornas eget motionsevenemang för barnets rättigheter. Genom att delta hjälper ni barnen i Kenya att få gå i skola. Ni kan ordna UNICEF-rundan när det passar er skola bäst.

Anmäl din skolaTill sponsorn

Så här fungerar UNICEF-rundan

 1. Före evenemangsdagen

  Före evenemanget skaffar sig eleverna sponsorer ur sin närmaste krets. Sponsorerna lovar ge en valbar summa för varje varv eleven går. Vem som helst kan vara sponsor; föräldrar, grannar eller lokala företagare.

  Varje skola får skräddarsydda undervisningsmaterial till sitt förfogande.

 2. På evenemangsdagen

  Eleverna får ett klistermärke i sitt motionspass för varje avverkad motionsprestation.

  Skolans evenemangspaket innehåller allt som behövs för att ordna en UNICEF-runda. Förutom klistermärken, motionspass och sponsorkuvert får skolorna en morgonsamlingstext och en kortdokumentärfilm om UNICEFs arbete.

 3. Efter evenemangsdagen

  Eleverna visar klistermärkena de samlat i sitt motionspass för sponsorerna. Sponsorn multiplicerar den utlovade gåvosumman med antalet klistermärken och donerar enligt resultatet.

  Under läsåret 2022–2023 understöder UNICEF-rundorna skolgången i Kenya. Att stöda evenemanget ekonomiskt är frivilligt.

Insamlingsmål

Intäkterna från rundorna används detta läsår till UNICEFs utbildningsarbete i Kenya, där fattigdom och den Afrikansk horn hungerkrisen försvårar barnens liv.

Vi gör mycket gott med intäkterna från rundan

Finländska skolor har främjat barnets rättigheter redan i över 20 år. Under dessa år har eleverna, lärarna och sponsorerna samlat in över 17 miljoner euro för wärldens barn.

LÄS MER OM UNICEFS UTBILDNINGSARBETE

Långsiktigt påverkansarbete

För att varje barn oavsett kön eller familjebakgrund skall få gå i en skola som det känns bra att gå i och lära sig i, behövs långsiktigt påverkansarbete.

Titta på UNICEF-rundans videor!

Så skaffar du sponsorer

Barn från Helsingfors inspirerar eleverna att delta i UNICEF-rundan och berättar varför det är så viktigt att delta.

Tack till deltagarna 2022–2023

Ungdomar från Helsingfors tackar alla som deltagit i UNICEF-rundan och UNICEFs Dagsverkesinsamling under läsåret 2022–2023 och berättar vad som kan åstadskommas med medlen som samlats in.

Frågor till Kenya

De kenyanska syskonen Amin och Abdinasir Ali svarar på UNICEF-rundans deltagares frågor.

Tillsammans

Vännerna Hanisa Warsame och Najma Hassan berättar om sina liv, jämlikhet och klimatförändringens effekter i Kenya.

Tack för ditt stöd!

Lärare, få mer information om vad vi gör. Beställ vårt nyhetsbrev.

Få regelbunden information om vad vi gör och hur du kan vara med och förändra barns liv. Du kan avbryta en prenumeration när som helst.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen.