Siirry sisältöön

Suomen UNICEF ja Moomin Characters tuottivat lukutaito-oppimateriaalin koulujen käyttöön

Uusi Lumoava lukutaito – mukana Muumit -oppimateriaali käsittelee lukutaidon merkitystä lapsen oikeuksien näkökulmasta. Taustalla yhteinen tahto edistää lasten lukuintoa.

Uutinen
Muumi-hahmoja sinisellä pohjalla.

Suomen UNICEF ja Moomin Characters tukevat yhdessä 1.–4.-luokkalaisten koululaisten lukuintoa uuden lukutaidon merkitystä ja lapsen oikeuksia käsittelevät maksuttoman oppimateriaalin avulla. 

- Lukutaito on avain monien lapsen oikeuksien toteutumiseen. Lukutaito tekee uusien asioiden oppimisesta helpompaa, se auttaa lapsia löytämään tietoa eri lähteistä sekä kehittää myötätuntotaitoja, UNICEFin globaalikasvatuksen asiantuntija Riikka Lehtinen sanoo. 

Lukutaidon monipuolisuus ja merkitys esiin 

Lumoava lukutaito – mukana Muumit -oppimateriaalin tehtävissä koululaiset pääsevät pohtimaan, mitä kaikkea lukutaito tarkoittaa ja miten se vaikuttaa heidän omaan elämäänsä. Lisäksi kokonaisuudessa tutkitaan lukutaidon merkitystä lapsille eri puolilla maailmaa.  

- Nykypäivän lasten on kirjojen lukemisen lisäksi opittava tulkitsemaan ja tuottamaan erilaisia mediatekstejä. On tärkeää huolehtia, että kaikki lapset maailmassa oppivat lukemaan kirjoitettua kieltä ja saavat lisäksi mahdollisuuden oppia tarvittavat digitaidot, Lehtinen sanoo. 

Suomen UNICEF ja Moomin Characters ovat tehneet yhteistyötä lukemisen ja kirjoittamisen puolesta vuodesta 2021 Työ nivoutuu vahvasti UNICEFin työhön lasten oppimisen edistämisessä. Yhteistyötä on tehty myös aiempina vuosikymmeninä erilaisilla varainkeruukampanjoilla. Tove Jansson on lisäksi tehnyt UNICEFin käyttöön kaksi ainutlaatuista kuvitustyötä.  

Tutustu Lumoava lukutaito – mukana Muumit -oppimateriaaliin: www.unicef.fi/lukutaito  

 

 

Roleff Kråkström  

Toimitusjohtaja, Moomin Characters  

[email protected] 

+358 40 054 9692  

Julkaistu12.4.2023