Siirry sisältöön

Hyödylliset vinkit testamentin laatimiseen

Testamentti ilmaisee testamentin laatijan tahdon siitä, miten hän toivoo omaisuutensa jaettavan. Nämä viisi vinkkiä auttavat alkuun testamentin laatimisessa.

Testamenttilahjoittaminen Näkökulma
Testamenttilahjoittaminen
Isä kantaa poikaansa olkapäillään
© UNICEF/UN0646075/Busha
  1. Mieti tarkasti testamentinsaajat. Pohdi ketä tai mitä tahoja haluat testamentissasi muistaa mahdollisten rintaperillisten lisäksi. Jos sinulla on rintaperillisiä, kuuluu heille aina lakiosa eli puolet testamentattavasta omaisuudestasi.

  2. Laadi testamentti asiantuntijan avustuksella. Testamentti kannattaa aina laatia asianajajan kanssa, jotta tarvittavat muotoseikat varmasti toteutuvat. Asianajaja auttaa varmistamaan, että tahtosi aikanaan toteutuu sellaisena kuin sinä olet sen tarkoittanut. Testamenttilahjoitusta harkitseva saa halutessaan UNICEFilta yhteystiedot asianajajalle, joka auttaa perusmuotoisen, normaalilaajuisen testamentin laatimisessa luottamuksellisesti ja täysin veloituksetta, kun yksi edunsaaja on Suomen UNICEF ry.

  3. Säilytä testamentti turvallisessa paikassa. Suosittelemme säilyttämään testamentin turvallisessa paikassa, jotta se aikanaan varmasti löytyy. Jos olet päättänyt muistaa UNICEFia testamentissasi, voit toimittaa meille asiasta tiedon

  4. Kerro testamentistasi. Mieti, kenen olisi tärkeää tietää testamentistasi jo etukäteen, jotta se aikanaan löytyy ja toteutuu tahtosi mukaisesti. Jos päätät muistaa testamentissasi UNICEFia ja ilmoitat siitä meille, pystymme kiittämään ja pitämään sinut ajan tasalla toiminnastamme sekä testamenttilahjoittamisesta.

  5. Muista, että voit aina muuttaa mieltäsi. Voit laatia uuden testamentin, jos tahtosi on muuttunut. Tässä tapauksessa kannattaa vanha testamentti tuhota, jotta epäselvyyksiltä vältytään. 

 

Tilaa maksuton testamenttiopas

Julkaistu28.8.2023