Siirry sisältöön

UNICEF toimittaa hätäapua Intiaan

UNICEF on toimittanut nopeasti hätäapua koronaviruksen toisen aallon kourissa kamppailevaan Intiaan. Vakavasta happipulasta kärsiviin sairaaloihin on toimitettu ja asennettu happigeneraattoreita ja muita elintärkeitä happihoitolaitteita.

Uutinen
Intiassa on pulaa erityisesti hapesta ja happilaitteista. Kuvassa UNICEFin toimittamaa laitteistoa on saapunut sairaaloihin Gujaratissa. Kuva: © UNICEF/UN0470116/Rami

Tähän mennessä maan sairaaloihin on toimitettu hätäapuna 26 happigeneraattoria, joiden avulla lisähappea saadaan johdettua suoraan vakavasta tautimuodosta kärsivien potilaiden sänkyihin. Lisäksi generaattoreiden avulla voidaan hoitaa sairaita vastasyntyneitä tai keuhkokuumeesta kärsiviä lapsia, tukea synnyttäviä äitejä komplikaatioissa sekä pitää leikkauspotilaiden hengitys vakaana.

Jo toimitettujen generaattoreiden lisäksi UNICEF toimittaa vielä 14 generaattoria lisää seuraavien kuukausien aikana. UNICEF toimittaa myös muuta kriittistä apua Intiaan. Toimituksessa on yli 4500 happikonsentraattoria, joilla tuetaan potilaiden hapensaantia, sekä 200 testilaitetta koronavirusnäytteiden analysoimiseen.

Hätäapuna toimitettujen happi- ja testauslaitteiston lisäksi UNICEF on jo aiemmin toimitanut maahan:

  • 3000 happikonsentraattoria hapensaannin turvaamiseksi
  • 512 nenäkanyyliä hapen virtaukseen
  • 240 000 kylmäketjun osaa, sisältäen erilaisia kylmälaitteita rokotusten ja lääkkeiden säilyttämistä ja kuljettamista varten
  • 85 RT-PCR -testilaitetta koronavirusnäytteiden analysoimiseen
  • 74 lämpöskanneria lentokentille ja satamiin suurten joukkojen ruumiinlämmön mittaamista varten
  • 8,5 miljoonaa kasvomaskia ja 1,75 miljoonaa kasvosuojainta

Auta Intiaa koronakriisin keskellä

Julkaistu4.6.2021