Siirry sisältöön

Iina Kuustonen: Lasten puolella oleminen ei vaadi ihmetekoja

Maailma on epätasa-arvoinen ja siitä kärsivät eniten köyhien maiden lapset. Listasin 4 syytä, joiden takia ryhdyin UNICEFin kuukausilahjoittajaksi.

Iina Kuustonen Näkökulma
Iina Kuustonen tekee käsillään sydämen muotoisen eleen.

1. Pelastat lasten henkiä. Kirjaimellisesti.

On vaikea edes ajatella, miten kurjissa oloissa osa lapsista elää. Vanhemmuuden myötä ajatus on muuttunut entistä vaikeammaksi. UNICEFin kuukausilahjoituksilla pelastetaan lasten henkiä. Eihän mikään ole tärkeämpää maailmassa.

Tukeni auttaa yhä useampia lapsia saamaan paremman tulevaisuuden: muun muassa koulutuksen, puhdasta vettä ja rokotteita sekä lopettamaan lapsiavioliitot ja tyttöjen silpomisen. Alle 5-vuotiaiden lasten kuolemat ovat vähentyneet puolella vuodesta 1990 UNICEFin ohjelmien ja työn ansiosta.

2. Edistät maailmanlaajuista muutosta kohti tasa-arvoa

Maailma on epätasa-arvoinen ja siitä kärsivät eniten köyhien maiden lapset. Tasa-arvo on minulle tärkein arvo elämässä ja sen täytyy näkyä myös teoissa. Kuukausilahjoittajana koen kantavani korteni kekoon.

Autan heikoimmassa asemassa olevia lapsia saamaan samanlaiset mahdollisuudet ja oikeudet kuin muillakin. UNICEF tukee köyhimpiä maita tekemään muutoksia yhteiskunnan rakenteisiin, kouluttaa paikallisia ja kehittää innovaatioita, kuten maailman käytetyimmän vesipumpun. Eli UNICEF muuttaa aidosti asenteita, toimintatapoja ja lasten asemaa.

3. Lasten puolella oleminen ei vaadi ihmetekoja

Auttaminen on tehty helpoksi. Voin itse päättää kuukausittaisen lahjoitukseni suuruuden ja se siirtyy automaattisesti tililtäni UNICEFin kautta lasten hyväksi. Pienikin summa auttaa.

4. Auttaminen on kansalaisvelvollisuus meille, joilla on mahdollisuus auttaa

Minulla on aina ollut tarve tehdä osuuteni maailman hyväksi. Minusta on päivänselvä asia, että muista täytyy pitää huolta. Olen kasvanut kodissa, jossa huolenpito toisista on ollut itsestäänselvä osa elämää.

Isäni, muusikko Mikko Kuustonen on tehnyt kehitysyhteistyötä koko uransa. Äitini taas on työskennellyt lastensuojelussa. Haluan kasvattaa myös omat lapseni tähän ajatteluun ja näyttää samaa esimerkkiä muille: Jos voit auttaa muita, auta. Konkreettisesti.


Tule sinäkin mukaan lasten puolelle! Katso UNICEFin Maailman tärkein ilta -lähetys perjantaina 19.3. kello 20 alkaen MTV3-kanavalla ja ryhdy UNICEFin kuukausilahjoittajaksi.

Julkaistu16.3.2021