Perjantaina 19. maaliskuuta ollaan #LastenPuolella

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Älä missaa kevään tv-huipentumaa maaliskuussa! Suora lähetys nähdään perjantaina 19.3. MTV3-kanavalla klo 20 alkaen.

Maailman tärkeimmässä illassa nähdään jälleen upeita live-musiikkiesityksiä sekä koskettavia tarinoita lasten elämästä ja UNICEFin työstä maailmalla. Live-musiikkia tarjoilevat Suomen eturivin artistit, muun muassa Ellinoora, Anssi Kela, Jesse Markin, Laura Närhi sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Live-musiikin lisäksi ilta tarjoaa myös rutkasti viihdettä. Tänä vuonna lähetyksessä nähdään aivan uusi Lauma-peli, jossa leikkimielisen tosissaan toisistaan ottavat mittaa Miitta Sorvali, Iina Kuustonen, Jaakko Saariluoma, Ernest Lawson, Paula Noronen, Krisse Salminen, Yasir Gaily ja Ville Myllyrinne.  

Maailman tärkeimmän illan juontavat uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen ja näyttelijä-koomikko Joonas Nordman.

– Maailman tärkein ilta on täynnä hienoa musiikkia ja verbaalikomiikkaa. Nautitaan, pidetään hauskaa yhdessä, ja tehdään samalla hyvää, summaa juontajapari illan ohjelmasta.

Tue UNICEFin työtä maailman lasten hyväksi:

Lahjoitan
Valitse maksutapa *

Lahjoituksesi on lähes valmis!

Lahjoitan
Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Korona, sodat ja aliravitsemus
vaikeuttavat lasten elämää

Koronakriisin vuoksi maailman lapset tarvitsevat nyt enemmän apua kuin koskaan. Kriisi on lisännyt lasten hätää ja altistanut lapsia muun muassa monille vakaville sairauksille ja aliravitsemukselle sekä vaikeuttanut koulunkäyntiä.

Pitkittyneet aseelliset konfliktit vaikuttavat myös monien lasten elämään. Sota Syyriassa on jatkunut jo kymmenen vuotta. Sodan aikana maahan on syntynyt suuri määrä lapsia, jotka eivät ole koskaan saaneet elää normaalia rauhan aikaa. Yksi heistä on Suliman - kymmenvuotias poika, jonka tarinaan saamme tutustua Maailman tärkeimmän illan aikana. Saamme myös kuulla mitä kaksi vuotta sitten Lauran Närhen tapaamille Malawin aliravituille lapsille kuuluu nyt.

Maailman tärkeimmän illan aikana matkustetaan myös ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Suomenkin lapset tarvitsivat UNICEFin hätäapua. Vierailemme lisäksi Hämeenlinnassa, jossa pääsemme kurkistamaan, miten UNICEF auttaa lapsia Suomessa nykypäivänä.

Yhdessä voimme vaikuttaa
lasten hyvinvointiin 

UNICEFin kuukausilahjoittajat mahdollistavat pitkäjänteisen työn heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi ympäri maailmaa. Illan aikana katsojia kutsutaan mukaan UNICEFin työn tukijoiksi kuukausilahjoittajina. Maailman tärkein ilta -lähetys on myös tapa kiittää nykyisiä kuukausilahjoittajia.

– Ei ole olemassa UNICEFia ilman sen tukijoita. Vain yhdessä pystymme varmistamaan, että lapset saavat tarvitsemaansa hoitoa, suojelua ja koulutusta aina ja kaikissa tilanteissa, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola

Ps. Kevään lähetystä odotellessa tv-vinkkimme: viime syksyn tärkein ilta on vielä netissä: 

UNICEF: tehokasta toimintaa lasten parhaaksi

Koulutus - avain tulevaisuuteen

Lapset kouluun! Vaikka keskellä katastrofia

UNICEF on onnistunut pakkaamaan kokonaisen koulun laatikkoon. Sen avulla koulu voidaan perustaa minne vain 72 tunnissa.

Miten tämä onnistuu »

Ravintoa nälästä kärsiville

Ihmetahna, joka pelastaa lapsia

Maapähkinätahnasta on kehitetty erityisen ravinteikas versio. Sen avulla vakavasti aliravittu lapsi voi toipua ennalleen jo parissa viikossa. Pieniin pusseihin pakattuna tahnaa on helppo annostella suoraan lapsen suuhun.

Lue lisää »

Avun merkitys kehitykselle on valtava

Älä usko otsikoita, usko meitä: maailma muuttuu paremmaksi

Lapset elävät terveempinä, he pääsevät kouluun ja voivat vaikuttaa yhä enemmän tulevaisuuteensa. Kokosimme katsauksen loistavia uutisia.

Hyvää luettavaa »