Ollaan yhdessä lasten puolella - tule mukaan

Liity kuukausilahjoittajaksi, tue UNICEFin työtä maailman lasten hyväksi tänä vaikeana aikana

Lahjoitan
Valitse maksutapa *

Lahjoituksesi on lähes valmis!

Lahjoitan
Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Lahjoitan

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.

Uusinnat

  • sunnuntaina 21.3. klo 13-15 MTV3-kanavalla
  • sunnuntaina 28.3. klo 12-14 AVA:lla
  • lauantaina 3.4. klo 14.35-16.30 MTV3-kanavalla

Maailman tärkeimmässä illassa nähtiin upeita musiikkiesityksiä sekä koskettavia tarinoita lasten elämästä ja UNICEFin työstä. Live-musiikkia tarjoilivat Suomen eturivin artistit Kaija KooEllinoora, Anssi Kela, Jesse Markin, Laura Närhi sekä Ida Paul & Kalle Lindroth.

Musiikin lisäksi ilta tarjosi myös rutkasti viihdettä. Tänä vuonna lähetyksessä nähtiin aivan uusi Lauma-peli, jossa leikkimielisen tosissaan toisistaan ottivat mittaa Miitta Sorvali, Iina Kuustonen, Jaakko Saariluoma, Ernest Lawson, Paula Noronen, Krisse Salminen, Yasir Gaily ja Ville Myllyrinne.  

Maailman tärkeimmän illan juonsivat uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papunen ja näyttelijä-koomikko Joonas Nordman

– Maailman tärkein ilta on täynnä hienoa musiikkia ja verbaalikomiikkaa. Nautitaan, pidetään hauskaa yhdessä, ja tehdään samalla hyvää, summaa juontajapari illan ohjelmasta.

Apu menee tärkeään kohteeseen:
korona, sodat ja aliravitsemus
vaikeuttavat lasten elämää

Koronakriisin vuoksi maailman lapset tarvitsevat nyt enemmän apua kuin koskaan. Kriisi on lisännyt lasten hätää ja altistanut lapsia muun muassa monille vakaville sairauksille ja aliravitsemukselle sekä vaikeuttanut koulunkäyntiä.

Pitkittyneet aseelliset konfliktit vaikuttavat myös monien lasten elämään. Sota Syyriassa on jatkunut jo kymmenen vuotta. Sodan aikana maahan on syntynyt suuri määrä lapsia, jotka eivät ole koskaan saaneet elää normaalia rauhan aikaa. Yksi heistä on Suliman - kymmenvuotias poika, jonka tarinaan saamme tutustua Maailman tärkeimmän illan aikana. Saamme myös kuulla mitä kaksi vuotta sitten Lauran Närhen tapaamille Malawin aliravituille lapsille kuuluu nyt.

Maailman tärkeimmän illan aikana matkustetaan myös ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Suomenkin lapset tarvitsivat UNICEFin hätäapua. Vierailemme lisäksi Hämeenlinnassa, jossa pääsemme kurkistamaan, miten UNICEF auttaa lapsia Suomessa nykypäivänä.

Yhdessä voimme vaikuttaa
lasten hyvinvointiin 

UNICEFin kuukausilahjoittajat mahdollistavat pitkäjänteisen työn heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi ympäri maailmaa. Illan aikana katsojia kutsutaan mukaan UNICEFin työn tukijoiksi kuukausilahjoittajina. Maailman tärkein ilta -lähetys on myös tapa kiittää nykyisiä kuukausilahjoittajia.

– Ei ole olemassa UNICEFia ilman sen tukijoita. Vain yhdessä pystymme varmistamaan, että lapset saavat tarvitsemaansa hoitoa, suojelua ja koulutusta aina ja kaikissa tilanteissa, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

UNICEF: tehokasta toimintaa lasten parhaaksi

UNICEF on onnistunut pakkaamaan kokonaisen koulun laatikkoon. Sen avulla koulu voidaan perustaa minne vain 72 tunnissa.

Miten tämä onnistuu »

Maapähkinätahnasta on kehitetty erityisen ravinteikas versio. Sen avulla vakavasti aliravittu lapsi voi toipua ennalleen jo parissa viikossa. Pieniin pusseihin pakattuna tahnaa on helppo annostella suoraan lapsen suuhun.

Lue lisää »

Lapset elävät terveempinä, he pääsevät kouluun ja voivat vaikuttaa yhä enemmän tulevaisuuteensa. Kokosimme katsauksen loistavia uutisia.

Hyvää luettavaa »