Siirry sisältöön

Julkkisten lapsuuskuvat valtaavat jälleen somen

Suomen UNICEFin lapsen oikeuksien viikon kampanja näkyy sosiaalisen median kanavissa.

Uutinen
Laura Närhi, Krista Kosonen, Pamela Tola, Jesse Kaikuranta, Manuela Bosco sekä Iina Kuustonen, joka on lapsuuskuvassa siskonsa kanssa.

Suomen UNICEF haastaa tällä viikolla kaikki mukaan vaihtamaan profiilikuvansa lapsuuskuvaan Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedInissä ja lisäämään siihen aihetunnisteen #lastenpuolella.

Kampanja juhlistaa YK:n lapsen oikeuksien sopimusta. Sopimus syntyi marraskuussa vuonna 1989 ja on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus.

Perjantaina 20.11 vietetään lapsen oikeuksien päivää. Kuluva viikko on nimetty lapsen oikeuksien viikoksi.

– Haasteemme on saanut ihmiset kaivamaan vanhoja kuva-albumeitaan. On ollut hienoa nähdä, miten ihmiset päättäjiä myöten ovat tulleet mukaan tärkeän asian puolelle ja kuinka esiin on noussut erilaisia tarinoita lapsuudesta, sanoo Suomen UNICEFin sosiaalisen median tuottaja Tuuli Hongisto.

– Erityisesti minua kosketti päivitys, jossa tempaukseen osallistunut kertoi kuvan olevan hänen ainoa lapsuuskuvansa. Hän toivoi kaikille niin turvallista lapsuutta, että kuvilla voisi täyttää useamman albumin.

Lapsuuskuvahaasteeseen ovat lähteneet mukaan muun muassa UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs Iina Kuustonen, näyttelijät Krista Kosonen ja Pamela Tola, taiteilija Manuela Bosco ja muusikot Jesse Kaikuranta, Darude ja Laura Närhi.

Lapsen oikeuksien päivä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä. Lapsuuskuvien lisäksi Suomen UNICEF haastaa tuolloin kaikkia nostamaan liput salkoon niin pihapiirissä kuin työpaikolla ja osallistumaan somessa tapahtuvaan liputukseen.

Lapset ovat voineet viime vuosina paremmin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Nyt hyvä kehitys on kuitenkin vaarassa kääntyä. Koronapandemia ja sen dramaattiset seuraukset, pitkittyneet konfliktit sekä ilmastonmuutoksen kiihtyminen vaarantavat saavutetun edistyksen.

– UNICEF on historiansa aikana selättänyt vakavia haasteita ja aina vahvasti sitoutunut lasten oikeuksien edistämiseen. Haluamme kampanjassamme tuoda esiin sen, että me olemme lasten puolella, tapahtuipa maailmassa mitä tahansa, toteaa Suomen UNICEFin viestintäpäällikkö Laura Seppälä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Suomen UNICEFin kampanjasivu

Lapsen oikeuksien viikon tapahtumia voi seurata somessa aihetunnisteilla #lastenpuolella ja #lapsenoikeudet #UNICEF

Laura Seppälä, Viestintäpäällikkö, Suomen UNICEF
puh. 050 3311886
[email protected]

Julkaistu19.11.2020