Lapsen oikeuksien viikko on päättymässä - vielä ehdit osallistumaan

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Osallistu lapsuuskuvahaasteeseen somessa ja kerro, miksi sinä olet lasten puolella.

Jokainen meistä on ollut joskus lapsi – aina 18-vuotiaaksi asti. Lapsuus vaikuttaa siihen, millaisia me olemme nyt. Siksi jokaisen lapsen oikeutta hyvään lapsuuteen on puolustettava.

Lasten terveys, turvallisuus ja tasa-arvo ovat parantuneet Suomessa ja maailmalla – mutta koronapandemia, ilmastokriisi ja konfliktit uhkaavat jälleen syventää lasten epätasa-arvoa. Kipeimmin ne koskettavat jo valmiiksi haavoittuvimmassa asemassa olevia lapsia.

Puolusta kanssamme lapsen oikeuksia ja osallistu lapsuuskuvahaasteeseen lapsen oikeuksien viikolla 15.-21.11.

Osallistu lapsuuskuvahaasteeseen

Jaa somessa kuva itsestäsi alle 18-vuotiaana ja kerro, miksi sinä olet #LastenPuolella. Tägää myös @unicef_finland mukaan.

Tässä inspiraatioksi muutamia syitä, joiden takia UNICEF on #LastenPuolella:

  1. Maailmalla soditaan, eikä yksikään lapsi ole siihen syyllinen. Joka neljäs lapsi asuu konfliktin tai katastrofin keskellä.
  2. Koronapandemian seuraukset vaikuttavat lasten elämään enemmän kuin itse virus. Esimerkiksi lasten köyhyyden on ennustettu kasvavan 15 % koronapandemian takia.
  3. Jokaisen lapsen pitäisi päästä kouluun. Lähes joka kymmenes maailman lapsista ei ole vielä tänäkään päivänä koulussa muun muassa lapsiavioliiton, töiden, sukupuolen tai vamman takia.
  4. Jokaisen lapsen tulee saada elintärkeät rokotteet. Esimerkiksi Afganistanissa tuhkarokkotapausten määrä on yli nelinkertaistanut tänä vuonna.

Ollaan yhdessä #LastenPuolella!

Katso tästä ihmisten jakamat lapsuuskuvat Instagramissa.

Näin voit osallistua ja olla #LastenPuolella

Vaihtoehtoja riittää

Muita tapoja osallistua

Etkö löydä lapsuuskuvaa, mutta haluaisit silti puolustaa lapsen oikeuksia somessa?

Lataa kampanjakuvamme ja jaa se somessa. Kerro, miksi sinä olet #LastenPuolella.

Lataa somekuvat täältä

Liputuspäivä!
Liputa kanssamme Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Liputa kanssamme Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Julkaisemme juhlapäivän aamuna Suomen UNICEFin somekanavissa liputuskuvan, jonka voit jakaa ja liputtaa kanssamme somessa.

Voit myös nostaa oikean lipun salkoon mökillä tai kotitalossasi! Päivä on kalenterissamme vakiintunut liputuspäivä - lasten kunniaksi.

Keräsitkö tarroja pienenä?

Ota Instagramissa käyttöön Lasten puolella -tarrat

Oletko sinäkin Instagramissa? Kerro Storyssa, miksi sinä olet #LastenPuolella ja laita lisämausteeksi hauska Lasten Puolella -tarra!

Kuntapäättäjälle
Näkyviin-kampanjan logo.

Kuntapäättäjä, tuo lapset ja nuoret näkyviin

Suuri osa lasten ja nuorten arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa. Auta tuomaan lapset ja nuoret näkyviin kunnassasi: Valitse nuorten toiveista 3 asiaa, joita sitoudut edistämään valtuustokaudellasi ja jaa tehtävälistasi somessa.

Lapsen oikeuksien sopimus

Vuonna 1989 tehtiin historiaa. Maailman valtiot sopivat yhdessä lasten ihmisoikeuksista.

Syntyi YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Sen ansiosta lasten hyvän elämän edistäminen ei enää ollut hyväntekeväisyyttä vaan valtioiden velvollisuus.

Lapset ovat voineet viime vuosina paremmin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Nyt hyvä kehitys on kuitenkin vaarassa kääntyä.

Lapsen oikeudet tänään

YK:n lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin hyväksytty ihmisoikeussopimus. Se on myös UNICEFin työn selkäranka maailman lastenjärjestönä.

Lue lisää »

Katso koskettava video

Emme koskaan luovuta

Yli 70 vuoden ajan UNICEF on ollut eturintamassa suojelemassa lapsia taudeilta. Taistelussa koronaa vastaan tarvitsemme sinun apuasi.

Katso video Youtubessa »

Ilmastonmuutos lisää äärimmäisiä sääilmiöitä, kuten kuivuutta ja tulvia. Kriisit sysäävät perheitä köyhyyteen, lapset joutuvat jättämään koulun kesken tai jopa menettävät kotinsa. 

Lue lisää UNICEFin ilmastotyöstä »