Nyt on lapsen oikeuksien viikko: ole kanssamme lasten puolella

Laita hyvä jakoon Whatsapp

Maailma on yhä ennakoimattomampi, eikä lasten oikeuksien puolustajia ole koskaan tarvittu kipeämmin. Koronapandemia, pitkittyneet sodat ja kriisit sekä kiihtyvä ilmastonmuutos tuovat ennennäkemättömän uhan lasten terveydelle, hyvinvoinnille ja koulutukselle.

Lapset tarvitsevat myös sinua.

Tule viettämään kanssamme lapsen oikeuksien viikkoa 16 – 22.11. Osoita, että sinä olet lasten puolella, tapahtuipa mitä tahansa.

Muista hashtagit: #LastenPuolella #LapsenOikeudet

Tule mukaan: someta, liputa, lahjoita

Millainen lapsi sinä olit?

Osallistu lapsuuskuvahaasteeseen somessa

Vaihda somen profiilikuvaksesi oma lapsuuskuvasi ja tee oma #lastenpuolella päivitys.

Sana on vapaa! Kerro että olet #lastenpuolella kaikissa tilanteissa. Ja pyydä ystäväsi mukaan!

Keräilitkö tarroja, kun olit pieni?

Ota Instagramissa käyttöön Lasten puolella –tarrat

Osoita, millä puolella olet: liitä Instagram-storyysi lapsen oikeuksien tarrat. Löydät ne Storyn GIF-hausta sanapareilla ”lasten puolella” ja ”lapsen oikeudet”.

Näitä voit meidän puolestamme käyttää vaikka läpi vuoden.

Liputuspäivä!

Liputa kanssamme Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Julkaisemme juhlapäivän aamuna Suomen UNICEFin Facebookissa ja Twitterissa liputuskuvan, jonka voit jakaa, kun haluat liputtaa kanssamme somessa.

Voit myös nostaa oikean lipun salkoon mökillä tai kotitalossasi! Päivä on kalenterissamme vakiintunut liputuspäivä - lasten kunniaksi.

Tee juhlava lahjoitus

Lahjoita - juuri nyt on hyvä hetki

Koronakriisin seurauksena tuhannet lapset ovat jääneet ilman perusterveydenhuoltoa rokotteita ja riittävää ravitsemusta.

Sinä voit auttaa. Tule lasten puolelle.

Tee kertalahjoitus »

Lapsen oikeuksien sopimus

Vuonna 1989 tehtiin historiaa. Maailman valtiot sopivat yhdessä lasten ihmisoikeuksista.

Syntyi YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Sen ansiosta lasten hyvän elämän edistäminen ei enää ollut hyväntekeväisyyttä vaan valtioiden velvollisuus.

Lapset ovat voineet viime vuosina paremmin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Nyt hyvä kehitys on kuitenkin vaarassa kääntyä. Koronapandemia ja sen dramaattiset seuraukset, pitkittyneet konfliktit sekä ilmastonmuutoksen kiihtyminen, vaarantavat saavuttamamme edistyksen.

Lapsen oikeudet tänään

Katso koskettava video

Emme koskaan luovuta

Yli 70 vuoden ajan UNICEF on ollut eturintamassa suojelemassa lapsia taudeilta. Taistelussa koronaa vastaan tarvitsemme sinun apuasi.

Katso video Youtubessa »

Tästä on kyse

Mitä ovat lapsen oikeudet?

YK:n lapsen oikeuksien sopimus on maailman laajimmin hyväksytty ihmisoikeussopimus.

Lue lisää »

Ilmastonmuutos

Lasten suurin uhka

Ilmastonmuutos lisää äärimmäisiä sääilmiöitä, kuten kuivuutta ja tulvia. Kriisit sysäävät perheitä köyhyyteen, lapset joutuvat jättämään koulun kesken tai jopa menettävät kotinsa. 

Lue lisää UNICEFin ilmastotyöstä »

Koronakriisi vaikuttaa dramaattisesti

Pandemia iskee lapsiin

Koronakriisin seurauksena tuhannet lapset ovat jääneet ilman terveydenhuoltoa, rokotteita, ruokaa ja koulutusta. Me tuemme köyhien maiden lapsia järjestämällä terveyspalveluita, rokotusohjelmia, hätäapua sekä tuomalla kouluja lasten luokse.

Lue lisää »

Lapsiköyhyys on kasvussa

Korona lisäsi köyhien lasten määrää 150 miljoonalla

Köyhyys iskee pahiten haavoittuvaisessa asemassa oleviin lapsiin. Me tuemme köyhien maiden lapsia muun muassa auttamalla valtioita parantamaan sosiaaliturvaa sekä antamalla käteisapua.

Lue lisää »

Näin rokotukset hoituvat Afganistanissa

Rokotukset kriisien keskellä

Maailmassa joka viides lapsi syntyy väkivaltaisen konfliktin keskelle. Konfliktit ja kriisit sekä nykyinen koronapandemia uhkaavat lasten rokotesaatavuutta.  Me UNICEFilla olemme huolehtineet vuosikymmenten ajan lasten rokotuksista maailman vaikeimmilla kriisialueilla.

Lue lisää blogistamme »