Siirry sisältöön

Nostalginen UNICEF-bussi palvelee Ruisrockin seniorikävijöitä Turun jokirannassa

UNICEF-bussissa voi juoda kahvit sekä tutustua UNICEFin työhön ja testamenttilahjoittamiseen. ”Odotan erityisesti, että bussille saapuu ihka ensimmäiseen Ruisrockiin osallistuneita ihmisiä”, sanoo UNICEFin markkinointisuunnittelija Satu Ahvenainen.

Uutinen
Bussin tunnistaa teippauksista ja UNICEFin tunnusväristä. Kuka tahansa on tervetullut bussille tutustumaan UNICEFin työhön ja testamenttilahjoittamiseen. © UNICEF

Ruisrock järjestetään tänä vuonna 50. kertaa, ja juhlavuotensa kunniaksi festivaali tekee tekoja paremman tulevaisuuden puolesta, muun muassa yhteistyötä Suomen UNICEFin kanssa.

Osana yhteistyötä UNICEF-bussi saapuu Ruiskioskin (Läntinen Rantakatu 37) viereen Turun jokirantaan keskiviikkona 3.7. ja viipyy paikalla perjantai-iltaan asti. Bussi esittelee UNICEFin toimintaa ja testamenttilahjoittamista.

Ruisrock jakaa kioskistaan 70+ -rannekkeita 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille keskiviikosta alkaen.

Ruisrock-yhteistyö tarjoaa UNICEFille mahdollisuuden kertoa työstään tärkeille kohderyhmille, iäkkäämmälle yleisölle seniorilippujen jaon yhteydessä ja nuorille aikuisille itse festivaalilla.

- Sympaattinen bussivanhus on vuosimallia 1974 eli lähellä Ruisrockin ikää. Bussin alkuperäinen sisustus henkii nostalgiaa festivaalin syntyajoilta, kertoo UNICEFin markkinointisuunnittelija Satu Ahvenainen ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi bussille.

- Odotan erityisesti, että bussille saapuu ihka ensimmäiseen Ruisrockiin osallistuneita ihmisiä.

UNICEFin innovaatiot esittelyssä

Kiertuebussissa esitellään UNICEFin innovaatioita, kuten aliravitsemuksen hoitoon tarkoitettua maapähkinätahnapussia. Lapsen elämään Lähi-idän suurimmalla pakolaisleirillä pääsee tutustumaan Virtual Reality -lasien avulla.

Lisäksi UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs Eija Ahvo kertoo videolla, miksi hän päätti muistaa UNICEFia testamentissaan.

Bussissa on yleisölle kahvitarjoilu. Kahvittelun lisäksi voi osallistua UNICEFin leikkimieliseen ristikkokisaan, jossa arvotaan palkinnoksi vuoden kahvit, unicef.fi/ristikko.

Suomen UNICEFin IRO Research -tutkimuslaitoksella teettämän tutkimuksen mukaan jopa 32 prosenttia suomalaisista on harkinnut tai voisi harkita testamentissa lahjoittamista itse (IRO Research, Tuhat suomalaista -tutkimus 2018).

– Testamentissa on kysymys siitä, mitä haluaa jättää jälkeensä. Ihmisten kasvava halu muistaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia myös viimeisenä tahtonaan on koskettavaa. Olemme kiitollisia jokaisesta testamenttilahjoituksesta, Ahvenainen sanoo.

Lisätietoja

Lisätietoa testamenttilahjoittamisesta: unicef.fi/testamentti

Lisätietoa Ruisrockin ja UNICEFin yhteistyöstä: www.unicef.fi/tue-tyotamme/ruisrock/

Julkaistu3.7.2019