Siirry sisältöön
Auta maanjäristyksen uhreja Turkissa ja Syyriassa.
Lahjoita hätäapuun

Jokainen lapsi ansaitsee hyvän elämän

Lapset ovat opettaneet toimittaja ja kolmen lapsen äiti Marja Hintikalle läsnäolosta ja hetkien kauneudesta enemmän kuin yksikään henkisen kasvun guru.

Marja Hintikka Näkökulma
Marja Hintikka

Kutsumme poikaamme leikkisillä lempinimillä ”Mr. Happy” ja ”Herra Valo”. Lempinimi syntyi siitä valtavasta kontrastista, jonka näimme lapsessa hänen vakavien vatsavaivojensa kaikottua kuuden kuukauden iässä.

Kun kipu oli poissa ja syöminen alkoi sujua, lapsi puhkesi kukkaan. Siitä lähtien hän on ollut yhtä hymyä ja positiivista läsnäoloa.

Ensimmäinen synttärikakkukin oli nauruhymiön muotoinen, niin valloittavaa oli tervehtyneen lapsen pulppuava ilo.

Poikani alkuvaiheet saavat minut usein mietteliääksi. Maailmassa elää juuri nyt miljoonia lapsia, joilla ei ole mahdollisuutta terveyteen. Aivan liian monen lapsen silmissä väreilee lohduttomuus. He elävät hädässä, aliravittuina ja vailla hoivaa, kotia tai tulevaisuutta.

Edelleen 15 000 lasta kuolee joka päivä ennen viisivuotissyntymäpäiväänsä – tämä tarkoittaa 5,4 miljoonaa alle viisivuotiasta vuodessa. Suurin osa heistä asuu kehitysmaissa ja kuolee tauteihin, jotka olisivat helposti ehkäistävissä.

Kun nelivuotiaani kanssa pohdimme, millaisilla tikapuilla voisi kiivetä taskulampun sisään, voiko Power Rangerin kanssa mennä naimisiin, ja miksi nakkimanukas (munakas) on niin hyvää, mietin, kuinka etuoikeutettu olen.

Saan nähdä lasteni kasvavan terveinä ja hyvinvoivina loputtomien mahdollisuuksien maailmassa. Heidän tarpeensa huomataan. Heidän olemisellaan on merkitys ja unelmillaan siivet. Saan nähdä lasten silmien loisteen, oppimisen ilon ja täydellisen keskittymisen uuden palapelin edessä.

Lapseni kertovat päivittäin haaveistaan: haluan lentää tähtien tuolle puolen kuin supersankarit! Ja minä kerron, että jotain sellaista tekevät astronautit, ja sen jälkeen katsomme avaruuslennosta videon.

Samanlainen unelmoinnin siemen on kylvetty jokaisen maailman lapsen sydämeen. Ja jokainen lapsi on arvokas ja ansaitsee rakkautta, lempeyttä ja uskon tulevaisuuteen.

Minulle lapset ovat opettaneet läsnäolosta ja hetkien kauneudesta enemmän kuin yksikään henkisen kasvun guru. Lasten seurassa jokainen päivä on täynnä taikaa ja uusia seikkailuja. Haluan vaalia tuota vilpittömyyttä ja rakkautta, joka lapsissa asuu luonnostaan.

Kun kysyin lapseltani, millainen on hyvä ihminen, hänen vastauksensa purskahti ulos heti ja miettimättä: ”sellainen joka auttaa ja kuuntelee… ja antaa herkkuja”.  Jo nelivuotias ymmärtää empatian ja toisen tarpeiden kuulemisen merkityksen.

Tullaan lasten kaltaisiksi, huomataan avun tarve.

Sinun tukesi on korvaamatonta, ja se pelastaa tänäänkin lukemattomien lasten henkiä.

Tehdään maailmastamme kaikille lapsille parempi paikka!

***

Tule mukaan, ryhdy kuukausilahjoittajaksi

 

Kuva: © Petri Mast  

Julkaistu15.2.2019