Siirry sisältöön

Sanoista teoiksi

Sanoista teoiksi. Turkulainen Reijo Suomi testamenttasi osan omaisuudestaan UNICEFille.

Testamenttilahjoittaminen Näkökulma
Testamenttilahjoittaminen

Mistä sait idean testamenttilahjoittamiseen?

Olen ollut jo pitkään aktiivinen vapaaehtoinen UNICEFin riveissä. Testamenttilahjoituksesta oli puhetta UNICEFin syyspäivillä ja silloin pohdimme asiaa vaimoni kanssa. Testamentin laatimiseen sain UNICEFin kautta apua pätevältä asianajotoimistolta. Halusin osaltani tehdä jotain, joka on todellista eikä vain puhetta.

Miksi halusit lahjoittaa juuri UNICEFille?

UNICEF on järjestö, jonka toimintamalli on mielestäni juuri oikea. UNICEF auttaa lapsia ja perheitä. Jos naiset ja lapset voivat hyvin, voi koko perhekin hyvin. Näin se heijastuu koko ympäristöön auttaen suurempiakin yhteisöjä.

Tukevatko lähimmäisesi päätöstäsi?

Lapseni myötäilevät päätöstäni, eikä sivuääniä ole. Jaan omaisuuteni omien lasteni ja maailman lasten kesken.

Mitä sinulle merkitsee se, että jätät perinnön maailman lapsille?

Jos lapsilla menee hyvin, niin todennäköisesti myös heidän vanhemmillaan on asiat kunnossa. Sillä tavalla maailmasta tulee parempi paikka jälkipolville.

Kenelle suosittelisit testamenttilahjoituksen tekemistä?

Testamenttilahjoitus on valinta, jossa päätöksen voi tehdä silloin, kun vielä ymmärtää asioiden merkityksen. Testamentissa voi myös lahjoittaa vain osan omaisuudestaan. Yksinäiset vanhukset, joilla ei ole perillisiä, voisivat pohtia, antavatko omaisuutensa valtiolle viimeisenä päivänä, vai voisiko siitä ainakin osan lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.

 ***

Tilaa maksuton testamenttiopas:

https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/tee-testamentti/

Julkaistu20.11.2016