Siirry sisältöön

Jotta maailmassa olisi parempi olla

Turkulainen Riitta Suomi haluaa jättää perinnöksi paremman maailman. Siksi hän testamenttaa osan omaisuudestaan UNICEFille.

Riitta Suomi Näkökulma
Riitta Suomi

Miksi haluat testamentata osan omaisuudestasi heikoimmassa asemassa oleville lapsille?

Haluan omalta osaltani auttaa maailman köyhimpiä lapsia, jotta he voivat elää ihmisarvoista elämää omalla kotiseudullaan koulua käyden. Sitten kun kuolen, kuukausittainen tukeni UNICEFille loppuu yhtäkkiä, eikä se ole hyvä asia. Minun perintöni on pieni, mutta teen oman osuuteni niin hyvin kuin osaan. Jos maailman kaikki hyväosaiset tekisivät niin, ehkä sotiminenkin vähenisi maailmassa. Ja se taas toisi paremman elämän kaikille.

Tukevatko lähimmäiset päätöstäsi?

Ehdottomasti. Minulla on kolme ihanaa aikuista lasta, jotka ymmärtävät päätökseni oikein hyvin, enkä todellakaan jätä heitä osattomiksi. Puolisoni tekee omalta osaltaan testamentin, ja yhdessä neuvottelemme testamenttiemme sisällön.

Kenelle suosittelisit testamenttilahjoittamista?

Ihan kaikille. Jokaisen ihmisen kannattaisi tehdä testamentti, vaikka ei paljon omaisuutta olisikaan. Jollei omia lapsia ole, miksei lahjoittaisi UNICEFin kautta maailman lapsille? Ja jos on omia jälkeläisiä, voi jakaa perinnön kohtuudella omille ja kehitysmaiden lapsille.

Mitä sinulle merkitsee se, että jätät perinnön maailman lapsille UNICEFin kautta?

UNICEF on minulle läheinen järjestö, koska sen apu kohdistuu ensisijaisesti lapsiin. UNICEF auttaa koko yhteisöä lasten kautta. Suomi sai sotien jälkeen merkittävää apua UNICEFilta, ja mielestäni nyt on meidän vuoromme auttaa.

 

Katso Riitta Suomen tähdittämä testamentti-mainos:

https://www.youtube.com/watch?v=T9o4Yx_FeJQ

 

Tilaa ilmainen testamenttiopas:

https://www.unicef.fi/tue-tyotamme/tee-testamentti/

 

Julkaistu12.4.2016