Siirry sisältöön

Kuukausilahjoittajana autat myös Gazan lapsia

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 10 €
  • Minimilahjoitus 10 €
Lapsi istuu teltan edessä paljain jaloin.

Lasten tilanne Gazassa on äärimmäisen vaikea - me voimme auttaa

Lokakuussa 2023 puhjenneiden väkivaltaisuuksien seurauksena tuhansia lapsia on kuollut ja haavoittunut Palestiinassa. Sadat tuhannet lapset ovat joutuneet jättämään kotinsa. Pommitukset ovat tuhonneet sairaaloita ja kouluja ja suurin osa perusterveydenhuollosta ei pysty toimimaan. Puhtaasta vedestä, lääkkeistä ja ruoasta on hälyttävän suuri pula. 

Jo ennen tilanteen eskaloitumista Palestiinan asukkaista 40 prosenttia, mukaan lukien miljoona lasta, oli riippuvaisia humanitaarisesta avusta. 

Kaikissa sodissa lapset maksavat suurimman hinnan. Gazan lapset tarvitsevat suojaa, ruokaa, lääkkeitä, puhdasta vettä ja huolenpitoa. 

Liittymällä UNICEFin kuukausilahjoittajaksi autat lapsia Gazassa ja muissa kriiseissä eri puolilla maailmaa. Kuukausilahjoitusten tuella apua pystytään toimittamaan nopeasti ja joustavasti juuri sinne, missä avun tarve on suurin.

Hyvä tulevaisuus ei tapahdu, se rakennetaan

Jokainen lapsi on yhtä arvokas ja oikeutettu suojaan, huolenpitoon, koulutukseen ja terveyteen. Tulevaisuuteen. Syntyi hän mihin vain.

UNICEF työskentelee maailman haastavimmissa olosuhteissa saavuttaakseen kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat lapset. UNICEF tekee sekä pitkäjänteistä työtä, jolla luodaan pysyviä muutoksia että auttaa lapsia kriisien keskellä.

Kuukausilahjoitusta ei koskaan kohdenneta vain yhteen maahan tai teemaan. Lahjoitusten avulla apua pystytään toimittamaan nopeasti ja joustavasti juuri sinne, missä avun tarve on suurin.

Me uskomme siihen, että edistämällä hyvää lapsuutta, rakennamme kaikille parempaa tulevaisuutta. Tule mukaan auttajien ketjuun!

Äitinsä sylissä istuva vauva saa käsivarteensa rokotteen.

Miten lahjoitukseni käytetään?

Graaffinen ympyrä jossa esitetään keräystulojen jakautuminen. 76% kuluista menee lasten tueksi. 70% maailmalle, 6% Suomeen. 24% keräys- ja hallintokuluihin.

Apu menee perille

Rekka, joka on täynnä UNICEFin avustuslaatikoita, ajaa tiellä.

Apu menee perille

Vaikeasta tilanteesta huolimatta UNICEF on tarjonnut Gazassa humanitaarista apua tilanteen eskaloitumisen alusta saakka. UNICEF on: 

  • toimittanut sairaaloihin ja terveyskeskuksiin elintärkeitä lääkkeitä ja lääkintätarvikkeita
  • kuljettanut alueelle puhdasta juomavettä ja vedenpuhdistustabletteja sekä polttoainetta veden pumppaamista varten
  • jakanut kodeistaan paenneille ihmisille pyyhkeitä ja saippuaa sisältäviä hygieniapaketteja
  • jakanut vakavasti aliravituille lapsille lääkinnällistä maapähkinätahnaa ja imettäville äideille lisäravinteita
  • antanut lapsille psykososiaalista tukea
  • toimittanut alueelle peittoja, telttoja ja lämpimpiä vaatteita.

Usein kysytyt kysymykset

Jos jäit vielä miettimään kuukausilahjoittamista, alla vastauksia yleisimpiin lahjoitukseen liittyviin kysymyksiin.

Miksi lahjoittaa juuri UNICEFin kautta?

Me uskomme siihen, että edistämällä hyvää lapsuutta, rakennamme kaikille parempaa tulevaisuutta. UNICEFilla on jo 77 vuoden kokemus lasten auttamisesta siellä missä tarve on kaikkein suurin.

UNICEF on ainoa lastenjärjestö, joka toimii kaikkialla maailmassa: olemme läsnä yli 190 valtiossa. UNICEFilla on myös ainutlaatuisen vaikutusvaltainen asema YK:n alaisena järjestönä: teemme työtä eri maiden hallitusten, yritysten, muiden järjestöjen ja tavallisten kansalaisten kanssa. Vaikutamme yhteiskuntien rakenteisiin, teemme pitkäjänteistä avustustyötä ja autamme kriisien keskellä eläviä perheitä ja lapsia. 

UNICEFin kautta apusi löytää varmasti ja luotettavasti perille. Vuosikatsauksestamme voit lukea, mitä kaikkea olemme saaneet viime vuonna aikaan. 

Miten lahjoitukseni käytetään?

UNICEF käyttää lahjoitukset lasten auttamiseen yli 150 maassa. Liittymällä UNICEFin kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestäravinnostarokotuksista ja koulunkäynnistä.

Voinko valita lahjoituskohteen?

UNICEFin kuukausilahjoitusta ei koskaan kohdenneta vain yhteen maahan tai teemaan. Varat käytetään siellä, missä avun tarve on suurin.

Tämä on valtavan tärkeä asia, sillä kuten olemme viime vuosina oppineet, tilanteet maailmalla voivat muuttua todella nopeasti. Tällöin on tärkeää, että apu voidaan kohdistaa uudelleen tarpeen mukaan.

Osa kuukausilahjoituksestasi menee aina UNICEFin pitkäjänteiseen työhön, tutkimukseen ja uusien asioiden kehittämiseen - pitkäjänteiseen työhön maailman lasten hyväksi.

Voinko muuttaa lahjoitustani helposti?

Helpoiten muutat yhteystietojasi, lahjoitussummaa tai eräpäivää Lahjoituksen muuttaminen -sivulla. Voit tehdä muutokset myös lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme (även på svenska) osoitteeseen [email protected] tai soittamalla ma-to klo 9-18 ja pe 9-16 numeroon (09) 584 501.

 

Miten paljon Suomi sai apua UNICEFilta?

Avun kokonaismäärä nykyrahassa mitattuna oli 14,5 miljoonaa euroa. Suomi sai esimerkiksi lääkkeitä, rokotteita, ruoka-apua ja vaatteita. Esimerkiksi yli 50 000 lasta sai UNICEFin avulla kengät. UNCEF myös tuki terveydenhuoltoa.  Lue lisää täältä.