Hoppa till innehållet

Gör Black Fridays viktigaste inköp

Välj donationssätt
Välj donationssätt
Välj gåvosumma
  • Minimidonation 2 €
Text: "Kvittera ut mediciner till Gazas barn".

Med din Black Friday-gåva kvitterar du ut till exempel antibiotika samt mediciner mot smärta och allvarlig vätskebrist åt Gazas barn.

Gazan lapset tarvitsevat kipeästi apua

Lapsi istuu tuhoutuneiden rakennusten keskellä Gazassa.

Hjälp Gazas barn att få livsviktiga mediciner

Gaza är för tillfället ett av de farligaste ställena för barn. Tusentals barn har sårats sedan konflikten bröt ut i oktober. Bombningarna har förstört sjukhus och 70% av landets primärvård har satts ur funktion. Det råder stor brist på mediciner och vårdutrustning. Även bränsle är nödvändighet för sjukhusens verksamhet.

På området råder även en enorm brist på rent dricksvatten och situationen håller på att leda till en katastrof, där allt fler barn insjuknar eller dör i vätskebrist eller i sjukdomar som sprids med smutsigt vatten. Utöver detta förorsakar situationen trauman som barnen lider av och de är i behov av psykosocialt stöd för att klara sig.

Insamlingsmedlen används till mediciner samt enligt behov till att leverera till exempel rent dricksvatten till området, till att förse ammande mödrar med kosttillskott och till att reparera förstörda vatten- och avloppssystem. Avsikten är att leverera även bränsle till Gazas sjukhus och till distribuering och pumpandet av rent vatten, samt för att ordna mentalt stöd för barnen.