Hoppa till innehållet
Koululaiset juoksevat kadulla.

Välkommen till vår webbsida för skolor!

UNICEF är fostrarens bästa vän. Vi erbjuder din skola mångsidiga verktyg för att läroplansenligt behandla barnets rättigheter och hållbar utveckling.

Oberoende av om du letar efter aktiviteter för hela skolan eller intressanta uppgifter för din egen grupp, hittar du högklassiga alternativ i urvalet nedan. Genom att ordna en UNICEF-runda eller en dagsverkesinsamling kan hela er skola bidra till att de barn, som globalt sett är mest utsatta, får högklassig undervisning.

UNICEF letar även efter de bästa metoderna för att stöda lärarna under undantagstillståndet som råder nu när skolorna är stängda.

Läs mer och välj hur just du vill förverkliga undervisningen i de mänskliga rättigheterna och global fostran i din skola.

Ordna UNICEF-rundan

UNICEF-rundans deltagare hjälper elever i samma ålder i Kenya att få en bättre utbildning. Evenemanget kan ordnas när som helst och materialen är kostnadsfria.

Neljä oppilasta hyppää iloisena ilmaan.

Ordna UNICEFs dagsverkesinsamling

Eleverna skaffar sig ett jobb och får värdefull arbetserfarenhet. Dagens lön bidrar till att eleverna i Kenya får en högkvalitativ och trygg skolgång. 

Kenialainen nuori opettelemassa auton korjaamista.

Använd våra kostnadsfria undervisningsmaterial

UNICEF erbjuder kostnadsfria material för läroplansenlig undervisning i de mänskliga rättigheterna och global fostran. I vårt sortiment hittar du lärarhandböcker, lektionsplaner, videon och affischer. 

Kolme lasta kirjan äärellä.

Dela ut Toppbetyget

Toppbetyget påminner eleverna om varje barns lika värde och fungerar samtidigt som en repetition om vad barnets rättigheter handlar om. Betyget kan delas ut till exempel i samband med terminsutvärdeingen.

Kaksi nuorta hymyilee valoisassa kuvassa.