Skolor

Dela med dig av det goda Whatsapp

Välkommen till vår webbsida för skolor! Nedan hittar du tips på hur du kan prata med barn om coronaviruset och uppgifter som du kan använda i din undervisning.

UNICEF är fostrarens bästa vän. Vi erbjuder din skola mångsidiga verktyg för att läroplansenligt behandla barnets rättigheter och hållbar utveckling.

Oberoende av om du letar efter aktiviteter för hela skolan eller intressanta uppgifter för din egen grupp, hittar du högklassiga alternativ i urvalet nedan. Genom att ordna en UNICEF-runda eller en dagsverkesinsamling kan hela er skola bidra till att de barn, som globalt sett är mest utsatta, får högklassig undervisning.

UNICEF letar även efter de bästa metoderna för att stöda lärarna under undantagstillståndet som råder nu när skolorna är stängda.

Läs mer och välj hur just du vill förverkliga undervisningen i de mänskliga rättigheterna och global fostran i din skola.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen. Mer information här.

Lärare, här får du fler idéer till undervisning:

Undervisningsmaterial

Använd våra kostnadsfria undervisningsmaterial i undervisningen

UNICEF erbjuder kostnadsfria material för läroplansenlig undervisning i de mänskliga rättigheterna och global fostran. I vårt sortiment hittar du lärarhandböcker, lektionsplaner, videon och affischer. 

Motion och barns rättigheter

Ordna en UNICEF-runda

UNICEF-rundans deltagare hjälper elever i samma ålder i Myanmar att få en bättre utbildning. Evenemanget kan ordnas när som helst och materialen är kostnadsfria.

Dagsverke för utblidning

Ordna UNICEFs dagsverkesinsamling

Eleverna skaffar sig ett jobb och får värdefull arbetserfarenhet. Dagens lön bidrar till att eleverna i Myanmar får en högkvalitativ och trygg skolgång. 

Coronaviruset

8 riktlinjer, så pratar du med barn om coronaviruset

Hur ska man prata med eleverna om coronaviruset? Vi har samlat ihop riktlinjer för hur man kan diskutera ämnet.

Ett betyg i barnets rättigheter

Dela ut Toppbetyget

Toppbetyget påminner eleverna om varje barns lika värde och fungerar samtidigt som en repetition om vad barnets rättigheter handlar om. Betyget kan delas ut till exempel i samband med terminsutvärdeingen.

Vi behandlar de personuppgifter du givit enligt EUs dataskyddsförordning och så som vi redogör för i dataskyddsbeskrivningen. Mer information här.